8241
Beatos virtuvė

Šparaginės pupelės su jogurtu pagal Jolitą Koruklu

(3)
Reikės:
  • 400 g šparaginių pupelių
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 didelio pomidoro
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • ½ šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • ¼ šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos
  • ¼ šaukštelio cukraus (nebūtina)
  • kelių šakelių šviežių petražolių
  • Jogurto padažui:
  • 200 ml tiršto jogurto
  • 2 česnako skiltelių
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • žiupsnio džiovintos aitriosios paprikos ir džiovintos mėtos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

Jogurtas yra nepaprastai mėgstamas Turkijoje. Jis čia valgomas tiek pusryčių, tiek pietų ar vakarienės metu, su mėsa, vaisiais ar daržovėmis. Vienas iš mėgstamiausių  būdų yra pakepintas daržoves pateikti česnaku padardintu jogurtu, kuris suteikia gaivumo ir iš tiesų puikiausiai dera su daugeliu daržovių.  Mūsų šeimoje su jogurtu dažniausiai valgome šparagines pupeles, špinatus, cukinijas, paprikas arba baklažanus. Šias daržoves šiek tiek apkepame ir vėliau gausiai užpilame jogurto ir česnako padažu.  Nurodyto produktų kiekio pakaks 4 valgytojams. Jei norite paragauti daugiau turkiškų receptų, jų rasite mano, Jolitos Koruklu knygoje „Turkijos virtuvė. Skaniausi Turkijos patiekalai kasdienai ir šventėms“.

Pradėkite gaminti, nuskabydami šparaginių pupelių galus. Jei norite, supjaustykite pupeles mažesniais gabalėliais. Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Nulupkite pomidorą ir supjaustykite kubeliais.

Keptuvėje  įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite česnaką, pakepinkite apie 20 sekundžių ir sudėkite šparagines pupeles. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Kepkite vis pamaišydami apie 5 minutes. Tada sudėkite pjaustytą pomidorą, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, aitriąja paprika, čiobreliu, suberkite cukrų.  Išmaišykite ir toliau kepkite apie 4-5 minutes, kol pomidoras išsileis ir gausis tirštas padažas, o pupelės bus minkštos viduje, tačiau traškios išorėje.

Pasiruoškite jogurto padažą. Nulupkite česnako skilteles, jas smulkiai sutarkuokite. Dubenėlyje sumaišykite česnaką, druską, juoduosius pipirus, džiovintą aitriąją papriką, mėtas, supilkite jogurtą ir išmaišykite. Įmaišykite alyvuogių aliejų.

Sudėkite pupeles į  didelę lėkštę, ant jų supilkite jogurto padažą, jei norite užberkite dar šiek tiek aitriosios paprikos bei džiovintų mėtų. Pateikite kaip šaltą užkandį. Jei pateiksite su virtais ryžiais, šis patiekalas gali atstoti ir pagrindinį patiekalą. Skanaus!

Beatos virtuve_sparagines pupeles_Koruklu

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. paula parašė:

    oj kaip gardziai atrodo! tiek daug galimybiu paivairint ir taip skanias darzoves! 🙂 https://enjoybypaula.wordpress.com

  2. Kristina parašė:

    Labai paprastai paruošiama, bet labai skanu! vakar išbandžiau šį receptą 🙂 dėjau daugiau česnako visur, pipirų, gavosi aštriau. Puikus užkandis prie alaus.

  3. KAROLINA parašė:

    si recepta Jolita isbande kitap nei Mes Turkijoje iprate zalias pupeles gaminti(vadinasi ;taze fasulye) ,verdame vandenye kol suminkstes,,,,o svogunus,cesnakus ir pamidorus patroskiname su alyvuogiu aliejumi ir uzpilame ant isvirtu pupeliu,valgome atvesinta.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.