Spausdinti

Moliūgas! Jis tikrai dar turėjo išgyventi? O gal jau ir prie pabaigos? Tada ta atsisveikinimo proga siūlau labai skanias, sočias salotas ar pietums ar vakarienei.

 

 

Super sočios moliūgų ir pupelių salotos

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 skardinės (400 g) baltųjų pupelių
100 g
 ar mažiau špinatų lapelių
700 g sviestinio moliūgo
2 obuolių
50 – 100 g minkšto ožkos sūrio ar fetos
1 saujelės petražolių
70 g skrudintų lazdyno riešutų
alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, muskato – moliūgui įtrinti

Padažui:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balto vyno ar obuolių acto
1 šaukštelio medaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Nulupkite moliūgą ir supjaustykite jį mažais kubeliais. Ištieskite kepimo skardą kepimo popieriumi, suberkite moliūgus, užpilkite truputį alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, muskatu, lengvai sumaišykite ir kepkite, kol gabalėliai bus minkšti ir auksiniai. Tai užtruks apie 25 minutes. Arba galite padidinti ugnį, kad susikaramelizuotų ir pajuoduotų šiek tiek krašteliai. Kai iškepė, išimkite iš orkaitės, kad truputį pravėstų.

2

Taip pat paskrudinkite lazdyno riešutus keptuvėje ar toje pačioje orkaitėje, kur kepa moliūgai. Jei orkaitėje, tai kepkite apie 10-15 minučių, kol atrodys geltoni ir atsiskirs luobelė. O jei keptuvėje, tai viskas vyks greičiau, tik stebėkite ir vis maišykite, kad per daug nesukeptų. Tada atvėsinkite, rankomis patrinkite, kad nusiimtų luobelė ir supjaustykite į mažesnius gabalėlius riešutus. Galite ir daugiau taip riešutų pasiskrudinti ir juos laikyti stiklainyje sandariai, kai reikės uždėti ant košės ar kitų salotų.

3

Jei naudojate jau išvirtas pupeles iš skardinės, nusunkite per sietelį jų skystį. Nusunkti pupeles reikia ir tuo atveju, jei virsite jas patys.

4

Obuolius supjaustykite kubeliais, petražoles smulkiai supjaustykite.

5

Tada jau viską berkite į dubenį, uždėkite špinatų lapelius ar kitas salotas, dėkite iškeptą moliūgą, lazdyno riešutus ir užpilkite padažo. Atsargiai išmaišykite, kad nepasidarytų košė.

6

Galite serviruoti ir be padažo, atskirai į lėkštes, užpilti padažo ir uždėti ožkos ar fetos sūrio. O sūrį ir rankomis galite sutrupinti ant salotų, o jei labai jau tepamas ožkos pieno sūris, tai sumaišykite su visomis salotomis, kad pasiskirstytų skoniai.

Padažas:

1

Sumaišykite visus ingredientus kartu. Įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.

Ingredientai
Patarimas

Na ir viskas. Salotos išstovės šaldytuve ir kelias dienas, jei iš karto nesuvalgysite. Tiks ir į pietų dėžutę susipakuoti. Skanaus!

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar galima vietoj sviestinio moliūgo naudoti squash (vis dar nežinau, kaip Lt vadinti jį, hm)?

  2. Tikrai nuostabiai gardžios bei sočios salotos ir tai puikus būdas sudoroti užsilikusias moliūgų atsargas!

Rašyti komentarą