Spausdinti

Bet kokiai progai tinkantis desertas, labai panašus į suflė. Pasiekiamas kiekvienam. Sumaišytas su brendyje mirkytomis slyvomis, kad įgautų paslapties ir aromato bei su aitriaisiais pipiriukais, kad išjudintų visus skonio receptorius.

Šokoladinė suflė

0
18
Porcijos
2 asm.

Reikės:

50 g smulkinto juodojo šokolado (70-80% kakavos)
50 g smulkinto pieniško šokolado (50-60% kakavos)
4 kiaušinių
50 ml konjako ar brendžio
6 džiovintų slyvų
4 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų
trupučio sviesto indeliams patepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš vakaro užpilame džiovintas slyvas konjaku ar brendžiu ir leidžiame joms gerai pamirkti.

2

Kai slyvos jau išmirkę, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kartu įkaitinkime ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.

3

Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus, kad jis lengvai prikibtų prie formelių sienelių.

4

Smulkiai supjaustome slyvas. Šokoladą susmulkiname ir ištirpiname dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį. Galite naudoti ir vienos rūšies šokolado drožles.

5

Į šokoladą įmaišome džiovintų slyvų gabalėlius, žiupsnelį druskos ir aitriųjų paprikų.

6

Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi. Kitame dubenyje iki purumo išplakame baltymus.

7

Į trynių plakinį supilame šokoladą su slyvomis ir prieskoniais, išmaišome, tada per tris keturis kartus įmaišome plačiais judesiais baltymus, atsargiai nesiduodant kaip viesului, geriausia mentele arba dideliu šaukštu.

8

Šaukštu dedame šokoladinę masę į kepimo formeles ir šauname į įkaitintą orkaitę 10–15 minučių. (užteks keturioms elegantiškoms porcijoms, arba dvi esminės tikrai bus).

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, o negalima naudoti paprasčiausio šokolado, ne drožlių? Receptas skamba labai skaniai, tačiau nelabai suprantu, kodėl būtent drožlės? Iš anksto ačiū už atsakymą 🙂

Rašyti komentarą