8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis pyragas su kavos pupelėmis ir šokoladiniu glajumi

(3)
Reikės:
  • 200 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 200 g 72 proc. juodojo šokolado
  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 60 g miltų
  • 1 šaukšto kavos pupelių
  • 1 žiupsnio druskos
  • glaistui:
  • 200 g grietinės
  • 100 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 100 g pieniško šokolado
  • 1 šaukšto tirpios kavos
  • 1 žiupsnio druskos
  • papuošimui:
  • uogų
  • šokoladinių kiaušinių ar dražė

Kas mėgstate šokoladinius šokoladiškiausius kepinius, tiems tikrai norėsis šio pyrago. Sodriam ir drėgnam kepiniui dar daugiau skonio suteiks grūstos kavos pupelės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus glajus. Beje, šis glajus labai universalus, jis puikiausiai tinka ne tik įvairiausiems pyragams ir tortams puošti, bet ir ispaniškoms spurgoms (churros) ar lietuviškiems žagarėliams, skruzdėlyno lapeliams mirkyti.

Gaminame: kiaušinius išplakame su „Dansukker“ nerafinuotu cukranendrių cukrumi, kol pabaltuos.

Šokoladą su sviestu išlydome virš garų vonelės. Atvėsiname šiek tiek. Supilame šokoladą į kiaušinių masę, išmaišome. Įsijojame miltus, įberiame žiupsnį druskos, išmaišome. Kavos pupeles sutraiškome grūstuvėje (kad primintų rūpų cukrų) ir įmaišome į tešlą.

Supilame į nedidelę kepimo formą (20-22 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi ir šauname į 170 °C orkaitę, kepame apie 20-22 minutes. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Labai svarbu stebėti kepinį orkaitėje, kad neperkeptų ir neišsausėtų, kepinio centras turi būti drėgnas kepimo pabaigoje. O kepinys turėtų būti bent 3 cm storio.

Glaistą gaminame su „Dansukker“ nerafinuotu cukranendrių cukrumi, nes šio cukraus skonis ryškus karamelinis, net ir be papildomų prieskonių šis glaistas bus išraiškingo skonio. Ant nedidelės ugnies grietinę pakaitiname su „Dansukker” nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir tirpia kava, maišome, kol ištirps. Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės ir įmaišome į grietinės ir nerafinuoto cukranendrių cukraus masę, pagardiname žiupsniu druskos ir statome glaistą atvėsti, jei nekantraujate, atvėsinkite šaldytuve.

Pyragą puošiame glaistu, uogomis ir šokoladiniais kiaušiniais ar įvairiaspalviais saldainiais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (18 balsai, vidurkis: 4,22 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Sveiki! Bandau kepti pyraga:) Bet kilo klausimas, o i tesla nereikia deti kepimo milteliu ar sodos?

  2. Jovita-r parašė:

    Pyragas puikiai tiko sunaudoti visiems turėtiems šokolado likučiams! Bet uogos ir dražė kartu – gal kiek per eklektiška, užtektų vieno gardumyno.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.