8241
Beatos virtuvė

Sviestiniai kavos sausainiai

(19)

Kai popiečio kavos ar arbatos susėdate su draugėmis apkalbėti visų reikalų ar tiesiog norisi kažko nedaug, bet nubudinančio skonio prie kavos, išsikepkite sviestinių kavos sausainių. Jei norėsite vaišinti ir vaikus, bet nuogąstausite, kad jie per daug neišdykautų paragavę šių sausainių, tiesiog nedėkite kavos.

Print Friendly
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Reikės:
  • 225 g sviesto
  • 80 g cukraus pudros
  • 2 kiaušinių
  • 1 kupinas a.š. kepimo miltelių
  • 2 -3 v.š. apelsino sulčių (galite įtarkuoti ir apelsino žievelės)
  • 320 g miltų (ir dar šiek tiek kočiojimui)
  • 1 v.š. maltų kavos pupelių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 kupinas a.š. cinamono

Minkštą sviestą išplakite elektriniu mikseriu su cukraus pudra iki purumo.

Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite.

Į plakinį pilkite apelsino sultis ir, jei naudojate, apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.

Persijokite miltus su kepimo milteliais ir galiausiai išmaišykite su šaukštu maltos kavos.

Dalimis berkite mišinį į sviesto masę ir gerai išmaišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis.

Leiskite masei pailsėti šaldytuve bent 1 valandą, kol ji sutvirtės.

Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą maždaug iki 0.5 cm storio. Minklė bus labai minkšta, todėl svarbu gerai miltuoti paviršių ir nepersistengti su kočėlu. Visi vargai ir nepatogumai bus atpirkti sausainių trapumu. Iškočiotame lakšte pasinaudodami stikline, taure ar konditerine formele išspauskite norimos formos sausainius. Jų išeis tikrai dosniai.

Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinį lengvai išplakite, tik kad susimaišytų trynus su baltymu, o jei nuo ankstesnių kepinių turite atlikusį baltyumą – užteks ir jo. Plakiniu šveniai patepkite sausainių paviršiumi ir pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 6-10 minučių arba kol sausainių krašteliai lengvai paruduoja.

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (19)
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Ar butu galima cukru keisti fruktoze? Ar apskritai fruktoze i kepinius tinka?

  2. Darius parašė:

    I jeigu kepciau be milteliu kas butu?

  3. Jurgita parašė:

    Išbandžiau šį receptą. Labai skanūs ir trapūs sausainiai. Kava kvepėjo visi namai… 🙂

  4. Vėtrytė parašė:

    Puikus receptas. Išbandžiau. 10 balų. Beata, Ačiū Jums už išsamius ir nesudėtingus receptus 🙂 ačiū ačiū labai labai 🙂

  5. Laura parašė:

    Kiek maždaug sausainių išeina?

  6. Samanta parašė:

    Labai skanus buvo sausainiai. Nors esu tik pradedancioji ir gan jauna (man 12m) pradedancioji savo virtuves sefe man puikiai gavosi sis receptas! 10balu. Dar niekada nesu nusivylusi jusu, Beata, receptais. Kaio ir sokoladainis, sausainiai paliko dideli ispudi sveciams ir seimai. Visi klausinejo koks receptas ir isdydziai pasakiau, kad Beatos kaip visada 🙂

  7. Asta parašė:

    o jeigu aš kavos nedėčiau, o vietoj to ką nors kitką?

  8. Mažosios kepėjos parašė:

    Labai gardūs keksiukai! Tu mums visada buvai kaip mokytoja. 🙂

  9. Mažosios kepėjos parašė:

    Labai gardūs sausainiai! Tu mums visada buvai kaip mokytoja. 🙂

  10. Marta parašė:

    Sveika, kiek sausainiai laiko gali stovėti ir ar galima naudoti formeles su ornamentais?

  11. Ingrida parašė:

    Sveiki, o butina deti cukraus pudros ?

  12. aušra parašė:

    Sveiki, norėčiau sužinoti, ar kepant šiuos sausainius galėčiau sviestą tiesiog išlydyti su cukrumi, ir atvėsinus sumaišyti su kitomis dalimis? ir apskritai ar pasikeičia skonis ir kokybė galutiniam rezultate? – jei sviesta šaltą tarkuotą sumaišyčiau su miltais ir tada supilčiau kiaušinio plakinį su cukrumi, arba jei iš pradžių kambario temperatūros išplakčiau su el mikseriu? Na ar turi didelę reikšmę kaip aš paruošiu sviesta (išplaksiu, išlydisiu ar šalta sutrinsiu su miltais)? Aš pradedančioji 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.