8241
Beatos virtuvė

Špinatų ir fetos sūrio pyragas

(43)

Tai vienas iš mano favoritų, kurio receptą blogo gimtadienio proga atsiuntė Kristina - ačiū jai. Kristina pyrago pagrindą gamina iš picos tešlos, o įdarą - patį žaliausią, koks tik gali būti - iš daug daug špinatų, suporuodama juos su fetos sūriu. Gardu ir karštas, ir atvėsęs.

Reikės:
  • 3 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 1 pakelio sausų mielių
  • 2 šaukštų alyvuogių (arba kitokio) aliejaus
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • Įdarui:
  • 2 pakelių po 400 g šaldytų špinatų (galima ir šviežių apie 1 kg)
  • 250-300 g fetos sūrio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 kiaušinių
  • 1-2 vidutinio dydžio svogūnų

Pagrindo gamyba:

  1. Visas pagrindo sudedamąsias dalis sudėkite į didelį indą ir išmaišykite, išminkykite. Galima ir šiek tiek pakildinti tešlą.
  2. Iškočiokite du lakštus („blynus“). Iš vieno suformuokite pyrago indą (pagrindą), o kitas lakštas bus pyrago dangtis.

Įdaro gamyba:

  1. Špinatus atšildykite ir nusunkite juose esantį vandenį.
  2. Sūrį ir česnaką susmulkinkite.
    Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite, pabaigoje sumeskite česnakus.
  3. Išplakite kiaušinius.
  4. Tada į indą sumeskite sūrį, špinatus, svogūnus ir česnakus. Užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį jo pasilikite viršui patepti), išmaišykite ir suverskite į iš tešlos pagamintą formą.
  5. Uždenkite pyragą kitu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinių plakiniu.
  6. Pyrago viršų prapjaukite, kad „kvėpuotų“ bekepdamas.

Kiškite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių apie 40-45 min.  Kai viršus pasidaro gelsvai rudas – čiupkite lauk ir skanaukite.

spinatu_ir_fetos_pyragas

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Danutė parašė:

    Kadangi megstu nesaldžius pyragus, tai šis kaip tik man, savaitgalį kepsiu, esu jau kepus kažką panašaus, patiko labaiiii….

  2. Žydrė parašė:

    Kokio maždaug skersmens gaunasi? Mąstau ar nedvigubint normos? 😉

  3. AS parašė:

    o kokios talpos stiklinėmis reikai matuoti produktus?

  4. KRISTINA parašė:

    200 ml stiklinė; skersmuo apie 30 cm; šaldytus špinatus reikia gerai nusausinti 🙂

  5. Jekaterina parašė:

    1 pakelis sausu mieliu , kiek cia bus gr ?

  6. Dovilė parašė:

    Kepiau ir aš. Labai skanus išėjo iš pirmo karto! Ką daryčiau kitaip? Dar vieną skiltelę česnako pridėčiau ir fermentinio ar parmezano sūrio užtarkuočiau prieš uždedant antrą paplotį 🙂

  7. Karina parašė:

    Ar galima naudoti sluoksniuota teslą?

  8. gitaaa parašė:

    kaip tik dabar kepu. žiūrėsim, kas čia gausis 🙂 labai tikiuosi, kad ir man pavyks

  9. Indre parašė:

    Gavosi puikus pyragas, tesla panaudojau slloksniuota bemiele. Bet vyrui pritruko mesos 🙁 saldytuve per nakti pastovejes dar gardesnis.

  10. Barbora parašė:

    Jėzusmarija kaip skanu!!

  11. Gintare parašė:

    Pavyko puikiai! Kadangi visų ingridientų turėjau šiek tiek mažiau, nei reikėjo, tad papildomai pridėjau šparagų (pakepiau su svogūnais) ir džiovintų pomidorų – skonis super 🙂

    Rekomenduoju: paprasta, skanu, sotu ir labai gražu 🙂

  12. Greta parašė:

    Vau! super receptas, dabar i darba pasiemus valgau 🙂 Labai paprasta buvo pagaminti, tik dar i idara pridejau pievagrybiu :)))

  13. Egle parašė:

    Man visiskai nesigavo:((. Iskepes atrode labai graziai, o prapjovus pasipyle zalias vanduo ir spinatai net zali liko. Viska dariau pagal recepta ir tesla graziai pakilo, net nzn kas buvo ne taip. Viskas atsidure siuksliu dezeje;(

  14. Karash Meduza parašė:

    Kažkoks siaubas… Visai neskanu!!!

  15. Monikita parašė:

    Labai šaunus receptukas 🙂 tik aš naudojau bemielę sluoksniuotą tešlą (žinoma, ją truputį pakepiau orkaitėje prieš sudėdamą įdarą). Tikrai labai labai skanu ir paprasta. Pavyko iš pirmo karto. Užskaitau visu 100%. Ačiū, Beata! 😉

    • Vaida parašė:

      O kiek laiko kepete? Sluoksniuota tesla 180 laipsniu orkaiteje raso kepti 15-20 min. Beatos recepte kitokia tesla tai ir kepimas ilgesnis. As taip pat noreciau pabandyt is sluoksniuotos teslos, todel klausiu jusu patarimo? 🙂

  16. Adele parašė:

    Ka manote, jei vietoje fetos surio naudociau varske?

    • Beata Nicholson parašė:

      Varškė yra daug švelnesnio skonio, nei feta, tai papildomai reikėtų druskos nepagailėti, ir gal aš jūsų vietoje įtarkuočiau porą saujų kieto fermentinio ala džiugas, parnidžio, ar žalgirio

  17. Sigita parašė:

    Kepu, kvepia skaniai!

  18. Dainora parašė:

    Ačiū, Beata, už ši puikų receptą! Pyragas išėjo tooooks skanus, kad mano šeima jį sutvarkė kaip mat 🙂 Ir grožis, beveik kaip nuotraukoje! Dar kartą dėkui, Beata labai, ištikima Jūsų nerealių receptų gerbėja!!!

  19. Lina parašė:

    Ar tikrai visas kilogramas špinatų? Ar špinatų lapus sveikus dėti ar plėšyti?

  20. evelina parašė:

    o jei deciau ricotta vietoj fetos ir per svelnus skonis butu?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Evelina, na tikrai pritrūktų ‘matsnumo’, bet jei neturite fetos, tai darykite su rikota, tik sūdykite, kad užtektinai būtų, galite ir muskato įberti daugiau ar kitų mėgstamų prieskonių. Skanaus

  21. ema parašė:

    As jau seniai lietinius blynus tokiu idaru kepu! Labai skanu! Tik kai lietiniam idara darydavau kiausinio nededavau. Tik soinatai, feta, cesnakas ir prieskoniai 🙂 reiks ismeginti pyraga!

  22. Akvile parašė:

    Labai grazus(!) ir skanus pyragas, kepiau su ‘shortcrust’ paruosta tesla, o saldytus spinatus uzpyliau verdanciu vandeniu ir nusunkiau sausai, viskas iskepe, apskrudo ir uzkvipo;). Aciu uz dar viena skania vakariene, Beata.

  23. lina parašė:

    sis pyragas jau mano orkaitej. laukiam kada iskeps ir tada jau ragausim 🙂

  24. Simona parašė:

    Super pyragas! Kepiau ir kepsiu dar ne vieną kartą. 🙂 Ačiū už receptą! 🙂

  25. reda parašė:

    Sis pyragas-Superinis!!nors is seimos likau viena juo patenkinta,vaikam spinatai pasirode beee!(ant klaustuko vyras)) Kaip iskepe buvau issisiepus iki ausu ,GRAZUOLIS gavosi!saltas jis dar skanesnis!butinai kepsiu dar karta!Aciu Beata!!

  26. ladogma parašė:

    Man visiškai nesigavo tešla… Gavosi tokia kieta, neskani. Nežinau ką padariau ne taip.

  27. jadvyga parašė:

    Sveiki. Ar vistienos krutinele nepagadintu sio pyrago? Aciu

  28. karaliute parašė:

    kad i siuksliu deze nereiktu savo darbo vaisiaus mesti, kaip kad auksciau teko skaityti – naudokite sviezius spinatus! saldyti visada prisisunkia vandens – tuomet gerai atsildyt ir nusunkt reikia, bet vis tiek – ne tas. o as darydavau tokius mazus pyragelius, kaip kibinu formos mazdaug, kartais su bemiele sluoksniuota tesla – irgi faina. o i idara kartais dar dedu brokolio (su spinatais labai dera ir plius mase padideja) ir kartais paprikos geltonos ar raudonos. tik kiausinio i idara tai nededu…

  29. Gintas parašė:

    spinatu ryskiai per daug (viskas plaukia nuo zalios spalvos), ir cia ne skonio reikalas. galima bandyti pakeisti dali spinatu varske.

  30. Ai parašė:

    Labai gaila, bet man nepavyko pyragas :(( tesla gavos labai kieta, o idaras ir rugsteles turejo…

  31. Ernesta parašė:

    super, dariau is svieziu, labai patiko! 🙂 tik dejau pakeli varskes, fetos, ir biski kieto surio bei daigiau cesnako ir svogunu 🙂 niam! aciu uz ideja.

  32. Ksenija parašė:

    Gavosi puikiai, dariau iš mielinės sluoksniuotos tešlos.
    Špinatai šaldyti – pakepiau juos su svogūnais ir česnaku, kad išgaruotų skystis.
    Dėjau ožkos sūrį vietoj fetos, žymiai sodresnis skonis. Ir ant viršaus šiek tiek parmezano. Įdaras sustingo, gavosi vientisa masė.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.