Sultingas kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsniui:
Padažui:
Patiekti:
Gaminimas
Mėsą gerai ištriname druska ir paliekame marinuotis. Šaldytuve galima laikyti pernakt, o kambario temperatūroje užteks valandos. Kitą dieną keptuvėje gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame mėsą iš visų pusių, kad apskrustų, paruduotų.
Į puodą, kuriame troškinsime, sudedame nuvalytas supjaustytas daržoves, čiobrelių šakeles ir laurų lapus, kmynus. Ant viršaus uždedame mėsą, pilame obuolių sultis, šaukštą medaus ir garstyčių. Puodą uždengiame dangčiu ir šauname į 160 laipsnių orkaitę kepti bent 1 valandą 30 minučių. Šiam laikui praėjus patikriname mėsą, ar suminkštėjusi. Jei norisi burnoje tipsračio minkštumo – žemoje temperatūroje galima kepti ir 2-2,5 valandos.
Gaminame padažą. Į nedidelį puodą nupilame sultinį, kuris liko po mėsos troškinimosi. Pusėje stiklinės šalto vandens išmaišome krakmolą ir supilame į mėsos sultinį. Puodą dedame ant kaitros ir vis maišydami paverdame apie 5 minutes, kol krakmolas sutirštins padažą.
kokioje temperaturoje kepti mesa? ir kokia orkaites funkcija nustatoma?
Labas Beata, ar tiktu sitas receptas anciai paruosti?
Pamaciau, susigundziau ir noriu nustebinti vyra, tik iskylo vien mazyte problemele,kuo galima pakeisti grudetas garstycias? Labai laukiu atsakymo ir is anksto dekoju
labas vakaras, norejau paklausti o kokioje temperaturoje kepama mesa orkaiteje?
aciu:)
Sveiki Beata,
Kepiau mėsytę prie 180 laipsnių, tačiau jau praėjus valandai pastebėjau, kad labai apskrudo paviršius. Likusi pusvalandį uždengiau folija. Kaip manote, kodėl mėsa apdegė. Ačiū
Tikrai taip, su „vėjeliu”. Ačiū už komentarą
Labai skanu, teko ragauti. Ačiū už tokį receptą.
sveiki,
kuom galima pakeisti obuoliu sultis?
Sveiki,o kumpį ar tiktų gamint pagal šitą receptą?
Kepa naujametinei vakarienei 🙂
JAU KEPA! 🙂
Vyras kepė Naujųjų metu išvakarėse – mmm, kaaaip skaniai gavosi… Mėsytė tokia sultinga ir minkšta!
Ačiū, Beata, už toki nuostabų receptą!!! Įdėtas į mūsų šeimos megstamiausius 😉
o kiek laiko kepti
Aš sprandinę kepiau kalėdiniams pietums. Labai skaniai mėsytė iškepė. Beata, ačiū už receptą
labas,vakarienei noriu gaminti siandiena bet nerandu niekur pirkti grudetu garstyciu ??ka daryti ??kuom pakeisti ? guvenu UK ir niekur negaliu rasti.
Labai ačiū už nuostabų receptą. Visi pirštus laižė ir pakartoti prašė 🙂
o kuom galima garstycias pakeist
Pagaliau išmokau skaniai iškepti dideli mėsos gabalą orkaitėje,šis receptas mūsų Favorite Nr.1
Ačiū tau Beata uz nuostabų receptą!!!!
Beata, patinka man Jusu receptai, taciau sis tikrai nelabai jau toks sultingas. Dariau ir negaliu pasakyti kad nesigavo, gavosi, taip kaip ir rasote. Taciau is kur jis gali buti sultingas?! Istepimas medumi ir garstyciomis jo sultingesnio nepadaro, kepimas sultyse neleidzia sudziuti, taciau taip pat sultingumo nepriduoda. Bet kokiu atveju esu Jusu fanas 🙂
Eina sau. Kaip ačiū! Tobulas variantas kai reikia pagaminti skaniai, o laiko nėra prie puodų stovėti.
sveiki beta kuo galima pakeisti kopustus
Gaminau, LABAI patiko. AČIŪ už puikius receptus. Labai gerai, kad galima matyti gaminimo procesą. Nors ir po metų užsimanei, prašom yra, gali prisiminti jei ką pamiršai.
Šiandien kepsiy trečią kartą po ilgos pertraukos. Pirmi kartai gavosi puikiai
Šiandien gal dar paeksperimentuosiu. Įdėsiu slyvų ir „cielų” obuolių:))
Ačiū už receptą.
Sveiki, Beata, su šv. Kalėdom jus ir jūsų šeimą. Išbandžau šį receptą dar praeitais metas per Kalėdas, labai jaudinausi, kad pavyktų, nes bijojau likti be pagrindinio patiekalo. Gavosi puikiai. Metų bėgyje dar gaminau porą kartų. Šiemet Kalėdom ir vėl ruošiuosi labai gražius du gabalus kiaulaitės šauti į orkaitę (net recepto nebežiūrėjau :))) Daugiau tokių receptų, kai nereikia marinuoti. Ačiū.
Tikrai geras receptas, visiems sveciams patiko, paprastas ir rezultatas garantuotas.Tinka sventiniams pietums labai.
Sveika Beata.Norejau paklausti ar galima butu sia mesyte pasiruosti is vakaro apsikepti ir aptepti garstyciom ir medum ir kepti kita diena?
Kepu jau kokį 8-ta karta, visada visi būna nustebinti nuostabaus skonio! Ačiū, Beata :*
Noriu išbandyti,bet jūs kepate mesytę atvirai.Pergyvenu kad sodžius, susitrauks,o jeigu kepti rankovėje ,o jos viduje obuolių sultys?
Sveiki, ar būtų galimybė visą paruošimą, apkepimą padaryti iš vakaro, o orkaitėje kepti jau sekančią dieną? 🙂
Šiandien bandysiu kepti sprandinę pagal šį receptą, bet nežinau, kiek reikia pilti obuolių sulčių.