8241
Beatos virtuvė

Šokolado plyta

(75)

Šis dalykas - tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai paprastai.

Reikės:
  • 350 g juodo šokolado
  • 100 g balto šokolado
  • Priedai:
  • Karijų riešutai
  • Džiovintos šilauogės
  • Džiovintos spanguolės

Ko jau ko, o šokolado mūsuose netrūksta. Kažkada, kai lankiausi Pergalės skanumynų fabrike, sužinojau, kad jokios krizės šokolado gamintojai nejautė ir nejaučia, visi valgo saldainius ir sausainius kaip įprasta, ir jų pasirinkimas Lietuvoje tikrai yra begalinis, o saldainiai – tikrai kokybiški. Lietuviškas šokoladas man yra pats geriausias, o ką jau kalbėti apie saldainius. Visi mėgsta gauti saldžias dovanas. Šis dalykas – tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai paprastai ir lengvai. Eksperimentuoti galite įvairiausiais skoniais ir riešutais. Tik svarbu šokolado nesudeginti. Šokolado gaminimo taisyklės yra gana griežtos ir, tiesą sakant, be specialų termometrų ir atidos sunku pasiekti fabriko kokybę, nes šokoladą reikia temperuoti, kelti ir numušti vėliau jo temperatūrą, kad kai sustings, būtų blizgus ir traškus. Todėl čia aš bandau apgauti ir viską darau be termometrų, bet jau ištirpusio šokolado temperatūrą numušu įdėdama šalto šokolado, kad jis ištirptų nuo skysto šokolado kaitros, o tuo pačiu numuša bendrą temperatūrą.

 

Kaip paruošti:

  1. Į puodą įpilam vandens, virš puodo statom dubenį metalinį arba stiklinį, kad neliestų dugnas vandens.
  2. Sudedam 2,5 plytos juodo šokolado ir tirpdom po truputį. Per daug nemaišom, tiesiog leidžiam pačiam ištirpti. Kai jau beveik visas ištirpęs, pamaišom ir likęs ištirps.
  3. Tada dedam dar plytą (100 g) juodo šokolado susmulkinto, pamaišom ir išjungiam ugnį. Šokoladas turėtų ištirpti nuo jau esančios šilumos.
  4. Atskirai, bet lygiai taip pat virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpdom baltą šokoladą.
  5. Pasiruošiam skardą ar kokį padėklą, ištiesiam jį maistine plėvele ir pilam juodą šokoladą. Paverčiam indą, kad šokoladas pasiskirstytų, bet nebūtų per plonas. Tada apibarstom riešutais ir džiovintomis uogomis, o ant viršaus pašlakstom baltu šokoladu, kad gautųsi margas šokoladas. Tuomet dedam viską į šaldiklį kokiam pusvalandžiui ar ilgiau, viskas sustingsta, sulaužom ir pakuojam.

Jis yra gana trapus, bet gardus 🙂

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (75)
Komentarai
  1. nev parašė:

    Oi, gera laida! Ypač man šokoladas patiko. Ti klausimas, kur gaut tokio pakavimo popieriaus ar maišelių? Ar čia irgi rankų darbas?

  2. Princese00 parašė:

    Kas tai per daiktas?Man atrodo sokoladas?

  3. Šokolado plyta parašė:

    O galima naudoti paprastą ar reikia jau to specialaus daugiaprocentinio šokolado? : )

  4. Milda parašė:

    Ar pavyktų, jei tą patį daryčiau su pienišku šokoladu?

  5. Piestukas parašė:

    Labai gera laida (; Ziurejau bet nebeisgirdau is ko daromas tas glajus ant sausainiu ? 🙂

  6. sokolado plyta parašė:

    labai ydomus receptas ir regis skanus

  7. gintare parašė:

    labai ydomus receptas ir regis skanus noreciau pabandyti bet dar par maza

  8. gintare parašė:

    labai ydomus receptas ir regis skanus noreciau pabandyti bet dar per maza

  9. ineta parašė:

    ar galima deti daugiau sokolado

  10. Braske parašė:

    Beata , o po to sokolada supjauscius ar sulauzius gabaliukais esi ? Tokie dailus , grazus gabaliukai atrodo, mmmm

  11. Smalize parašė:

    Sveika Beata norėjau pasiteirauti, ar galima naudoti tikra kartų juodą šokoladą? Apie 80%? :))

  12. Deivido mamyte parašė:

    ir mn sita laida labai patiko, ypac sokoladas. puiki ideja

  13. Paulina parašė:

    Ruošiuos išmeginti. :))
    Ar butina Uogas dėti??? :)))

  14. deimante parašė:

    aš labai norėčiau sužinoti sausainiu su citrnu glajumi receptaą.

  15. Irma parašė:

    Liudna, bet negaliu paziureti laidos, nes tv3 puslapyje viskas ka beisijungtum stringa ir “kraunasi“ :((( Interneto sparta gera

  16. Monika parašė:

    Beata, jūs tą pačia laidą kai gaminot šią šokolado plytelę, tai taip pat gaminot paprastus tokius sausainius kalėdinius įvairios formos, labai skaniai atrodė! Kur galima jų receptą gauti, nes čia nerandu.?

  17. Ieva parašė:

    oj Beata… šokoladas jau sustingęs laukia, kada bus supakuotas. jis atrodo nuostabiai! taip paprasta ir taip genialu 🙂

  18. Paulina parašė:

    Beata, kaip tu supakavai Šokolada?
    ;)))

  19. nev parašė:

    Pabandziau gamint sokolada, bet nesu labai patenkinta, nes po keliu dienu ant jo atsirado tokiu baltu demeliu ir jis atrodo nelabai graziai. Naudojau tik juoda Pergales sokolada, balto nedejau, nes jis man nesigavo skystas (naudojau Princa). Buvo tokia balta kose, kuria tik saukstu krest, bet „piest“ su ja neisejo… Gal kam panasiai buvo? Gal zinot, kodel pabalo mano sokoladas ir kodel tas baltasis toks tirstas buvo? P.S. O maiseliu tikrai Shetelig yra, tik tu graziu auksiniu padekliuku neradau. Gal jie kur kitur pirkti?

    • Paulina parašė:

      Gal nuo Šaltumos pasidarė su baltom dėmėm ? 🙂
      O del balto šokolado, tai gal ne Princa reikėjo pirkt, o kokį kitą. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      pabalo del temperaturu svyravimo sokoladas yra labai jautrus tokiem dalykam….i balta sokolada idekite sauksta aliejaus….tada bus skystesnis ir letai tirpdykite…o auksiniai padekliukai mano is namu…

    • Jara parašė:

      geras juodas sokoladas daznai turi baltas demes, nupirkit bet koki brangu sokolada ir jis su laiku ar jau nupirktas tures demes. tai normalu, del temperaturu ir cukraus kiekio. tas pat kaip ir medus tikras baltesnis darosi ir kreseja.

  20. klausimas parašė:

    o kur galima isigyti dziovintu silauogiu Vilniuje?:)

  21. Aistė parašė:

    Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip kadangi baltas sokoladas is tikruju yra net ne shokoladas, o riebalai ir cukrus, tai jam paskystinti geriausiai tinka bekvapis aliejus…arba koks nors aliejus reisutinis idekite sauksta ir suskystes labiau, ir letai reikia tirpyt, kad nesudegint..

  22. Įdomu parašė:

    o ar sokoladas gaunasi blizgus? ko butu galima idet ji sildant, kad gautusi blizgus?

  23. jurga parašė:

    Silauogiu radau prizmoj, milka baltas sokoladas gan gerai lydesi 🙂 tik juodas sokoladas nesigavo blizgus… Bet tikrai skanu ir lb grazu !

  24. Greta parašė:

    O aš vakar išlydžiau baltą, pienišką ir juodą šokoladus, supilsčiau į formeles, pridejau riešutų ir gavosi superiniai saldainiai, kurie jau supakuoti, padabinti kaspineliais ir lauks kalėdų. Dėkuj už idėją Beatai.. 😉

  25. Inga parašė:

    Hm, issigandau del tu baltu demeliu..tai gal nenesti i balkona ar i saldytuva? gal leisti stingti kambaryje?

  26. Monika parašė:

    Sveika, norėjau paklausti ar nieko tokio jei šokoladas kristalizuojasi ir ant jo atsiranda šviesesnių dėmelių? Ar jį vis tiek galima valgyti??? O gal kaip nors galima juos panaikinti? 🙂

  27. Sokoladas parašė:

    Puikus receptas, dekui, tikrai praverte per sventes !
    Tik mazytis pastebejimas. Beata, man labai keista jog Jus manote, kad lietuviskas sokoladas yra geriausias 🙂 Turbut is dideles meiles tevynei 🙂 As asmeniskai lietuvisko sokolado net geru negaleciau pavadinti.

  28. Zozijus parašė:

    As ant virsaus uzdejau agrastu uogienes ir suniamninau. 🙂

  29. Miilkaa. parašė:

    Kiek laiko galima ją laikyti,kad nesugestu?

  30. Miilkaa. parašė:

    Kiek laiko galima laikyti tą šokolado plyta,kad nesugestu?

  31. Kristina parašė:

    O man tai nieko neisejo. Ar jis sudege ar ka, bet skystas neisejo:c

  32. Kristina parašė:

    Atrodo lyg kokia nors tamsi sausainiu tesla. Ka daryti kad taip nepasikartotu?

  33. Aleksandra parašė:

    O gal kas zinote kaip pasigaminti sokolado namie?

  34. Bitė Maja parašė:

    Į ką galima pakeisti skardą? Ji labai didelė, į šaldytuvą netilps…

  35. roberta meidute parašė:

    as nemegstu juodo šokolado,o galėčiau vietoj juodo pieniską 350g ir balto 100g?

  36. Sokoladine parašė:

    reikes pabandyk, nes jau seniai nebandziau gaminti 😀

  37. Giedrė parašė:

    O tinka džiovintos braškės ir smulkinti papajai?

    • smilga parašė:

      tai aisku.viskas kas dziovinta tinka. as dejau papajas, datules, spanguoles, ir daug riesutu ir isejo puikiai

  38. raminta parašė:

    as ragavau su obuoliu piraga

  39. Greta parašė:

    Sveika Beata, =) man labai patinka tavo vedamos laidos. Nusprendziau siais metais gaminti valgomas kaledines dovanas ir noriu paklausti, kur galima nusipirkti permatomu dovanu maiseliu. Pvz: akropolio maximoje arba ozo prismoje imanoma butu ju rasti? Sekmes virtuvineje kuryboje.=)

  40. Laura parašė:

    Kur galima nusipirkti to permatomo popieriaus dovanoms pakuoti? 🙂

  41. Greta Ufo parašė:

    Jau praeitais metais, kai pamaciau sia laida norejau ismeginti. Pagaliau atsirado proga. Pavyko puikiai, naudojau tik pieniska ir balta, baltas gerai neistirpo, bet isejo graziai apslakstyti 🙂 o ant virsaus uzdejau susmulkintu anakardziu, migdolu ir zemes riesutu. Labai skanu 😉

  42. smilga parašė:

    su princu geriau nebandykit (baltu) as pirkau karunos akytaji ir viskas labai gerai issilyde

  43. Daiva parašė:

    O kiek šita dovanėlė gali stovėti neišpakuota?

  44. Kotryna parašė:

    Norėjau paklausti, ar įpylus i ištirpusį šokoladą romo ar kokio kito gėrimo, na, taip skanat, „pagardinimui“ , šokoladas paskui normaliai sukietėtų? Ar nebūtų taip, kad išėmus iš šaldytuvo ir palikus kambario temperatūroje jis imtų tirpti?

  45. irena parašė:

    sveika simpatiska beata, ar nereikia sokolado temperuoti, as paty gaminu ranku darbo pralines, ir visokiu formu sokolada, jei pakviesite i laida pamokinsiu. irena su pagarba

    • Beata Nicholson parašė:

      ačiū miela Irena, būtinai gal kitais metais ?? dabar jau šiais nespėsim, aš pati šokoladą temperuoti moku, ir manau kad žiūrovai kurie tikrai norės pasinerti į šokolado manufaktūrą visa galva tai ir patys išmoks, ir pasidomės temperavimu, o dovanai tokiai ir ne temperuotas tiks

  46. Viktorija parašė:

    Sveiki, Ar negalima sokoladą tirpdinti orkaitėje?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.