Spausdinti

Panašus receptas yra ir mano „Kepinių knygoje”, o vietoj figų drąsiai galite eksperimentuoti ir su džiovintomis slyvomis, bus nė kiek neprasčiau. Tik slyvoms reikia trumpiau mirkti…

Svaigios figos šokolade

0
komentarai
8
Porcijos
6 asm.

Reikės:

10–12 vnt. džiovintų figų
migdolų, tiek kiek figų
1 apelsino
200 g šokolado „Beatos virtuvė riešutinis“ arba juodojo šokolado
150 ml brendžio
10 g sviesto
1 šaukšto aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Brendį sumaišome su apelsino sultimis bei sutarkuota jo žievele.

2

Figas sumetame į stiklainį ir užpilame brendžiu su apelsino sultimis.  Skystis neturi apsemti visų figų. Tokį stiklainį dedame į šaldytuvą. Jį reikia vis pavartyti, kad visos figos paragautų brendžio ir jį sugertų. Brendžio turi likti vis mažiau, o figos turi suminkštėti ir išsipūsti. Jei skysčio visai nebelieka – šiek tiek įpilkime papildomai. Idealu pamirkyti figas bent kelias dienas ar savaitę.

3

Išmirkusių figų galiukus šiek tiek įpjauname ir įkišame po migdolą. Galima dėti ir kelis riešutus.

4

Dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį, išlydome riešutinį šokoladą. Šokoladą suskystiname įmetę sviesto ir įpylę aliejaus. Jei naudojate nesaldintą šokoladą – reikėtų į jį įdėti šiek tiek cukraus.

5

Greitai į lydytą šokoladą nardiname po vieną figą, laikydami už uodegėlės, ir dedame ant kepimo popieriaus, kad sustingtų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanu, puiki dovanos ideja 🙂 Atrodo fantanstiškai – dariau tirštą šokoladą ir jo pridėjau daug, atrodo puikiai!

  2. Išbandžiau, nežinau, atrodė nuostabi idėja, bet kažkaip paragavus nesužavėjo… galvoju, gal reikėjo į šokoladą įdėti cukraus, nes naudojau tikrą juodą šokoladą, o jis kartokas.

  3. Nusilupti migdolus, kad butu be odeles tikrai nesunku. Bandziau ne karta. Reikia uzpilti verdanciu vandeniu, palaikyti keleta min. Tada isemus is vandens pasauti juos i 180C orkaite keletui minuciu. Isemus is orkaites ispilti ant svaraus ranksluoscio ir uzdengus kitu ranksluosciu patrinti, pavolioti su delnais ir viskas puikiai ir svariai nusilupa. Nezinau tik ar aiskiai parasiau 🙂

  4. gaminau kaledoms, labai labai patiko ir man ir visiems ragavusiems. Naudojau roma vietoj brendzio.

Rašyti komentarą