Pagrindo gamyba:
Įdaro gamyba:
Kiškite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių apie 40-45 min. Kai viršus pasidaro gelsvai rudas – čiupkite lauk ir skanaukite.
Kokio maždaug skersmens gaunasi? Mąstau ar nedvigubint normos? 😉
o kokios talpos stiklinėmis reikai matuoti produktus?
200 ml stiklinė; skersmuo apie 30 cm; šaldytus špinatus reikia gerai nusausinti 🙂
1 pakelis sausu mieliu , kiek cia bus gr ?
Kepiau ir aš. Labai skanus išėjo iš pirmo karto! Ką daryčiau kitaip? Dar vieną skiltelę česnako pridėčiau ir fermentinio ar parmezano sūrio užtarkuočiau prieš uždedant antrą paplotį 🙂
Ar galima naudoti sluoksniuota teslą?
kaip tik dabar kepu. žiūrėsim, kas čia gausis 🙂 labai tikiuosi, kad ir man pavyks
Gavosi puikus pyragas, tesla panaudojau slloksniuota bemiele. Bet vyrui pritruko mesos 🙁 saldytuve per nakti pastovejes dar gardesnis.
Jėzusmarija kaip skanu!!
Pavyko puikiai! Kadangi visų ingridientų turėjau šiek tiek mažiau, nei reikėjo, tad papildomai pridėjau šparagų (pakepiau su svogūnais) ir džiovintų pomidorų – skonis super 🙂
Rekomenduoju: paprasta, skanu, sotu ir labai gražu 🙂
Vau! super receptas, dabar i darba pasiemus valgau 🙂 Labai paprasta buvo pagaminti, tik dar i idara pridejau pievagrybiu :)))
Man visiskai nesigavo:((. Iskepes atrode labai graziai, o prapjovus pasipyle zalias vanduo ir spinatai net zali liko. Viska dariau pagal recepta ir tesla graziai pakilo, net nzn kas buvo ne taip. Viskas atsidure siuksliu dezeje;(
Tai špinatai ir turi likti žali.
Kažkoks siaubas… Visai neskanu!!!
Labai šaunus receptukas 🙂 tik aš naudojau bemielę sluoksniuotą tešlą (žinoma, ją truputį pakepiau orkaitėje prieš sudėdamą įdarą). Tikrai labai labai skanu ir paprasta. Pavyko iš pirmo karto. Užskaitau visu 100%. Ačiū, Beata! 😉
O kiek laiko kepete? Sluoksniuota tesla 180 laipsniu orkaiteje raso kepti 15-20 min. Beatos recepte kitokia tesla tai ir kepimas ilgesnis. As taip pat noreciau pabandyt is sluoksniuotos teslos, todel klausiu jusu patarimo? 🙂
Ka manote, jei vietoje fetos surio naudociau varske?
Kepu, kvepia skaniai!
Ačiū, Beata, už ši puikų receptą! Pyragas išėjo tooooks skanus, kad mano šeima jį sutvarkė kaip mat 🙂 Ir grožis, beveik kaip nuotraukoje! Dar kartą dėkui, Beata labai, ištikima Jūsų nerealių receptų gerbėja!!!
Ar tikrai visas kilogramas špinatų? Ar špinatų lapus sveikus dėti ar plėšyti?
o jei deciau ricotta vietoj fetos ir per svelnus skonis butu?
As jau seniai lietinius blynus tokiu idaru kepu! Labai skanu! Tik kai lietiniam idara darydavau kiausinio nededavau. Tik soinatai, feta, cesnakas ir prieskoniai 🙂 reiks ismeginti pyraga!
Labai grazus(!) ir skanus pyragas, kepiau su ‘shortcrust’ paruosta tesla, o saldytus spinatus uzpyliau verdanciu vandeniu ir nusunkiau sausai, viskas iskepe, apskrudo ir uzkvipo;). Aciu uz dar viena skania vakariene, Beata.
sis pyragas jau mano orkaitej. laukiam kada iskeps ir tada jau ragausim 🙂
Super pyragas! Kepiau ir kepsiu dar ne vieną kartą. 🙂 Ačiū už receptą! 🙂
Sis pyragas-Superinis!!nors is seimos likau viena juo patenkinta,vaikam spinatai pasirode beee!(ant klaustuko vyras)) Kaip iskepe buvau issisiepus iki ausu ,GRAZUOLIS gavosi!saltas jis dar skanesnis!butinai kepsiu dar karta!Aciu Beata!!
Man visiškai nesigavo tešla… Gavosi tokia kieta, neskani. Nežinau ką padariau ne taip.
Sveiki. Ar vistienos krutinele nepagadintu sio pyrago? Aciu
kad i siuksliu deze nereiktu savo darbo vaisiaus mesti, kaip kad auksciau teko skaityti – naudokite sviezius spinatus! saldyti visada prisisunkia vandens – tuomet gerai atsildyt ir nusunkt reikia, bet vis tiek – ne tas. o as darydavau tokius mazus pyragelius, kaip kibinu formos mazdaug, kartais su bemiele sluoksniuota tesla – irgi faina. o i idara kartais dar dedu brokolio (su spinatais labai dera ir plius mase padideja) ir kartais paprikos geltonos ar raudonos. tik kiausinio i idara tai nededu…
spinatu ryskiai per daug (viskas plaukia nuo zalios spalvos), ir cia ne skonio reikalas. galima bandyti pakeisti dali spinatu varske.
Labai gaila, bet man nepavyko pyragas :(( tesla gavos labai kieta, o idaras ir rugsteles turejo…
super, dariau is svieziu, labai patiko! 🙂 tik dejau pakeli varskes, fetos, ir biski kieto surio bei daigiau cesnako ir svogunu 🙂 niam! aciu uz ideja.
Gavosi puikiai, dariau iš mielinės sluoksniuotos tešlos.
Špinatai šaldyti – pakepiau juos su svogūnais ir česnaku, kad išgaruotų skystis.
Dėjau ožkos sūrį vietoj fetos, žymiai sodresnis skonis. Ir ant viršaus šiek tiek parmezano. Įdaras sustingo, gavosi vientisa masė.
Kadangi megstu nesaldžius pyragus, tai šis kaip tik man, savaitgalį kepsiu, esu jau kepus kažką panašaus, patiko labaiiii….