Spausdinti

Špinatų tortas – absoliutus hitas!!! Truputį žalias, tai ir žiemos šventėms, ir vasaros pasiilgusiems ir tortų mylėtojams tiks. Justina, kuri svečiavosi mano laidoje, pasidalinuo šiuo ypatingai gražiu ir gaiviu tortu. Vaikai mėgsta jį vadinti žolės tortas.  Nebijokite, špinatai suteikia tik spalvą, skonio beveik jokio nėra, tad kas galvoja, kad jis bus neskanus – klysta. Šis gražuolis, tortų karalium patampa pavasarį, o ypač vasarą, kai jau būna šviežios uogos. 

 

Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
2 val.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Biskvitui:

100 g šaldytų arba žalių špinatų
½ stiklinės (100 ml) rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
120 g cukraus
3 kiaušinių
130 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio sodos

Pertepimui:

400 g šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
1 skardinės sutirštinto pieno
250 ml plakamos grietinėlės
3 šaukštelių želatinos miltelių
100 ml vandens
citrinos sulčių

Glajui:

1 stiklinės šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
3 šaukštų cukraus
1 citrinos sulčių
2 šaukštelių želatinos miltelių
2 šaukštų vandens
Uogų – papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

Biskvitas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Aliejumi ištepame 21 cm skersmens kepimo skardą.

2

Šaldytus špinatus arba šviežius sudedame į maisto smulkintuvą, supilame aliejų, citrinos sultis ir sumalame iki visiškos tyrės.

3

Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja. Į išplaktą kiaušinių masę supilame špinatus, sodą ir viską gerai išmaišome.

4

Į gautą masę įmaišome išsijotus miltus. Gerai išmaišome ir supilame į paruoštą skardą. Kepame apie 30 minučių, ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome į tris dalis.

Pertepimas

1

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalame maisto smulkintuvu.

2

Želatiną išbrinkiname vandenyje.

3

Suplakame grietinėlę iki standžių putų.

4

Išbrinkusią želatiną pašildome, kad ištirptų ir supilame į uogų masę. Dedame į šaldytuvą trumpam, kol masė pradės stingti ir tada įmaišome išplaktą grietinėlę.

Konstruojame tortą

1

Biskvitą supjaustome į tris dalis. Dedame vieną biskvito lakštą į tą pačią atsegamą kepimo formą, apsuosiame kepimo formos kraštus acetato juosta (ar bent jau kepimo popieriumi, kad išimti tortą būtų lengviau ir krašteliai neprikibtų), užtepame kremo, dedame sekantį biskvito lakštą, tepame pusę likusio kremo. Uždedame tuomet paskutinį lakštą ir užtepame likusiu kremu. Padedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

2

Kol tortas stingsta, pasiruošiame glajų. Želatiną išbrinkiname vandenyje, vėliau ištirpiname vandens vonelėje. Maisto smulkintuvu sutriname uogas iki visiškos tyrės, suberiame cukrų, citrinos sultis ir pakaitiname karščiui atspariame inde, kol cukrus ištirps. Supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Užpilame ant sustingusio torto paviršiaus, papuošiame uogomis ir statome atgal į šaldytuvą keliom valandom.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Miela Beata, tikiu, kad šis tortas tikras gėris, bet ieškau Jūsų svainio torto recepto. Mediatekoje tos laidos nebeužkrauna, Jūsų FB profilyje taip pat nebėra galimybės pasižiūrėti lapkričio mėn. įrašų. Gal turite receptą ir galite pasidalinti?

  2. Na taip, man taip pat nesustingo uogų pertepimas. Nors viską dariau pagal receptą. Matyt, kad želatinos tikrai per mažai…

  3. Sveiki. Noriu pasiteirauti, kaip reikia biskvitą iškepti lygiu paviršiumi, turiu omeny, kad neiškiltų tas kalniukas viršuje. Dėkoju už atsakymą.

  4. Sveikos moterys,
    Ir as sugalvojau iskepti mano mazytei gimtadieniuj ir neiskilo man jis visai, recepte sako padalint/ perpjautu I 3 dalis o mano ten nera ka dalinti kas cia me taip

  5. Gaminau. Skonis neapsakomas. Kas įdomiausia, tai kad pirmą gabalėlį valgant įspūdžio nebuvo tokio wow, antras buvo skanestis, trečias dar skanesnis… Išvada – kad šis tortas įgauna geriausią skonį po kelių dienų ir jis tikrai laaabai skanus:) Aš gaminau su juodaisiais serbentais. Gal kiek pakenkė biskvito žalumui, bet valgantiems tai netrukdė. Biskvitas kepdamas pakilo dviguvai, bet atvėsęs sukrito. Pertepus ir valgant vis tiek jautėsi purumas, ir nė kiek neatrodė pakritęs… Kartosiu dar ir dar 🙂

  6. Nuostabus tortas , be galo grazus. Gaminau su braskemis ir i krema papildomai dar idejau supjaustytu braskiu taip pat.Glajus sustingsta dedant 2 valgomuosius saukstus zelatinos o ne 2 arbatinius saukstelius kaip nurodyta recepte.

  7. Sveiki. O jei naudočiau paprastą želatiną, ne miltelius, kiek tuomet reikėtų želatinos ir vandens?

  8. Sveiki. Norėčiau paklausti kuo būtų galima pakeisti recepte cukrų ir saldintą kondensuotą pieną.Noriu tortuką pagaminti dukterėčiai 1-ojo gimtadienio proga, o teveliai cukrui tarė griežtą NE :)Dėkui

  9. Jei neklystu, soulkitchen.lt labai panasus tortas misko uoga yra, na tikrai skanus. Dabar radusi recepta ko gero isbandysiu, tik nesu tikra, kad toki vaizda pavysk isgauti. Man visuomet pakrype tortai gaunasi, nuleistais zemyn krasteliais, ir nerandu priezasties kodel

  10. Sveiki,perskaičiau komentarus,bet niekas nepaklausė.Man neaišku kiek citrinos sulčių naudoti pertepimui? Visos citrinos ar mažiau? Glajui parašyta 1citrinos sulčių.O pertepimui? Pagal skonį? Ar visos citrinos?

  11. Ar iskepta biskvita atvesti reikia palikti orkaiteje ar isimtinis jos iskart kai tik iskepa? Kazkodel man visi biskvitai kepdami labai graziai pakyla pasipucia, o vesimo metu sukrenta taip kad dar net idumba… idomu kodel man taip vis gaunasi ir ka tureciau daryti kitaip?…

  12. Aciu uz patarima. Nebuvau susimasciau del produktu temperaturos. Meginsime! 🙂 labai norisi tobulo biskvito 🙂

  13. Gerbiamoji Beata,
    Skubus klausimas,,nes gaminu siui metu si torta:turiu tik zelatinos lapelius. Kaip apskaiciuoti, kiek ju reikia, kad atitiktu jusu nurodyta milteliu kieki recepte?

  14. Na sis tortas yra mano siu metu vasaros gimtadieniu favoritas. Tfu tfu kol kas super. Galiu pasakyti, kad naudojant savo augintus spinatus spalva labai skiriasi nuo pirktiniu. Sekmes! Aciu Beata!

  15. Miela Beata,
    Dukters gimtadieniui noriu kepti šį gražuolį, tačiau suabejojau dėl miltų kiekio. Ar iš ties užtenka tik 130 gr?

  16. Gaila, tortas nepavyko, kaip ir kitoms pasisakiusioms kepėjoms. Biskvitas iškepė puikiai, na bet pertepimas, tai nesustingo, nors želatinos dėjau daugiau, nei parašyta recepte (atsižvelgdama į atsiliepimus).
    Kitą kartą bandysiu dėti savo mėgstamą varškės ir grietinėlės/graikiško jogurto kremą tik pridėsiu dar ir uogų.

  17. Sveika Beata, noriu pagaminti tortą špinatų, bet mano torto skardą 28cm ar galiu padauginti produktų nuroditus kiekius, kad iškeptų pakankamai didelis biskvitas.?

  18. Sveika Beata, aš turiu trintų braškių ir mėlynių, tiktų kažkuri pasirinkti? Pirmai reikia kad atitrptų taip? Bet nebus labai vandeninga?

  19. Kepiau jau du kartus. Labai skanus, gaivus tortas! Vienas iš mėgstamiausių! Kepsiu dar tikrai ne kartą.

Rašyti komentarą