8241
Beatos virtuvė

Sultingas kiaulienos kepsnys

(59)

Prašmatnaus skonio kepsnys - tikrai šventinis.

Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • daug druskos
  • trupučio aliejaus apkepimui
  • 1- 2 morkų
  • 1 svogūno
  • kelių šakelių čiobrelio
  • lauro lapų
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • gero žiupsnio kmynų
  • Padažui:
  • kepsnio sultinio
  • pusės stiklinės vandens
  • 1,5 šaukšto krakmolo
  • Patiekti:
  • Virtų arba keptų bulvių
  • Troškintų raugintų kopūstų

  1. Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.
  2. Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.
  3. Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?

  2. Jurgita parašė:

    kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?

  3. Sandra parašė:

    Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?

  4. Monika parašė:

    Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

  5. Monika parašė:

    Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju

  6. kestas parašė:

    labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?
    aciu:)

  7. Regina parašė:

    Sveiki Beata,
    Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū

  8. Regina parašė:

    Tikrai taip, su „vėjeliu“. Ačiū už komentarą

  9. Rasa parašė:

    Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.

  10. Rasa parašė:

    Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.

  11. lina parašė:

    sveiki,

    kuom galima pakeisti obuoliu sultis?

  12. Asta parašė:

    Sveiki,o kumpį ar tiktų gamint pagal šitą receptą?

  13. Jurga parašė:

    Kepa naujametinei vakarienei 🙂

  14. Lina parašė:

    JAU KEPA! 🙂

  15. Alina parašė:

    Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta!

    Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą!!! Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉

  16. Lina parašė:

    o kiek laiko kepti

  17. Simona parašė:

    Aš sprandinę kepiau kalėdiniams pietums. Labai skaniai mėsytė iškepė. Beata, ačiū už receptą

  18. RASA parašė:

    labas,vakarienei noriu gaminti siandiena bet nerandu niekur pirkti grudetu garstyciu ??ka daryti ??kuom pakeisti ? guvenu UK ir niekur negaliu rasti.

  19. RASA parašė:

    labas,vakarienei noriu gaminti siandiena bet nerandu niekur pirkti grudetu garstyciu ??ka daryti ??kuom pakeisti ? guvenu UK ir niekur negaliu rasti.

  20. Edita parašė:

    Labai ačiū už nuostabų receptą. Visi pirštus laižė ir pakartoti prašė 🙂

  21. rasa parašė:

    o kuom galima garstycias pakeist

  22. Neringa parašė:

    Pagaliau išmokau skaniai iškepti dideli mėsos gabalą orkaitėje,šis receptas mūsų Favorite Nr.1
    Ačiū tau Beata uz nuostabų receptą!!!!

  23. Vaidas parašė:

    Beata, patinka man Jusu receptai, taciau sis tikrai nelabai jau toks sultingas. Dariau ir negaliu pasakyti kad nesigavo, gavosi, taip kaip ir rasote. Taciau is kur jis gali buti sultingas?! Istepimas medumi ir garstyciomis jo sultingesnio nepadaro, kepimas sultyse neleidzia sudziuti, taciau taip pat sultingumo nepriduoda. Bet kokiu atveju esu Jusu fanas 🙂

  24. ugne parašė:

    Eina sau. Kaip ačiū! Tobulas variantas kai reikia pagaminti skaniai, o laiko nėra prie puodų stovėti.

  25. ugne parašė:

    Eina sau. Kaip ačiū! Tobulas variantas kai reikia pagaminti skaniai, o laiko nėra prie puodų stovėti.

  26. Rita parašė:

    sveiki beta kuo galima pakeisti kopustus

  27. Rasa parašė:

    Gaminau, LABAI patiko. AČIŪ už puikius receptus. Labai gerai, kad galima matyti gaminimo procesą. Nors ir po metų užsimanei, prašom yra, gali prisiminti jei ką pamiršai.

  28. Rasa parašė:

    Gaminau, LABAI patiko. AČIŪ už puikius receptus. Labai gerai, kad galima matyti gaminimo procesą. Nors ir po metų užsimanei, prašom yra, gali prisiminti jei ką pamiršai.

  29. vilija parašė:

    Šiandien kepsiy trečią kartą po ilgos pertraukos. Pirmi kartai gavosi puikiai
    Šiandien gal dar paeksperimentuosiu. Įdėsiu slyvų ir „cielų“ obuolių:))

  30. vilija parašė:

    Ačiū už receptą.

  31. Vilija parašė:

    Sveiki, Beata, su šv. Kalėdom jus ir jūsų šeimą. Išbandžau šį receptą dar praeitais metas per Kalėdas, labai jaudinausi, kad pavyktų, nes bijojau likti be pagrindinio patiekalo. Gavosi puikiai. Metų bėgyje dar gaminau porą kartų. Šiemet Kalėdom ir vėl ruošiuosi labai gražius du gabalus kiaulaitės šauti į orkaitę (net recepto nebežiūrėjau :))) Daugiau tokių receptų, kai nereikia marinuoti. Ačiū.

  32. Vilija parašė:

    Sveiki, Beata, su šv. Kalėdom jus ir jūsų šeimą. Išbandžau šį receptą dar praeitais metas per Kalėdas, labai jaudinausi, kad pavyktų, nes bijojau likti be pagrindinio patiekalo. Gavosi puikiai. Metų bėgyje dar gaminau porą kartų. Šiemet Kalėdom ir vėl ruošiuosi labai gražius du gabalus kiaulaitės šauti į orkaitę (net recepto nebežiūrėjau :))) Daugiau tokių receptų, kai nereikia marinuoti. Ačiū.

  33. ieva parašė:

    Tikrai geras receptas, visiems sveciams patiko, paprastas ir rezultatas garantuotas.Tinka sventiniams pietums labai.

  34. Vilija parašė:

    Sveika Beata.Norejau paklausti ar galima butu sia mesyte pasiruosti is vakaro apsikepti ir aptepti garstyciom ir medum ir kepti kita diena?

  35. Vilija parašė:

    Sveika Beata.Norejau paklausti ar galima butu sia mesyte pasiruosti is vakaro apsikepti ir aptepti garstyciom ir medum ir kepti kita diena?

  36. Indrė parašė:

    Kepu jau kokį 8-ta karta, visada visi būna nustebinti nuostabaus skonio! Ačiū, Beata :*

  37. Indrė parašė:

    Kepu jau kokį 8-ta karta, visada visi būna nustebinti nuostabaus skonio! Ačiū, Beata :*

  38. Rasa parašė:

    Noriu išbandyti,bet jūs kepate mesytę atvirai.Pergyvenu kad sodžius, susitrauks,o jeigu kepti rankovėje ,o jos viduje obuolių sultys?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, kepant rankovėje mėsa bus tikrai super sultinga ir skani, bet tokiu atveju galite naudoti kiek mažiau obuolių sulčių, nes kepant rankovėje ir taip atsiras labai daug drėgmės, sėkmės.

  39. Vilma parašė:

    Sveiki, ar būtų galimybė visą paruošimą, apkepimą padaryti iš vakaro, o orkaitėje kepti jau sekančią dieną? 🙂

  40. Vilma parašė:

    Sveiki, ar būtų galimybė visą paruošimą, apkepimą padaryti iš vakaro, o orkaitėje kepti jau sekančią dieną? 🙂

  41. Saulė parašė:

    Šiandien bandysiu kepti sprandinę pagal šį receptą, bet nežinau, kiek reikia pilti obuolių sulčių.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.