8241
Beatos virtuvė

Špinatų tortas

(33)
Porcijos: 10-12
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 100 g šaldytų arba žalių špinatų
  • ½ stiklinės (100 ml) rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 120 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 130 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio sodos
  • Pertepimui:
  • 400 g šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
  • 1 skardinės sutirštinto pieno
  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 3 šaukštelių želatinos miltelių
  • 100 ml vandens
  • citrinos sulčių
  • Glajui:
  • 1 stiklinės šaldytų mėlynių/braškių/aviečių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių želatinos miltelių
  • 2 šaukštų vandens
  • Uogų – papuošti

Špinatų tortas – absoliutus hitas!!! Truputį žalias, tai ir žiemos šventėms, ir vasaros pasiilgusiems ir tortų mylėtojams tiks. Justina, kuri svečiavosi mano laidoje, pasidalinuo šiuo ypatingai gražiu ir gaiviu tortu. Vaikai mėgsta jį vadinti žolės tortas.  Nebijokite, špinatai suteikia tik spalvą, skonio beveik jokio nėra, tad kas galvoja, kad jis bus neskanus – klysta. Šis gražuolis, tortų karalium patampa pavasarį, o ypač vasarą, kai jau būna šviežios uogos. 

Gaminame: įkaitiname orkaitę iki 180°C. Aliejumi ištepame 21 cm skersmens kepimo skardą.
Šaldytus špinatus arba šviežius sudedame į maisto smulkintuvą, supilame aliejų, citrinos sultis ir sumalame iki visiškos tyrės.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja. Į išplaktą kiaušinių masę supilame špinatus, sodą ir viską gerai išmaišome.
Į gautą masę įmaišome išsijotus miltus. Gerai išmaišome ir supilame į paruoštą skardą. Kepame apie 30 minučių, ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku. Iškepusį biskvitą paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome į tris dalis.

Pertepimui uogas, kondensuotą pieną ir citrinos sultis sumalame maisto smulkintuvu. Želatiną išbrinkiname vandenyje. Suplakame grietinėlę iki standžių putų. Išbrinkusią želatiną pašildome, kad ištirptų ir supilame į uogų masę. Dedame į šaldytuvą trumpam, kol masė pradės stingti ir tada įmaišome išplaktą grietinėlę.

Surenkame tortą: biskvitą supjaustome į tris dalis. Dedame vieną biskvito lakštą į tą pačią atsegamą kepimo formą, apsuosiame kepimo formos kraštus acetato juosta (ar bent jau kepimo popieriumi, kad išimti tortą būtų lengviau ir krašteliai neprikibtų), užtepame kremo, dedame sekantį biskvito lakštą, tepame pusę likusio kremo. Uždedame tuomet paskutinį lakštą ir užtepame likusiu kremu. Padedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

Kol tortas stingsta, pasiruošiame glajų. Želatiną išbrinkiname vandenyje, vėliau ištirpiname vandens vonelėje. Maisto smulkintuvu sutriname uogas iki visiškos tyrės, suberiame cukrų, citrinos sultis ir pakaitiname karščiui atspariame inde, kol cukrus ištirps. Supilame želatiną ir maišome, kol ištirps. Užpilame ant sustingusio torto paviršiaus, papuošiame uogomis ir statome atgal į šaldytuvą keliom valandom.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (35 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inna parašė:

    Neišejo sustengdinti uogu mases,

  2. Inna parašė:

    Tortas subliuško išemus is formos ,bet skonis nerealus , bandysiu daryti dar karta

  3. Inna parašė:

    Aš ir galvoju jok per mažai idėjau želatinos,nes pati torta šaldytuve laikiau per nakti!

  4. Rūta parašė:

    Ačiū Beata! Gavosi puikus, gaivus tortas. Pavyko puikiai ir su šaldytomis uogomis!

  5. Tomas parašė:

    Gaminu ketvirta karta ir uzejo aplamai gaminiml manija 🙂 nerealus tortas 🙂 gaunas puikiai

  6. Ingrid parašė:

    Sveiki, man taip pat kremas nesustingo O pagal recepta kiek gramais reikia naudoti zelatinos?

  7. Almira parašė:

    Miela Beata, tikiu, kad šis tortas tikras gėris, bet ieškau Jūsų svainio torto recepto. Mediatekoje tos laidos nebeužkrauna, Jūsų FB profilyje taip pat nebėra galimybės pasižiūrėti lapkričio mėn. įrašų. Gal turite receptą ir galite pasidalinti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Almira, pabandykite dar kartą per mediateką, matyt kokius nors atnaujinimus darė ir nepasileido…o mes ir sugalvosim kur patalpint receptą Andriaus.

  8. Bea parašė:

    Labas,
    Ar galima vietoj sodos(nėra kur pirkti) daugiau kepimo miltelių įdėti?

  9. Emilija parašė:

    Na taip, man taip pat nesustingo uogų pertepimas. Nors viską dariau pagal receptą. Matyt, kad želatinos tikrai per mažai…

  10. Simona parašė:

    Sveiki,
    Ar galima vietoj saldytu uogu deti uogiene pvz. vysniu? Pavyks kremas?

  11. Renata parašė:

    Sveiki, gal ir kvailas klausimas, bet saldytas uogas pries sumalant smulkintuvu reikia atsildyt? 🙂

  12. Ieva parašė:

    Sveiki. Kokie tiktu miltai be glitimo biskvitui?

    • Beata Nicholson parašė:

      Ieva, saugiausia, manau, būtų naudoti būtent begliutenių miltų mišinį, parduotuvėse būna pirkti. Ten ir kukurūzų, ir ryžių miltai, ir dar krakmolo būna pridėta, kad kepinio purumas būtų kaip įmanoma didesnis ir sukibimas geras. Tik tokiu atveju reiktų būtinai kepti tris atskirus lakštus, nes kepiniai be gliuteno dažnai būna labai birūs, itin sudėtinga lygiai supjaustyti

  13. Brigita parašė:

    Tobulas tortas, pavyko iš pirmo karto su šaldytais špinatais ir šaldytomis uogomis!

  14. Viktorija parašė:

    Sveiki. Noriu pasiteirauti, kaip reikia biskvitą iškepti lygiu paviršiumi, turiu omeny, kad neiškiltų tas kalniukas viršuje. Dėkoju už atsakymą.

    • Beata Nicholson parašė:

      Jūsų vadinamąjį kalniuką viršuje dažniausiai lemia kaitra – arba orkaitė būna pernelyg įkaitusi pradėjus kepti, o gal apskritai linkusi labiau kaisti nei nurodo parametrai (tokiu atveju verta išbandyti kepti 10-20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte), arba kepimo forma linkusi labai įkaisti ir laikyti kaitrą, kas lemia, jog biskvito kraštai greičiau iškepa ir nebekyla, o vidurys kepa ir kyla tolygiai viso kepimo metu. Tai dažnas atvejis mūsų buitinėse orkaitėse, greičiausias ir paprasčiausias sprendimas tam – kalnelį nupjautį peiliu 🙂

  15. Jurga parašė:

    Sveikos moterys,
    Ir as sugalvojau iskepti mano mazytei gimtadieniuj ir neiskilo man jis visai, recepte sako padalint/ perpjautu I 3 dalis o mano ten nera ka dalinti kas cia me taip

    • Beata Nicholson parašė:

      Galbūt per intensyviai miltus įmaišėte į tešlą ir todėl visas oras ir ‘pabėgo’ iš biskvito? Natūralu, kad vėsdamas biskvitas šiek tiek pakrenta, bet perpejauti bent pusiau tikrai turėtų išeiti.

  16. VaidaTub parašė:

    Gaminau. Skonis neapsakomas. Kas įdomiausia, tai kad pirmą gabalėlį valgant įspūdžio nebuvo tokio wow, antras buvo skanestis, trečias dar skanesnis… Išvada – kad šis tortas įgauna geriausią skonį po kelių dienų ir jis tikrai laaabai skanus:) Aš gaminau su juodaisiais serbentais. Gal kiek pakenkė biskvito žalumui, bet valgantiems tai netrukdė. Biskvitas kepdamas pakilo dviguvai, bet atvėsęs sukrito. Pertepus ir valgant vis tiek jautėsi purumas, ir nė kiek neatrodė pakritęs… Kartosiu dar ir dar 🙂

  17. Dalia parašė:

    Nuostabus tortas , be galo grazus. Gaminau su braskemis ir i krema papildomai dar idejau supjaustytu braskiu taip pat.Glajus sustingsta dedant 2 valgomuosius saukstus zelatinos o ne 2 arbatinius saukstelius kaip nurodyta recepte.

  18. Gintare parašė:

    O sutirstintas pienas saldintas ar nesaldintas?

  19. Patricija parašė:

    Sveiki. O jei naudočiau paprastą želatiną, ne miltelius, kiek tuomet reikėtų želatinos ir vandens?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jei naudosite stambiau maltą želatiną, jos reikėtų dėti tiek pat, kiek nurodoma recepte. Vis dėlto, skirtingų gamintojų želatina yra skirtingo stiprumo, todėl reikia bandyti ir atrasti sau mėgstamiausią ir patikimiausią prekės ženklą.

  20. Giedre parašė:

    Sveiki. Norėčiau paklausti kuo būtų galima pakeisti recepte cukrų ir saldintą kondensuotą pieną.Noriu tortuką pagaminti dukterėčiai 1-ojo gimtadienio proga, o teveliai cukrui tarė griežtą NE :)Dėkui

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.