200 g jaunų smulkių špinatų lapų (sverti nebūtina, imkite didelį dubenį)
200 g brandinto ožkų sūrio su baltuoju pelėsiu (pardavinėjamas delno dydžio malkelėmis)
2–3 saujų gražių braškių
2 šaukštų moliūgų sėklų
2 šaukštų kedrinių pinijų
Padažui:
2 šaukštų klevų sirupo
2 šaukštų baltojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Tiesiog nepakartojamai ypatingai skanios ir gražios, o svarbiausia – visai paprastos pagaminti. Receptas iš mano bičiulės Ritos, ji neseniai mane tokiomis vaišino.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
Nugnybkite arba nupjaukite braškių kotelius ir perpjaukite jas pusiau.
Į dubenį dėkite špinatus, braškes ir gabaliukais sugnaibytą sūrį.
Kedrines pinijas ir moliūgų sėklas pakepinkite keptuvėje be riebalų. Pinijos turi truputį paruduoti, o moliūgų sėklos – pradėti pokšėti. Kai jos atvės, berkite į salotų dubenį.
Padažo ingredientus sumaišykite ir, jei salotas valgysite iškart, pašlakstykite užpilu, arba galite patiekti atskirai, kad kiekvienas užsipiltų individualiai.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Beata, o ka galima naudoti vietoj klevu sirupo? Dekoju 🙂