8241
Beatos virtuvė

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(34)
Reikės:
  • Blynams:
  • 150 g rikotos
  • 200 g miltų
  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • Užpilui:
  • dviejų didelių saujų braškių
  • 1 šaukšto cukraus

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto smulkintuvu. Beje, šis receptas yra iš mano 2014 m. „Šeimos kalendoriaus“.

Gaminame taip:

Rikotą labai gerai išmaišome su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos. Į tą patį dubenį supilame vandenį, beriame miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Labai gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę ir iškepame nedidelius blynelius.

Saują braškių ir šaukštą cukraus sutriname maisto smulkintuvu. Likusias braškes perpjauname pusiau. Karštus blynelius apipilame braškių padažu ir papuošiame šviežių braškių puselėmis. Skanaus!

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,11 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (34)
Komentarai
  1. lina parašė:

    sveiki, o galima naudoti piena vietoj vandens?

  2. Kristina parašė:

    Miela, Beata, esu beproti begalo Jusu gerbeja!!! Galima sakyti myliu Jus:) norejau pasiklausti, gal pasidalintumete kontaktais is kur galima butu isigyti braskiu, tikru braskiu, apie parduotuves neklausiu… Auginu dvi dukrytes, stengiames valgyti tik eco produktus, bet savo ukio neturime… Gal per Jus pavyktu susirasti koki sazinininga ukininka… Buciau Jums begalo dekinga, nuosirdziai Jusu Kristina

  3. Vaida parašė:

    Kepti ant aliejaus ar sviesto?

  4. Lina parašė:

    Vietoi ricotos galima mascarpone naudot?

  5. paula parašė:

    oj kaip skaniai atrodo! 🙂 reikes butinai isbandyt! bet pirmiausiai – smidru receptus isbandysiu! linkejimai! 🙂 https://enjoybypaula.wordpress.com

  6. Ingrida M. parašė:

    Tobuli pusryčiai 🙂

  7. Arija parašė:

    Labai skanu !

  8. Inga parašė:

    O ant ko juos kepėte (aliejaus ar sviesto)? 🙂 Ačiū!

  9. Olga parašė:

    Puikus receptas, aciu!

  10. jrg parašė:

    Sveiki, o situ blynu tesla turi buti tokia tirsta? Man kazkaip net blynuku suformuoti nepavyko, jau bekalbant apie tokius grazuolius apvalucius, kaip nuotraukoj… Ir nieko minksto ir purasus. Galvojau, gal klaida padariau kiekiuose, bet ne, 200g miltu, 2 kiausiniai, 150g rikotos ir 100 ml vandens, kepimo milteliai, drusa (miltu net dejau maziau, o vandens papildomai). Cukraus nedejau. Galit pakomentuoti?

    • 333 parašė:

      Galvojau, gal klaida padariau kiekiuose, bet ne, 200g miltu, 2 kiausiniai, 150g rikotos ir 100 ml vandens, kepimo milteliai, drusa (miltu net dejau maziau, o vandens papildomai) ATSAKYMAS YRA JŪSŲ KLAUSIME. Gavote per skystą tešlą. Negi nesate kepusi mažyčių blynelių? Jų tešla turi būti tirštesnė, nei tų blynų kur būna per visą keputvę (lietiniai, manyčiau, kad nuo žodžio lieti).

      • jurga vovere parašė:

        Dėdama mažiau miltų ir daugiau vandens, bei nedėdama cukraus, gavau stipriai per tirštą (kartoju, per tirštą) tešlą, tiesiog neišsileido blyniukas, o kėpsojo koks padėtas, net su šaukštu ploninant vargiai „pasitiesė“.
        Esu kepusi tiek lietinius, tiek mažuosius blynukus. Ir dėl to, kad mažuosius kepant tešla būna gerokai skystesnė, nei gavosi pagal surašytas proporcijas, ir pyliau papildomo vandens.
        Bet matyt tokia jau (prasta) mano karma, gi, panašu, niekam daugiau nenutiko taip kaip man 😉

  11. Asta parašė:

    Bandžiau gaminti,bet rikotą pakeičiau varškę,teko miltų dar dėt ir deja pavyko varškėčiai o ne purus blyneliai :/ Bet vistiek labai skanu :))

  12. Egle parašė:

    Norėjau, pasiteirauti, ar rikotą reikia taip smulkiai sutrinti, kad gautūsi, skysta?

  13. Alicija parašė:

    Blyneliai gavosi super tik tesla reikejo proceso metu vis skiest ir skiest, nes vis tirstejo.

  14. ? parašė:

    Laba diena, ar galima rikotą keisti į philadelphia sūrį?

  15. Viktorija parašė:

    Dariau puse normos, nes vaikas nedaug suvalgo. Gavosi superiniai! Labai purus ir minkstuciai, aciu Beata! 🙂

  16. Sandra parašė:

    Greita ir labai skanu! Aciu!

  17. gabriele parašė:

    beata as noriu paklausti ar galima nedeti rikotos

  18. Aurika parašė:

    fantastiski blyneliai pusryciams!Aciu! isbandyti ir su naminiu apelsinu sirupu kuomet dar braskiu neturejau

  19. Roberta parašė:

    Aciu Jums labai uz si recepta labai skanus blynai, mano mazasis krimto net ausys linko

  20. Margarita parašė:

    O kuom pakeist miltus?

  21. Barbara parašė:

    Blynai labai kieti, guminiai. Tešla guminė, sunkiai formuojami blyneliai. Pyliau daugiau skysčių nei recepte, bet nepadėjo. Galiausiai įtarkuotas obuolys sušvelnino situaciją. rinkausi pagal žvaigždutes receptą, bet nepasiteisino. Gal receptas skirtas kitokių blynų mėgėjams…

  22. Dovilė parašė:

    Miltų tikrai per daug, dėjau 170 g, bet buvo galima ir mažiau. Gal rikotos ir miltų kiekius reiktų sukeisti vietomis? 🙂

  23. Samanta parašė:

    Tikrai gaunasi guminiai..

  24. Ana parašė:

    Sveiki, kadangi blynelius su rikota gaminame pusryciams kiekvieną savaitgalį, atėjau pasidalinti mūsų patobulinimais. Sunaudoju visą rikotos indelį – 250 g, miltų dedu tiek, kad gautusi tešla, tinkama kepimui – tirštos grietinės konsistencijos (gal apie 50 g), vandens tokiu atveju visai nereikia. Kiti ingredientai – pagal receptą 🙂 kepti ant mažesnės ugnies gal. Gaunasi neguminiai, beveik vien tik iš rikotos blyneliai.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.