Spausdinti

Tvirtas, sodrus ir labai šokoladinis tortas „Napoleonas“. Kaip jį iškepti mano laidoje parodė konditerė Giedrė Pečenkienė.

Šokoladinis „Napoleonas“

1
komentarai
18
Porcijos
12 asm.

Reikės:

270 g sviesto
450 g miltų
Žiupsnis druskos
20 g kakavos
1 kiaušinis
160 g grietinės

Plikytas šokoladinis kremas:

350 g pieno
3 kiaušinių tryniai
100 g cukraus
40 g krakmolo
150 g sviesto
100 g juodojo šokolado
1 vanilės ankštis
2 šaukštai romo arba brendžio
1 šaukštelis smulkiai tarkuotos apelsino žievelės
Aviečių ir spanguolių uogienės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame lakštus:

1

Šaltą sviestą kartu su druska, miltais bei kakava sumaišome virtuviniu kombainu, kol masė taps biri ir neliks sviesto gumulų.

2

Kiaušinį su grietine sumaišome, pilame į tešlą ir baigiame minkyti.

3

Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir siunčiame į šaldytuvą bent valandėlei, kol ši sutvirtės.

Reklama
41011
4

Padaliname tešlą  į 12 dalių. Iškočiojame plonai ir išspaudžiame  20 centimetrų skersmens lakštus. Juos ir nupjautus kraštelius kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių. Kraštelius išsaugome torto papuošimui.

Verdame plikytą šokoladinį kremą:

1

Puode užkaičiame pieną su perpus perpjautos vanilės ankštimi ir išskobtomis jos sėklytėmis.

2

Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, kol masė pabals. Įmaišome krakmolą ir darkart iššukame.

3

Pienui užvirus pusę jo supilame į dubenėlį su smulkintu šokoladu, o kitą pusę – ant plakamų trynių. Piene ištirpusį šokoladą supilame į kiaušinius, sumaišome ir grąžiname viską į puodą. Įmaišome romą ir smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir vis maišydami kaitiname, kol kremas sutirštės.

Reklama
41011
4

Išvirusį ir sutirštėjusį šokoladinį kremą atvėsiname iki kambario temperatūros.

5

Į kremą po truputį dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir išplakame kremą elektriniu plakikliu.

6

Iškepusius lakštus kremu sutepame iškart. Jei mėgstate, kelis sluoksnius galite sutepti aviečių ar spanguolių uogiene. Kremu suteptą tortą apdengiame maistine plėvele ir palaikome šaldytuve bent per naktį, bet skaniausias Napoleono tortas bus antrą ar net trečią parą. Galiausiai papuošiame tortą susmulkintais lakštų trupiniais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Super receptas! Nesu kepusi jokio Napeolono, tad šį pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo 🙂

  2. Super receptas! Nesu kepusi jokio Napoleono, tad šį receptą pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo 🙂

  3. Super receptas! Nesu kepusi jokio Napoleono, tad šį receptą pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo

  4. Sveiki, tos kurios kepet, kokio skersmens is tokio kiekio produktu pagaminot? aciu! Ruosiuosi bandyti Velykoms.

  5. Miela Beata, neturiu kombaino tad sviestą su miltais bandžiau trinti blenderiu. Aišku, nesigavo trapi masė, gavosi košė… Tačiau vistiek sudėjau likusius produktus ir šaldau. Klausimas ar gausis man „Napoleono” lakštai, ar visgi tešlą geriau perdaryti?

  6. Sveiki, turbūt galima nedėti nei kakavos į tešlą, nei šokolado į kremą, nes kakava mane alergizuoja. Ačiū

Rašyti komentarą