Spausdinti

Šiandien ryte pasižiūrėjau į savo virtuvės grindis ir palingavau galvą. Na, ką darysi – dviejų dienų pasekmė: trupiniai ir šokolado gabaliukai, nors su šluota buvo prasieita, bet vis tiek. Vis dėlto, kaip bebūtų keista, ta betvarkė, atsirandanti ant grindų po šeimininkavimo, manęs neerzina, labiau džiugina. Vaikai būdami virtuvėje turi galimybę vystyti visą aibę savybių: ir savarankiškumą, ir pasitikėjimą, ir atsakomybę, o jau kiek pasididžiavimo suteikia jiems rezultatas!

Na, mano vaikai nuo mažens yra virtuvėje, bet tikrai nėra jokie ten jaunieji šefai, padeda, kai reikia, ir jų susidomėjimas virtuve yra vidutiniškas. Izabelė labiau rodo polinkį į savarankišką gaminimą, nei Jurgis, nors su Jurgiu yra lengviau ir jis mane padeda ramiau. Be skandalų ir pašūkavimų, ir mėginimų padaryti tik taip, kaip jis nori, o ne taip, kaip aš noriu…

Du vakarus iš eilės virtuvėje sukosi Izabelė. Vieno vakaro projektas buvo sumanytas greitai, nes gavome dovanų labai simpatišką rinkinį vaikams. Ten ir nelimpančio paviršiaus kepimo forma – mažytė, labai miela, ir drakoniško tvirtumo dubuo maišymui ir plakimo šluotelė, ir keturios formelės sausainiams. O kitą vakarą Izabelė kepė keksiukus klasės paskutinės dienos mokykloje šventei.

Ne tik mano vaikams, bet ir daugeliui kitų patinka turėti savo daiktus virtuvėje: savo prijuostę, savo indelius, savo formeles. Man net keista, kaip kartais tokia maža detalė kaip mažutės torto formos ir dubenėliai taip labai įkvepia pulti ir ką nors gaminti. Tai tik tiek ir tereikėjo, ir Izabelė ėmėsi projekto skambiu pavadinimu šokoladinis tortukas.

Kadangi forma mažutė, tai tešlą maišė du kartus, bet abu kartus be jokio mikserio. Todėl čia visišai vaikui (net ir pradinukui) įkandamas projektas, na, galbūt, sausainiai ir kremas reikalauja trupučio palaikymo šiokio tokio, bet iš esmės viską nuo A iki Z Izabelė padarė pati, aš tik grietinę kremui pašildžiau.

Taigi, receptas dvigubas – šokoladinis tortas, kakaviniai sausainiai ir dar – šokoladinis grietininis kremas. Galite daryti tik tortą (tiesa, kremo tuomet truputį liks), galite daryti tik sausainius (dvigubinkite porciją ir suklijuokite juos kremu).

 

Šokoladinis tortas ir kakaviniai sausainiai su grietininiu kremu

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
35 min.

Šokoladiniam tortui (1 biskvitui) reikės:

1 kiaušinio
50 g cukraus
30 g sviesto
5 šaukštų pieno
40 g miltų
1 šaukšto kepinių ir desertų kakavos “Beatos Virtuvė”
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Kakaviniams sausainiams:

60 g sviesto
50 g cukraus
100 g miltų
1 šaukšto kepinių ir desertų kakavos “Beatos Virtuvė”
1 kiaušinio
žiupsnio druskos

Grietininiam šokoladiniam kremui:

150 g grietinės
100 g šokolado
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepam biskvitą

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. 

2

Kiaušinį lengvai išplakite su cukrumi. Ištirpdykite sviestą ir įmaišykite jį į kiaušinio plakinį, ten pat supilkite pieną.

3

Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Tuomet viską įmaišykite į kiaušinių masę.

4

Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepti apie 15- 20 minučių.

Grietininis kremas

1

irpiname šokoladą mikrobangėje (taip vaikams paprasčiausia – gabaliukais sulaužytą šokoladą dėkite į dubenėlį ir palikite vienai minutei, tada pamaišykite ir, jei neištirpo, dar truputį pašildykite ) arba mažame indelyje ant nedidelės ugnies, bet jau čia atsargiai – tegul suaugę tai padaro.

2

Grietinę truputį maišydami pašildykite ant viryklės, kad būtų šilta, bet ne karšta. Tuomet į grietinę įmaišykite šokoladą. Viskas! kremas paruoštas – tai yra lengviausias ir skaniausias šokoladinis kremas.

Kakaviniai sausainiai

1

 Sviestą, cukrų ir miltus su kakava sutriname tarp pirštų iki trupinių.

2

Atskirame indelyje išplakame kiaušinį ir druską ir supilame į miltų ir sviesto masę, suminkome tešlą, jei labai lipni – pridedame truputį miltų.

3

Dar truputį paminkome tešlą ir tada jau kočiojame ir spaudžiame sausainius.

4

Klojame skardą kepimo popieriumi, įkaitiname orkaitę iki 180 C ir kepame apie 15 min. Super!!!

„Montažas“

1

Torto montažas paprastas ir greitas – sutepame biskvito sluoksnius (ar tik viršų) kremu, tada ir torto šonus apglostome, aptepame kremu, suklijuojame ant šonų sausainius, o likusius sausainius suklijuojam su kremu ir suvalgom.  Labai skanu!

Ingredientai
Patarimas

Jei norite išsikepti du biskvitus, produktų kiekį padvigubinkite, arba galite kepti juos vieną po kito – tešla susimaišo labai greitai.

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar teisingai suprantu, kad biskvitą reikia perpjauti ir pertepti kremu? Į kiek dalių gaunasi? Ačiū.

Rašyti komentarą