8241
Beatos virtuvė

Špinatų tortas

(6)
Porcijos: 10-12
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 100 g šaldytų arba žalių špinatų
  • ½ stiklinės (100 ml) rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 120 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio sodos
  • Pertepimui:
  • 400 g šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
  • 1 skardinės sutirštinto pieno
  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 3 šaukštelių želatinos miltelių
  • 100 ml vandens
  • citrinos sulčių
  • Glajui:
  • 1 stiklinės šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių želatinos miltelių
  • 2 šaukštų vandens
  • Uogų – papuošti

Špinatų tortas – absoliutus hitas!!! Truputį žalias, tai ir žiemos šventėms, ir vasaros pasiilgusiems ir tortų mylėtojams tiks. Justina, kuri svečiavosi mano laidoje, pasidalinuo šiuo ypatingai gražiu ir gaiviu tortu. Vaikai mėgsta jį vadinti žolės tortas.  Nebijokite, špinatai suteikia tik spalvą, skonio beveik jokio nėra, tad kas galvoja, kad jis bus neskanus – klysta. Šis gražuolis, tortų karalium patampa pavasarį, o ypač vasarą, kai jau būna šviežios uogos. 

Gaminame: įkaitiname orkaitę iki 180°C. Aliejumi ištepame 21 cm skersmens kepimo skardą.
Šaldytus špinatus arba šviežius sudedame į maisto smulkintuvą, supilame aliejų, citrinos sultis ir sumalame iki visiškos tyrės.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja. Į išplaktą kiaušinių masę supilame špinatus, sodą ir viską gerai išmaišome.
Į gautą masę įmaišome išsijotus miltus. Gerai išmaišome ir supilame į paruoštą skardą. Kepame apie 30 minučių, ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome į tris dalis.

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalame maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkiname vandenyje. Suplakame grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildome, kad ištirptų ir supilame į uogų masę. Dedame į šaldytuvą trumpam, kol masė pradės stingti ir tada įmaišome išplaktą grietinėlę.

Surenkame tortą: biskvitą supjaustome į tris dalis. Dedame vieną biskvito lakštą į tą pačią atsegamą kepimo formą, apsuosiame kepimo formos kraštus acetato juosta (ar bent jau kepimo popieriumi, kad išimti tortą būtų lengviau ir krašteliai neprikibtų), užtepame kremo, dedame sekantį biskvito lakštą, tepame pusę likusio kremo. Uždedame tuomet paskutinį lakštą ir užtepame likusiu kremu. Padedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Kol tortas stingsta, pasiruošiame glajų. Želatiną išbrinkiname vandenyje, vėliau ištirpiname vandens vonelėje. Maisto smulkintuvu sutriname uogas iki visiškos tyrės, suberiame cukrų, citrinos sultis ir pakaitiname karščiui atspariame inde, kol cukrus ištirps. Supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Užpilame ant sustingusio torto paviršiaus, papuošiame uogomis ir statome atgal į šaldytuvą keliom valandom.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inna parašė:

    Neišejo sustengdinti uogu mases,

  2. Inna parašė:

    Tortas subliuško išemus is formos ,bet skonis nerealus , bandysiu daryti dar karta

  3. Inna parašė:

    Aš ir galvoju jok per mažai idėjau želatinos,nes pati torta šaldytuve laikiau per nakti!

  4. Rūta parašė:

    Ačiū Beata! Gavosi puikus, gaivus tortas. Pavyko puikiai ir su šaldytomis uogomis!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.