Spausdinti

Sorų kruopomis ir daržovėmis įdarytos paprikos

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

4 labai didelių raudonų ar geltonų paprikų arba 8 mažesnių

Įdarui:

200 g (stiklinės) nevirtų sorų kruopų
700 ml daržovių sultinio arba vandens virti
1 cukinijos
1 baklažano
4 česnako skiltelių
10 vyšninių pomidorų
maždaug 120 g mocarelos sūrio
60–80 g fetos sūrio
2 šaukštų balzaminio acto
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
didelio ryšulėlio petražolių ir bazilikų
druskos
pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sorų kruopas nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandenį. Į puodą, kuriame virsite, įpilkite šaukštą aliejaus ir berkite kruopas. Nuolat maišydami jas pakepinkite 5 minutes, kad pradėtų pokšėti ir išgaruotų drėgmė, tada užpilkite sultiniu ir virkite apie 15 minučių, kol kruopos išbrinks ir pasidarys minkštos.

2

Cukiniją ir baklažaną supjaustykite 1,5–2 centimetrų skersmens kubeliais. Į keptuvę pilkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir nuolat maišydami kepinkite daržoves ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių. Baigdami kepti įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką.

3

Nupilkite vandenį nuo išvirusių sorų kruopų. Jas lengvai šakute pamaigykite, kad nesuliptų, verskite baklažaną ir cukiniją, perpjautus pusiau vyšninius pomidorus, įmaišykite kubeliais supjaustytą mocarelos ir fetos sūrį bei susmulkintus bazilikus ir petražoles. Pasūdykite, įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto, viską lengvai išmaišykite.

4

Paprikas perpjaukite pusiau arba nupjaukite ties kotais (priklausys nuo to, kokias paprikas vartosite: turinčios keturias kupreles patogiai stovi, o turinčios tris – niekaip nestovės, taigi jas geriau perjauti išilgai), išimkite sėklytes.

5

Prikimškite paprikas įdaru, išdėliokite kepimo inde ir kepkite 190 °C orkaitėje apie 20–30 minučių, kol paprikos suminkštės, o sūris išsilydys.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. sveiki, soru kruopas as megstu, bet zinau, kad jas reikia gerai nuplauti po karstu vandeniu, kad iseitu tas kartumynas, ar tas pakepinimas cia veikia kaip kartumo panaikinimas?

  2. Man šis receptai labai priminė tarp siciliečių mamų ir močiučių populiarų patiekalą, kuris man labai patinka – džiovintais duonos trupiniais, provolone ir parmigiano sūriais įdarytas paprikas (peperoni ripieni con mollica). Tiesa, jūsiškis gal kiek sveikesnis 🙂

  3. Tikrai labai skanu. Visa šeimyna su mielu noru viską sutvarkė iki paskutinio kąsnio. Ačiū už gardų receptą!

Rašyti komentarą