Spausdinti

Puikus užkandis bet kokia proga. Geriausia alternatyva pirktiniams dalykams, skirtiems pakramsnoti.

 

Porcijos
6 asm.

Reikės:

2 didelių lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
150 g fermentinio sūrio
2 šaukštelių aguonų
2 šaukštelių kmynų
2 šaukštelių pankolių sėklų
2 šaukštelių kuminų sėklų
2 šaukštelių linų sėmenų
žiupsnelio maltų saldžiųjų paprikų
žiupsnelio kario prieskonių mišinio
žiupsnelio druskos
vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šaldytos tešlos lakštus išpakuojame ir paliekame 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio dėsime lakštus, šiek tiek pabarstome miltais.

2

Sūrį sutarkuojame smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padaliname pusiau arba tiesiog turėkime omenyje, kad visko reikės berti du kartus. Ant  vieno ištiesto tešlos lakšto barstome pusę tarkuoto sūrio, ant sūrio – šiek tiek kario bei paprikos miltelių, beriame kmynus, kuminų ir pankolių sėklas, taip pat aguonas, labai lietuviškus linų sėmenis ir viską vainikuojame druskos žiupsneliu.

3

Kito tešlos lakšto paviršių patepame vandeniu. Tai lengviausia padaryti konditeriniu teptuku. Atsargiai pakeliame lakštą ir pateptą vandeniu pusę klojame ant sūriu bei prieskoniais pabarstyto tešlos lakšto taip, kad jų kraštinės sutaptų.

4

Tada imamės kočėlo – atsargiai, bet tvirtai paspausdami kočėlą, kočiojame lakštą tolygiai aukštyn ir žemyn, kad abu lakštai ir įdaras susispaustų, o tešla plonėtų ir platėtų. Kočioti tol, kol tešlos lakšto plotas padidės apie 50 procentų. Lakšto vartyti nereikia.

5

Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepame vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstome tarkuoto sūrio bei prieskonių – kaip ant pirmojo, o dabar jau apatinio tešlos lakšto.

6

Dabar peiliu išilgai perpjauname lakštą pusiau, tada kiekvieną ilgą juostą pjaustome 1.5-2 cm juostelėmis ir kiekvieną jų kelis kartus susukame, guldome į sviestiniu popieriumi išklotą skardą.

7

Šauname į 200 laipsnių orkaitę ir kepame 7-10 min.

Ingredientai
Patarimas

Kai kurių šiame recepte naudojamų prieskonių galite atsisakyti arba pakeisti kitais bei išbandyti kitokių skonių derinių.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ačiū, Beata, už nuostabų receptą 🙂 Namai kvepia, net seilės tįsta, o ir skonis nuostabus 🙂 Mano svečiai bus tikrai patenkinti..

  2. na pabandziau si lengva receptuka, tik as nedejau tiek visokiu prieskoniu, ka turejau ta ir dejau:) t.y. suris, uogine paprika, saldzioji paplrika, kmynai ir druskyte, gavosi superiniai.Nuo stalo padulkejo:)
    Aciu Beta

  3. na pabandziau si lengva receptuka, tik as nedejau tiek visokiu prieskoniu, ka turejau ta ir dejau:) t.y. suris, uogine paprika, saldzioji paplrika, kmynai ir druskyte, gavosi superiniai.Nuo stalo padulkejo:)
    Aciu Beata

  4. Niekur nerandu jusu per TV rodyto recepto – astrus avinzirniai, kepti orkaiteje. Negaliu atgaminti prieskoniu mikso.. Issiviriau avinzirnius, o nezinau, kaip daryti:-) Gal galetumete ikelti recepta?

  5. O galima truputuką pasunkinti receptą:)
    Gal galima sluoksniuotą tešlą keisti namine tešla iš ruginių miltų:)
    Tik kur gauti jos receptuką:)?

Rašyti komentarą