Spausdinti

Tiesiog nepakartojamai ypatingai skanios ir gražios, o svarbiausia – visai paprastos pagaminti. Receptas iš mano bičiulės Ritos, ji neseniai mane tokiomis vaišino.

Špinatų salotos su ožkų sūriu ir braškėmis

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

200 g jaunų smulkių špinatų lapų (sverti nebūtina, imkite didelį dubenį)
200 g brandinto ožkų sūrio su baltuoju pelėsiu (pardavinėjamas delno dydžio malkelėmis)
2–3 saujų gražių braškių
2 šaukštų moliūgų sėklų
2 šaukštų kedrinių pinijų

Padažui:

2 šaukštų klevų sirupo
2 šaukštų baltojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.

2

Nugnybkite arba nupjaukite braškių kotelius ir perpjaukite jas pusiau.

3

Į dubenį dėkite špinatus, braškes ir gabaliukais sugnaibytą sūrį.

4

Kedrines pinijas ir moliūgų sėklas pakepinkite keptuvėje be riebalų. Pinijos turi truputį paruduoti, o moliūgų sėklos – pradėti pokšėti. Kai jos atvės, berkite į salotų dubenį.

5

Padažo ingredientus sumaišykite ir, jei salotas valgysite iškart, pašlakstykite užpilu, arba galite patiekti atskirai, kad kiekvienas užsipiltų individualiai.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą