Tai klasikinių prancūziškų spurgų receptas, kuris nesunkiai galėtų vadintis ir Pietų Amerikos paveldu. Iš tokios plikytos tešlos kepamos ir prancūziškosios beignets, ir meksikietiškosios churros. Spurga yra universalus dalykas ir visam pasaulyje rasite vienokią ar kitokią jos atmainą. Pavyzdžiui, kiekviename Portugalijos turguje būtinai išvysite nors vieną spurgų pardavėją su katilu aliejaus, kibiru tešlos ir dar vienu kibiru cinamoninio cukraus.
Privalau jus perspėti, kad šios spurgos yra nuostabiai skanios, minkštos, išsipūtusios – joms neprilygsta niekas, todėl skanėsto iškart neliks ant stalo.
Kepame spurgas:
Jei nenorite virti aliejuje, iš šios tešlos kepkite plikytus pyragaičius: šaukšteliu dėkite mažus kauburėlius ant kepimo skardos, apibarstykite cinamoniniu cukrumi ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol jie pasipūs ir švelniai paruduos.
super churros,as amerikoje pirma karta paragavau.labai patiko :))))
Receptas tik pamatytas ir iškart išbandytas!! Nuostabus skonis!
labai aciu uz recepta,butinai isbandysiu.Daug kepu,megstu naujoves ir eksperimentuoti.Plikytu spurgu,niekad dar nebuvau dariusi,visokias kitokias spurgas esu isbandziusi.Geru jums svenciu savaitgalyje 🙂
aš pati labai mėgstu churros tai labai smagu matyti kad ir kiti jomis dalinasi ir džiaugiasi 🙂
tačiau negaliu nepaminėti, kad churros yra klasikinis ISPANIŠKAS o ne prancūziškas patiekalas, be abejonės perimtas ir lotynų amerikiečių. žinoma, dėl plataus paplitimo egzistuoja daugybė patiekalo variacijų, tačiau trdicinės ispaniškos gaminamos tik iš miltų ir vandens, tik iškeptos barstomos cukrumi ir cinamonu.
Ispanijoj atostogaudama situs ragavau, ten patiekia su karstu sokoladu, tai labai patiko 🙂 reikes pabandyti pasidaryti.
Miela Beata, dėkoju Jums už receptą 🙂 Išbandžiau, bet nelabai pavyko… Teko įdėti daugiau miltų, nes buvo per skysta. Atrodė tešla galiausiai visai gera gavosi, bet spurgytės pritraukė daug aliejaus. Kitą kartą pabandysiu kepti be aliejaus orkaitėje 🙂
Sveiki, man taip pat labai pritraukė aliejaus… tai bandžiau kepti… tešlą į skardą išspaudžiau konditeriniu švirkštu,,, kepant formos nebeliko,, gavosi tokie bandukai :)) kažkaip pasiduoti nenoriu – juk turi pavykti! tik dar noriu paklausti: kiaušiniai turi būti kambario temperatūros? ir ar turi įtakos tešlos iškilimui orkaitėje pačios tešlos temperatūra? nes kol įkaito orkaitė mano tešla tikrai atšalo…
Kepiau orkaitej, kadangi neturejau svirksto:). Tesla labai idomi gavos:). Bet pyrageliai patys gavosi nuostabus, ypac apliejus sokoladu:)
o ka daryti, kad aliejaus nepritrauktu?..
super receptas!!! Kepiau orkaitej ant 180. viskas lb gerai gavosi, lb lb skanu. ideja mamytems: as su konditeriniu maisiuku padariau raides iskepa pasipucia galima vardus iskepti, sirdutes, siaudelius visko galima priraityti lb sauniai atrodo, o dar papuosus su sokolasu super!!! ir tik kokiu 15/20min darbo 🙂
ačiū už receptą, bet man irgi jos prigėrė laaabai daug aliejaus:( kitą kartą reiks bandyti orkaitėje
esu skaičiusi, kad verdant aliejuje, tam, kad neprisigertų aliejaus spurgos, reikia įpilti degtinės(gal šaukšta-du, priklausomai nuo nuo aliejaus kiekio). Sėkmes
Degtine i tesla ar alieju?
Atsimenu vaikysteje mama kai kepdavo žagarėlius tai i tesla pildavo degtines
Sveiki Beata,ruuosiuosi ryt kepti sias spurgytes:) labai sudominot su plikyta tesla, nes sakot,kad skaniau gaunasi:) o kaip ja pasidaryti? Ir ka daryti,kad nepermirktu aliejuje kaip kurios skaitytojo srases,kad joms churrosprigere aliejaus:)? Laukiu jusu patarimu:
Miela Beata, ar galite patarti ka,kad spurgtytes neprigertu aliejaus:)?Kepiau jau du kartus orkaiteje ir gavosi tikrai nerealus sausainiai,visai kaip ekleru tesla,dabar darysiu su kremu viduje,gal galite patarti kaip pasigaminti skanu ir neriebu krema siems sausainukams,su konditeriniu svirkstu ipurksiu i ju vidu ir gausis eklerai:)
Kepiau orkaiteje, gavosi labai skanios, tikrai dar kepsiu ne karta 🙂
Kad neprigertų aliejaus į tešlą galima įpilti šaukštą – du degtinės ar kokio kito panašaus stiprumo alkoholio.
O į aliejų karts nuo karto įmesti šviežios bulvės gabalėlį.
Dar įtariu ir nuo aliejaus priklauso ar geria labai, ar ne. Man palmių aliejus kokis tai ne toks įsigeriantis pasirodė, nors jis ir brangesnis už paprastą, bet ilgiau užtenka, nes nedega šitaip.
Nuostabus skonis!!!Aciu labai uz recepta!As kepiau orkaiteje,neimanoma nevalgyti:] visiems rekomenduoju!
Sveika Beata! 🙂 galbūt aš čia išokau ne į tą „traukinį“ 😀 Bet turiu nedidelį klausimą. Kokia yra kepinio paslaptis, jog jis būna nuostabiai gelsvo atspalvio. Naudoju, naminius kiaušinius, tačiau toks nuostabus atsplavis nesigauna. Ragavau tetos gaminto pyrago, kuris buvo skaiščiai gelsvas, paslapties neatskleidė.. Kavinėse lietiniai, taip pat atrodo nuostabiai… Kokia tai paslaptis.. ? 😀 Kaip išgauti tą gražią gelsvo kepinio spalvą? 🙂 Nejaugi į pagalbą ateina maistiniai dažai.. 🙂
aš daug kur naudoju ciberžolę ( kurkuma), tai suteikia gelsvą atspalvį. Tai natūralus dažas, pabandykite 🙂
Nu nerealus dalykelis! Tik as kepiau orkaitej (nemegstu kepiniu ant aliejaus) – 190 laipsniu, 20 min – super! 😉
Tik man jie kaip plikyti sauseniukai, o ne spurgytes 😀
Jei būtumėt kepus aliejuje , tai būtų spurgytės, o orkaitėje, tai žinoma tik pyragaičiai, sausainai ar kaip kitaip, bet tik ne spurgos 🙂
Bandziau aliejuje ir orkaiteje. Aliejuje keptos riebokos, ir ne visada vidus gavosi gerai iskepes /gal siek tiek storokos buvo/. Taciau orkaiteje – gavosi puikus rutuliukai profiteroles..prikimsau plikytu kremu ir aplaisciau sokoladu – gavosi nuostabus desertas. 🙂
Miela Beata, vien pavadinimas churros yra ispaniskas…todel vadinti juos prancuziskais tai mazu maziausia netikslu…
Puikiai, tik aliejuje keptos yra churros, o orkaitėje – plikyti pyragaičiai 🙂 čia juk tolygu plikytos tešlos receptui 🙂
Skaitau, kad visiems labai patiko, keptos spurgos pagal si recepta. O man, zinokit, jos per riebios, ir ne del to, kad keptos aliejuje, o del sviesto – jo tikrai per daug. Bandysiu dar kada kepti tik su trupuciu sviesto 🙂
Gaila, bet visai nepatiko…Gavos riebalų prisigėrę tešlos rageliai….:(
Sveiki! Gal kas galėtų pasidalinti, kiek spurgų išėjo iš tokio kiekio tešlos?
Ispaniškų neteko ragauti. Bet Prancūziškos visiškai ne tokios… Prancūzijoje jos tokios kietos tešlos, truputį net guminės. O pagal šį receptą man gavosi labai lengvos, trapios. Gal kažką ne taip padariau.
Kaip mėgstu saldumynus! 🙂 Ačiū Jums, Beata, už receptą – jį išbandysiu jau šį savaitgalį 🙂