8241
Beatos virtuvė

Šventinis vištienos kepenėlių paštetas su spanguolėmis ir romu

(30)

Valgosi ir tepasi skaniausiai ne tiesiai iš šaldytuvo, o šiek tiek pastovėjęs kambario temperatūroje…

Reikės:
  • 0,5 kg vištienos kepenėlių
  • 300 g rūkytos šoninės
  • 150-200 g sviesto
  • 1 svogūno
  • 2 lauro lapų
  • čiobrelio kuokštelio
  • pipirų
  • druskos
  • muskato riešuto
  • 50 ml romo
  • 100 ml vandens

 

Kaip paruošti:
1. Šoninę supjaustome ir pačirškiname keptuvėje.
2. Šalia trenkiame susmulkintą  svogūną, kepiname, kol suminkštėja.
3. Įdedame sviesto gabalą, jam ištirpus, dedame kepenėles ir lėtai jas troškiname, kol iškeps.
4. Prie viso šito dalyko nepamirštame prieskonių.
5. Įpilame romo, leidžiame jam išgaruoti.
6. Viską sumetame į virtuvinį kombainą, kuris viską turi sumalti iki tirštos košės (kad paštetas būtų šiek tiek minkštesnis, galima įpilti truputį vandens).
7. Įdedame spanguolių ir gražiai jas įmaišome.
8. Galiausiai dedame paštetą į indelius, kokie tik patinka, ir į šaldytuvą, kad sustingtų.

O pabaigai, trumpas nusidavimas iš gyvenimo apie vištas.
Aš savo vaiką vadinu višta (jei ne zuikiu). Mane mama taip vadino, tai ir aš savo dukrą taip vadinu, sakau: oi ,višta tu, višta, vištyte tu mano…
Paimu aš Izabelę nešti laiptais žemyn, sakau: oi, višta tu mano…
– Aš ne višta, aš – gražuolė…
Tai už gražuoles vištas!!!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (30)
Komentarai
  1. MiglėM parašė:

    Baisu kaip aš pagadinau šitą gerą paštetą …..
    Ir vis todėl, kad neradau tų nelaimingų spanguolių prieš Naujus. Matyt per Kūčias visa Lietuva kisielių virė.
    Taigi, ėmė man ir susišvietė galvoj idėja, kad reikia įmesti į tą paštetą raudonų serbentų drebučių kokį šaukštą.
    Tas faktas, kad drebučiai yra labiau saldūs, o ne rūgštūs, man pro smegenis praplaukė neužkliuvęs. Ir įdėjau aš tų drebučių kokius 3 arbatinius šaukštelius su kaupeliu į iš recepte nurodyto kiekio produktų padarytą paštetą. Ir jis gavos saldus. Toks saldžiasūris. Neskanu visai.
    Žodžiu, paklausykit manęs ir nedėkit į paštetą uogienės. Bet jau daug nedėkit…

  2. del pasteto parašė:

    Sveiki,
    norejau paklausti ar galima roma pakeisti kokiu kitu alkoholiniu gerimu?
    Ir koki kieki spanguoliu deti? Ar galima pakiesti ismirkitom dziovintom?
    Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      dekite dziovintas roma pakeiskite brendziu kuo puikiausiai

    • July:) parašė:

      senas cia ziuriu komentaras, bet ikisiu savo trigrasi… 🙂 niekada beveik nepilu romo, nes sis geris pas mus retas svecias, na nebent vasara… bet tada jis nukeliauja i kuba libre… ar mojito…. 🙂 geriausiu atveju tiramisu… 😀 tad dazniausiai naudoju brendi. pries kaledas si pasteta dariau jau visai nakti, tyliai nusliukinau i bara pasiemiau buteli, nei nepaziurejus sliukstelejau dosniai i keptuve ir kaip labai megstu padegiau…. ri o jei kokia liepsnele tvokstelejo….. tik ziu, o gi pasirodo druto samagono i keptuve privanojus busiu…. 😀 😀 😀 nepasiant to skonis buvo geras ir sakyciau su idomiu duonos prieskoniu.. tai gi manau ekspermento vedinai galima pilti bile ka stipresnio… 🙂

      • Beata Nicholson parašė:

        ha ha ha ha na va matot, su lietuviško miško skoniais paštetas išėjo:))
        Brendis klasikinis pagardas kepenėlėm šiaip…ir labai gerai kad užsidėgė..taip ir turi būt svarbu kad saugiai

  3. Gintare parašė:

    Savaitgali noretusi pabandyti pasigaminti si ispudingai skambanti pasteta, tik va labai dvejoju del romo… esu labai nusistaciusi pries alkoholio vartojima maiste, ko gero saves gurmane nelabai galeciau pavadinti 🙂 Tad klausimas butu toks – ar labai nukentetu skonis, jei nepilciau svaigiuju gerimu? :))

  4. ? parašė:

    Sveiki, recepte neparašyta kiek spanguolių

  5. Sveiki, norėčiau pasigaminti šį paštetą tik neaišku – karšto ar šalto rūkymo šoninę dėti………….AČIŪ

  6. ? parašė:

    O kiek ilgai galima laikyti šaldytuve?

  7. emilija parašė:

    Labai skanus dalykas! Spanguolių nededu ir viskas labai gerai 🙂

  8. Siga parašė:

    Labai skanus paštetas, vietoj romo dėjau brendžio ir spanguolių nepagailėjau, ačiū už gerą receptą 🙂

  9. Rita parašė:

    Gaminu tokį paštetą, dedu lydytą sviestą, kuris labai pagerina aromatu, o viršų apibarstau sezamo sėklytėmis. Skanu.

  10. Inesa parašė:

    Sakykite prasau, o kiek laiko reikia troskinti kepeneles? na bent mazdaug, nes darysiu pirma karta, norisi, kad pavyktu 😀

  11. Indrė parašė:

    Sveiki, o kuo galima būtų pakeisti šoninę? Kiaulienos man negalima…

  12. Tadas P parašė:

    Sveiki,
    perskaičiau tą dalį kur surašyta ko reikės paštetui, tai atradau muskato riešutus ir čiobrelio kuokštą, kurių nėra aprašyme…. Jei gerai supratau čiobrelis panaudojamas 4 punkte o muskatas 6. Ar taip? 🙂 Beje kiek tų riešutų reikia? O spanguolių kiek (jų beje nėra tame sąrašiuke su reikiamais produktais :))? Jei tiksliai nepamenate, tai luktelsiu kol sekantį gaminsite namiškiams ir papildysite receptą 🙂
    Ir aišku didelis dėkui už vargą 🙂

  13. Sigita parašė:

    Sveiki,
    pabandžiau jūsų receptą. Tai manau, kad pagal esamas visko proporcijas, šoninės turėtų būti bent jau dvigubai mažiau, nes dabargi gavosi šoninės, o ne kepenėlių paštetas 😉

  14. Gitana parašė:

    Šį paštetą jeu kerlerius metus gaminu Kalėdoms:) Vskas su receptu yra gera, kas ragauja klausia koks receptas, visiems patiko:) Visada pildavau brendį, šiais metais įpyliau tamsaus romo.

  15. Jovita parašė:

    Pasigaminau, nors dar neparagavau… labai skaniai kvepia 🙂 ryt pusryciams visa seimyna valgysime
    .. parasysiu ar patiko…

  16. Milda parašė:

    gal 5 kartus bandziau, shian gavosi tobulai:
    sonines 150 gr,
    sviesto 100
    spanguoles dziovintos ir maza saujele
    druskos nereikia (suri sonine)
    alkoholis visai nesvarbu koks, bet stiprus
    tobula tobula tobula…. :*

    PS labai noreciau paragauti Beatos padaryto sio pasteto. kai dariau tiksliai pagal recepta gavosi labai labai nekas. kazka matyt ne taip darau. nesuprantu ka

  17. Evelina parašė:

    Užbėgau ieškodama išgirto recepto, kurį tikrai išbandysiu. Tačiau negaliu nutylėti kometaro apie Izabelę, vadinama višta.
    Turiu dukrą Izabelę, panašu Beatos Izabelės bendraamžę. Net nežinau kodėl, bet ją karts nuo karto vadinu višta (aišku švelniai), tik manoji išsidžiai atsako, -Aš ne višta, aš IZABELĖ 🙂
    Tai va kai perskaičiau komentarą net išsižiojau, galvojau kad tai tik mūsų su dukra ‘pasišpilkavojimas’ 🙂
    Linkėjimai draugei bendravardei vištytei Izabelei 🙂

  18. […] gi yra ir tokių, kuriems mieliau kažkas sūraus ir pikantiško, tada puolam gaminti vištienos kepenėlių pašteto su spanguolėmis ir romu, arba verdame svogūnų uogienę, kuri irgi tiks prie kepenėlių. O gal turite prisiekusių […]

  19. Vaida parašė:

    Beata, ar galima vietoj vištienos kepenėlių naudoti avienos? Škotijoje sunku rasti vištienos kepenėles ar dar kitokias nei avienos

  20. Vida parašė:

    Sveiki. Kokias spanguoles dėti į kepenynę- žalias ar džiovintas?

  21. Eglė parašė:

    Sveiki, o šoninė karšto, ar šalto rūkymo? Labai didelis skirtumas, o recepte nenurodyta

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.