8241
Beatos virtuvė

Sūriai saldūs sausainiai su šokolado gabaliukais

(9)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio sodos
  • 120 g sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 100 g cukraus
  • 2 didelių kiaušinių trynių
  • 1 didelio kiaušinio
  • šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 225 g juodojo šokolado (iki 72% kakavos)
  • žiupsnelio druskos dribsnių ar rupios druskos pabarstymui

Kai norisi labai greito ir skanaus užkandžio – šis pasirinkimas gali būti geriausia išeitis! Ryškus saldumas ir sūrumas puikiai susijungia, o iškeptus sausainius taip ir norisi skanauti visą žiemišką popietę prie puodelio arbatos… Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite 24 sausainius.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą dubenyje, ir leidžiame mišiniuis ramiai pabūti. Išimame sviestą, kad jis būtų kambario temperatūros.

Naudodami elektrinį mikserį vidutiniu greičiu, sumaišome sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų iki vienalytės masės, apie 3-4 minutes. Įdedame kiaušinių trynius, įmušame kiaušinį, pilame vanilės ekstraktą. Maišome, kol masė pasidaro vienalytė ir puri, apie 4-5 minutes. Sumažiname mikserio greitį, sudedame miltų mišinį ir maišome dar apie minutę. Šokoladą supjaustome smulkiais gabaliukais. Sudedame juos į tešlą.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Rankomis iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus.  Juos gražiai išdėliojame 3 – 4 cm vieną nuo kito, nes gavę orkaitės kaitros, sviestas ir cukrus pradės lydytis ir tešlos rutuliukai virs apvalios formos sausainiais.

Kepame sausainius 10-12 minučių kol apskrus. Išimame iš orkaitės, apibarstome druskos dribsniais ar rupia druska ir leidžiame atvėsti kepimo skardoje.

Sausainius rekomenduojama suvalgyti per pirmąją parą, laikant kambario temperatūroje, bet ilgiau virtuvėje jie tikrai neužsibus – negalėsit nuo jų taip lengvai atsitraukti ☺ skanaus!

IMG_0349

 

Print Friendly

Komentarai
  1. Vilija parašė:

    Beata, o kodėl sausainius rekomenduojama suvalgyti per pirmąją parą? Ar ilgiau stovėdami jie praranda skonį, trapumą?

  2. AS parašė:

    skanus sausainiai

  3. kornelija parašė:

    Beata,ar butina deti vaniles ekstrkta?

  4. Kornelija parašė:

    Ar galima plakti sakute??

  5. Aistė parašė:

    Ką daryti, kad sausainiai būtų storesni?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.