Spausdinti

Šiuo atveju – visai klasikinė kombinacija: spageti pomidorų padaže. Padažas pasidaro iš konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių, paskui dar pomidoriškumą paryškinu tiesiog smulkiai supjaustytais pomidorais, o pomidorams į kompaniją – jiems įprasti kompanionai: česnakas, čiobrelis, alyvuogės ir kaparėliai.

 

 

Spagečiai su greitu ir gardžiu pomidorų padažu

0
komentarai
36
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Pora skiltelių česnako
Konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių (nedidelė skardinė)
džiovintų ar šviežių bazilikų, raudonėlių, čiobrelio
Žalių alyvuogių saujos
Šaukštelio kaparėlių
Šaukšto balzamiko acto
Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus
Poros pomidorų pabaigai
Puskiečio sūrio ant viršaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Česnaką nulupam. Į keptuvę – šiek tiek aliejaus. Įtarkuojam česnaką.

2

Suberiam pomidorus. Padidinam ugnį.

3

Dedam porą šaukštelių kaparėlių. Džiovinto baziliko dosnų žiupsnelį, raudonėlio taip pat.

4

Tada supjaustyt alyvuoges ir sudėt į padažą. Šaukštas balzamiko acto, druskos ir pipirų. Ir mažą mažą žiupsnelį cukraus. Leisti gerai pakunkuliuoti.

5

Kai spageti išverda, paskutinis štrichas padažui – švieži pomidorai išpjautomis sėklytėmis (du). Supjaustom juostelėm ir sudedam į padažą.

6

Tada sudedam spagečius į padažą, apveliam vienodai.  Vualia.

7

Ant viršaus – puskietį sūrį užtarkuojam.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Nuostabus lengvai pagaminamas, kvapnus patiekalas… Puikiai nudžiugina ir tinka lengvai vakarienei po sunkios darbo dienos, kai taip nėra jėgų darbuotis virtuvėje…

  2. Labai aciu uz receptuka, as iskepiau ir mamai gimtadienio proga padovanojau. Skanu ,pigu, greita ir saunu. tik as vietoje sauktelio kapareliu idejau vegetos, o vietoje „Konservuotu pomidoru savo sultyse be odelių ” idejau ananasu. Niam niam.

  3. Vienas iš geriausių mano paruoštų patiekalų. Improvizacija žalos dar nepadarė nė karto 🙂 Ačiū.

  4. Na, jau su „vegetos” dejimu tai jau nuzeminat Beatos recepta iki maximos misrainiu lygio… Nesuprantu, kaip galima sita „prieskoni” naudoti… Isvis, ar kas nors domites, kas ten ieina i sudeti (be druskos)??

  5. Labai skanu. Mano seimyna makaronu nemegsta, bet vakar viska suvalge. Tikrai rekomenduoju. Niam niam.!!!!

  6. Šaukštelio kaparėlių
    Šaukšto balzamiko acto

    Šie produktai būtini?
    Jei taip ar Maximoje įmanoma tai įsigyti? 🙂

  7. Puikus skonis! Mes labai mėgstam spagečius su Bolonijos padažu, bet kadangi teko atsisakyti keptos mėsos, ieškojau pakaitalo – šis receptas puikiai tiko! 🙂
    Tik va dar klausimas dėl tų makaronų kiekio.. Aš viriau 500 g spagečių ir man atrodo, kad padažo galėtų būti daugiau, bet dvigubinti, nežinau, ar reikia.. Įdomu kiek originaliai turėtų būti makaronų tokiam kiekiui padažo?

  8. Puikus skonis! Mes labai mėgstam spagečius su Bolonijos padažu, bet kadangi teko atsisakyti keptos mėsos, ieškojau pakaitalo – šis receptas puikiai tiko! 🙂
    Tik va dar klausimas dėl tų makaronų kiekio.. Aš viriau 500 g spagečių ir man atrodo, kad padažo galėtų būti daugiau, bet dvigubinti, nežinau, ar reikia.. Įdomu kiek originaliai turėtų būti makaronų tokiam kiekiui padažo?

  9. Ar labai pakinta skonis jei nededi sūrio? Receptas sužavėjo, bet norėčiau priderinti jį savo mitybai t.y. vegan. 🙂

  10. Aprasyme pamineti ciobreliai, o eigoj jau atsiranda bazilikai ir raudoneliai vietoj ciobreliu. Tai ka is tikruju deti is prieskoniniu zoliu? Skiltyje „Reikes” nepaminetos jokios zoleles nei cukrus. Kapareliu reikia dvieju sauksteliu ar vieno? nes vienur vienaip, kitur jau kitaip…

  11. Super receptas! Paprastas, bet laaaabai skanus padažiukas! Idealiai tinka greitiems pietums ar vakarienei 🙂 Ačiū, Beata!

  12. O Skardinė konservuotų pomidorų be odelių – pjaustytų ar nepjaustytų? Pjaustyti dažniausiai būna su odelėmis. Jei nepjaustyti ar juos reikia kažkaip sutrinti, ar supjaustyti?
    Ačiū už atsakymą 🙂

Rašyti komentarą