Spausdinti

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus. Beje, šis glajus labai universalus, jis puikiausiai tinka ne tik įvairiausiems pyragams ir tortams puošti, bet ir ispaniškoms spurgoms (churros) ar lietuviškiems žagarėliams, skruzdėlyno lapeliams mirkyti.

 

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

0
komentarai
3
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Pyragui

200 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
200 g 72 proc. juodojo šokolado
4 kiaušinių
100 g sviesto
60 g miltų
1 šaukšto kavos pupelių
1 žiupsnio druskos

Glaistui

200 g grietinės
100 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g pieniško šokolado
1 šaukšto tirpios kavos
1 žiupsnio druskos

Papuošimui

uogų
šokoladinių kiaušinių ar dražė
Kaip gaminti?

Gaminimas

Pyragas

1

Kiaušinius išplakame su „Dansukker“ nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kol pabaltuos.

2

Šokoladą su sviestu išlydome virš garų vonelės. Atvėsiname šiek tiek. Supilame šokoladą į kiaušinių masę, išmaišome.

3

Įsijojame miltus, įberiame žiupsnį druskos, išmaišome. Kavos pupeles sutraiškome grūstuvėje (kad primintų rūpų cukrų) ir įmaišome į tešlą.

4

Supilame į nedidelę kepimo formą (20-22 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi ir šauname į 170 °C orkaitę, kepame apie 20-22 minutes. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Labai svarbu stebėti kepinį orkaitėje, kad neperkeptų ir neišsausėtų, kepinio centras turi būti drėgnas kepimo pabaigoje. O kepinys turėtų būti bent 3 cm storio.

Glaistas

1

Ant nedidelės ugnies grietinę pakaitiname su „Dansukker” nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir tirpia kava, maišome, kol ištirps.

2

Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės ir įmaišome į grietinės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus masę, pagardiname žiupsniu druskos ir statome glaistą atvėsti, jei nekantraujate, atvėsinkite šaldytuve.

3

Pyragą puošiame glaistu, uogomis ir šokoladiniais kiaušiniais ar įvairiaspalviais saldainiais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki! Bandau kepti pyraga:) Bet kilo klausimas, o i tesla nereikia deti kepimo milteliu ar sodos?

  2. Pyragas puikiai tiko sunaudoti visiems turėtiems šokolado likučiams! Bet uogos ir dražė kartu – gal kiek per eklektiška, užtektų vieno gardumyno.

Rašyti komentarą