Spausdinti

Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų meduolių, pajusti bendrumo džiaugsmą ir paaukoti vaikų namų globotiniams. Žinoma, meduolių smagu išsikepti ir bet kurią kitą dieną, ypač – kol laukiame Kalėdų! Jei meduolius kepsite su skylutėmis, galėsite šiais gražuoliais papuošti eglutę. Vaikams labai patinka dekoruoti meduolius glajumi, ir iš tiesų, tai taip linksma!

Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai

0
komentarai
25
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
8 min.

Sausainiams:

480 g kvietinių miltų
200 g sviesto arba margarino
225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
280 ml „Dansukker“ auksaspalvio cukraus sirupo
1 kiaušinio
2 šaukštelių maltų gvazdikėlių
1 šaukštelio maltų imbierų
1 šaukštelis cinamono
1,5 šaukštelio valgomosios sodos

Glajui:

240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
1 kiaušinio baltymo
šaukštelio citrinos sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Dubenyje ar puode vis pamaišydami ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti.

2

Per tą laiką suplakite kiaušinį. Jį supilkite į pravėsusį sviesto ir cukraus mišinį. Ten pat suberkite prieskonius ir sodą. Rūpestingai išmaišykite.

3

Suberkite miltus, dar pamaišykite ir palikite per naktį. Ryte iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius.

4

Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje.

5

Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajaus spalvas  paruošite įlašinę uogų, morkų, burokėlių sulčių. Glajumi dekoruokite meduolius, nepamirškite geros nuotaikos pabarstukų!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sakykite kaip pakoreguoti recepta ar kuo juos sutepti jau atvesusius kad sie meduoliai butu lb kieti ir neminkstetu. Gyvenu kraste kur didele dregme tan vakare pakabinus juos ant eglutes ryte buna visi ant zemes ir minkstuciai lyg dregni.
    Noretusi kad rec.man tiktu tiek valgymui tiel kabinimui . Aciu

  2. Ar galimas glajus be kiaušinio? Kažkaip žalias kiaušinis mane visad baugina,o šiuo metu,maitinant kūdikį dar labiau bijau..

  3. Skonis puikus 🙂 bet jie man issipute tiek, kad nebeliko formos, ar taip ir turi buti? O galbut kazka ne taip padariau? 🙂

Rašyti komentarą