8241
Beatos virtuvė

Švediška žirnių sriuba

(0)
Reikės:
  • 2 litrai vandens
  • 400 g skaldytų žirnių
  • Druskos
  • 1 rūkyta kepta kiaulės karka
  • Čiobrelių
  • Žiupsnis pankolio sėklų
  • 3 lauro lapai
  • Žiupsnis kmynų
  • Nykščio dydžio imbiero gabalėlis
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 saliero stiebai
  • Aliejaus
  • 150 g žaliųjų žirnelių
  • Krapų, petražolių

Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu – kepta rūkyta karka, kurios skonis persmelkia visą patiekalą ir pripildo jį malonaus dūmo skonio. Tiesiog tobula žiemos sriuba!

Pernakt išbrinkiname skaldytus žirnius. Tada nusunkiame vandenį, kuriame brinko, ir juos perplauname.

Į didelį puodą ar troškintuvą dedame karką ir užpilame ją gausiu kiekiu karšto vandens. Į jį įdedame lauro lapų, čiobrelių, keletą riekelių šviežio imbiero gabalėlių. Beriame žiupsnį pankolių sėklų ir kmynų. Ten pat suberiame išbrinkintus žirnius. Uždengiame dangčiu ir užverdame.

Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepame daržoves – smulkiai supjaustytus svogūnus, salierus ir burokine tarka sutarkuotas morkas. Kepame vis pamaišydami, kol lengvai suminkštės. Viską suberiame į puodą, kuriame jau verda sriuba. Sumažiname kaitrą ir paliekame kunkuliuoti apie valandą, kol žirniai visiškai suminkštės.

Pačioje pabaigoje suberiame žaliuosius žirnelius, išmaišome ir leidžiame jiems pilnai perkaisti.

Sriubą gardiname smulkintais žalumynais, patiekiame su karkos mėsa.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.