8241
Beatos virtuvė

Spagečiai su greitu ir gardžiu pomidorų padažu

(30)

Makaronai yra tikrai fiesta, ypač gerai paruošti, nepervirti ir su kvapniu padažu. Šiuo atveju - visai klasikinė kombinacija: spageti pomidorų padaže.

Reikės:
  • Pora skiltelių česnako
  • Konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių (nedidelė skardinė)
  • džiovintų ar šviežių bazilikų, raudonėlių, čiobrelio
  • Žalių alyvuogių saujos
  • Šaukštelio kaparėlių
  • Šaukšto balzamiko acto
  • Druskos, pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Poros pomidorų pabaigai
  • Puskiečio sūrio ant viršaus

 

Šiuo atveju – visai klasikinė kombinacija: spageti pomidorų padaže. Padažas pasidaro iš konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių, paskui dar pomidoriškumą paryškinu tiesiog smulkiai supjaustytais pomidorais, o pomidorams į kompaniją – jiems įprasti kompanionai: česnakas, čiobrelis, alyvuogės ir kaparėliai.

 

Kaip paruošti:

  1. Česnaką nulupam. Į keptuvę – šiek tiek aliejaus. Įtarkuojam česnaką.
  2. Suberiam pomidorus. Padidinam ugnį.
  3. Dedam porą šaukštelių kaparėlių. Džiovinto baziliko dosnų žiupsnelį, raudonėlio taip pat.
  4. Tada supjaustyt alyvuoges ir sudėt į padažą. Šaukštas balzamiko acto, druskos ir pipirų. Ir mažą mažą žiupsnelį cukraus. Leisti gerai pakunkuliuoti.
  5. Kai spageti išverda, paskutinis štrichas padažui – švieži pomidorai išpjautomis sėklytėmis (du). Supjaustom juostelėm ir sudedam į padažą.
  6. Tada sudedam spagečius į padažą, apveliam vienodai.  Vualia.

Ant viršaus – puskietį sūrį užtarkuojam..

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (30)
Komentarai
  1. Asta parašė:

    Laabai skanu 🙂

  2. Ribosiuke parašė:

    Paprasta ir skanu, sia savaite jau du kart taip dariau valgyt 🙂

  3. Gabija parašė:

    Gaminau, labai gardu 🙂

  4. Arminas parašė:

    Ar alyvuogiu deti butinai ?

  5. Justytė parašė:

    Nuostabus lengvai pagaminamas, kvapnus patiekalas… Puikiai nudžiugina ir tinka lengvai vakarienei po sunkios darbo dienos, kai taip nėra jėgų darbuotis virtuvėje…

  6. Zozijus parašė:

    Labai aciu uz receptuka, as iskepiau ir mamai gimtadienio proga padovanojau. Skanu ,pigu, greita ir saunu. tik as vietoje sauktelio kapareliu idejau vegetos, o vietoje „Konservuotu pomidoru savo sultyse be odelių “ idejau ananasu. Niam niam.

  7. Marius parašė:

    Vienas iš geriausių mano paruoštų patiekalų. Improvizacija žalos dar nepadarė nė karto 🙂 Ačiū.

  8. Birutė parašė:

    Man su draugu labai patinka šie makaronai! Tikrai labai skanu 🙂

  9. Monika parašė:

    Na, jau su „vegetos“ dejimu tai jau nuzeminat Beatos recepta iki maximos misrainiu lygio… Nesuprantu, kaip galima sita „prieskoni“ naudoti… Isvis, ar kas nors domites, kas ten ieina i sudeti (be druskos)??

  10. Gabriele parašė:

    Kiek maisto produktu prireiktu 12 asmenu pietums ? 🙂

  11. dowwe parašė:

    mmmmm super vakarienė gavosi, 10 balų už skonį ir paprastumą, AČIŪ

  12. Dovile parašė:

    Labai skanu. Mano seimyna makaronu nemegsta, bet vakar viska suvalge. Tikrai rekomenduoju. Niam niam.!!!!

  13. Indre parašė:

    Labai labai skanu.

  14. Rasa parašė:

    Šaukštelio kaparėlių
    Šaukšto balzamiko acto

    Šie produktai būtini?
    Jei taip ar Maximoje įmanoma tai įsigyti? 🙂

  15. Raimonda parašė:

    Beata, o koks kiekis makaronu?

  16. Violeta parašė:

    Dar labai tiktų ančiuviai 🙂

  17. Aistė parašė:

    Puikus skonis! Mes labai mėgstam spagečius su Bolonijos padažu, bet kadangi teko atsisakyti keptos mėsos, ieškojau pakaitalo – šis receptas puikiai tiko! 🙂
    Tik va dar klausimas dėl tų makaronų kiekio.. Aš viriau 500 g spagečių ir man atrodo, kad padažo galėtų būti daugiau, bet dvigubinti, nežinau, ar reikia.. Įdomu kiek originaliai turėtų būti makaronų tokiam kiekiui padažo?

  18. Karina parašė:

    Ar labai pakinta skonis jei nededi sūrio? Receptas sužavėjo, bet norėčiau priderinti jį savo mitybai t.y. vegan. 🙂

  19. olandas parašė:

    Aprasyme pamineti ciobreliai, o eigoj jau atsiranda bazilikai ir raudoneliai vietoj ciobreliu. Tai ka is tikruju deti is prieskoniniu zoliu? Skiltyje „Reikes“ nepaminetos jokios zoleles nei cukrus. Kapareliu reikia dvieju sauksteliu ar vieno? nes vienur vienaip, kitur jau kitaip…

    • Beata Nicholson parašė:

      Bazilikas ir raudonėliai yra klasikiniai pomidorų padažo draugai – todėl jų tikrai reikėtų nepamiršti ir dėti, galima ir čiobrelio dėl įvairesnio skonio įdėti. Tinka tiek švieži (daugiau aromato priduoda), tačiau tiek ir džiovinti. Kaparėlių vieno šaukštelio užtenka, nes balzaminis actas priduoda jau rūgšties.

  20. Karolina parašė:

    Beata, ačiū! Makaronai buvo puikūs. Viskas labai greita ir paprasta.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.