Spausdinti

Ką jūs pirmiausia darote, kai grįžtate iš kelionės? Išsikraunate lagaminus? Aš tai ne, lagaminai kažkaip pastovi truputį, o aš puolu iš karto į virtuvę virti sriubos. Na gerai, gal ne iš karto, tai priklauso nuo paros meto, nes jei parsirandu naktį, tai aišku neverdu sriubų… Sriuba man yra sugrįžimo į save ir į namus raktas.

Tikrai, po ilgo maitinimosi kitų paruoštu maistu ir šiaip po visokio oro uostų, lėktuvų ar net ir prašmatniausių restoranų maisto man norisi tik žolelių arbatos ir sriubos. Pačios paprasčiausios grynos tik daržovėm turtingos sriubos, be jokių mėsų, sviestų ir grietinėlių. Ir net be bulvių. Tik iš daržovių. Ir dar avinžirnių.

Avinžirniai – mano mėgstamiausia pupa, jau sakiau. Aš jų turiu ir džiovintų, bet labiausiai tai man patinka jau išvirti, nes tada jie stovi kaip kareiviai ir laukia. Perku juos įvairius konservuotus arba didžiuliuose stikliniuose skanius ispaniškus Užupio Krautuvėje. Jie ir į sriubą, ir į salotas, ir viskam tinka. Taigi sriuba pasidaro labai paprastai.

Sriuba daržovių, greita ir glostanti

0
komentarai
23
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

poro
morkos
brokolio
žirnelių
avinžirnių
daržovių sultinio
imbiero
žolelių, kad ir krapų
citrinos sulčių
šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pradedame nuo šaukšto alyvuogių aliejaus keptuvėje ir švelnaus smulkiai supjaustyto poro pakepinimo.

2

Kol poras kepa, supjaustom visas kitas daržoves, prie poro dedam morką, dar truputį jai leidžiam pasišutinti, užpilam vandeniu, įdedam sultinio ir viską paverdam 5 minutes.

3

Tada jau dedam žirnelius, brokolius ir avinžirnius (išvirtus jau). Leidžiam dar 5 minutes pavirti, bet jokiu būdu nepervirti.

4

Pabaigoje įspaudžiam citrinos sultis, patarkuojam imbiero ir įberiam žolelių, kad ir krapų… Tiesiog gyvenimo ir laimės, ir namų gerumo eliksyras, o ne sriuba.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Atsiprašau, bet tikrai nesubalansuoti skoniai gaunasi arba parašykit kiek tų citrinų sulčių reikia įspausti.

  2. Labai labai skani sriuba, bijau, kad šeimai neliks kol susirinks visi į namus. Ačiūūūūūū už receptą.
    P.S. ir viskas čia subalansuota, pamėginkit 🙂
    Gražios dienos 🙂

  3. Labai, labai skani sriuba 🙂 tik aš dar vištienos idėjau, tai išvis super gavosi 🙂

  4. Nerealiai skani sriuba!!! Saunuole Beata! Kam pabodo lietuviski barsciai ir kopustiene, si sriubyte tikrai patiks. Niam, niam. Viskas cia subalansuota ir kuo puikiausiai vienas kita papildo.Didziulis dekui uz toki puiku recepta

  5. Neseniai gaminau sia sriuba. Gavosi labai labai skani. Kas nepabandete-pabandykite, tikrai nenusivilsite 😉

  6. o kokie žirneliai geriausiai tinka? žali? konservuoti? džiovinti, kaip avinžirniai? ar visokie? 🙂

  7. Labai skani sriubyte. Aciu, Beata, uz recepta. Si vakara buvo isbandyta. Sekmes tau knygu ir zurnalo kurime. Saunuole!!!

  8. Labai noriu išbandyti šį recepta, gal galėtumėte surašyti koki kiekį visų produktų reikia naudoti?

  9. Labai skani sriubytė! skanus ir lengvas maistas. 🙂 Padauginau citrinos sulčių, bet nieko, pataisiau situaciją papildomai ipylusi vandens 🙂

  10. Negalvojau, kad iseis tokia skani,nes kazkaip as vengiu receptu, kur yra avinzirniai, apart paprastos zirniu sriubos su morkom ir bulvem, bet cia viskas tikrai labai tiko.

  11. Skani sriuba.Kadangi neturejau brokolio,tai panaudojau ziedini kopusta,manau tai skonio nesugadin.Aciu uz recepta

Rašyti komentarą