8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis „Napoleonas“

(18)
Reikės:
  • 270 g sviesto
  • 450 g miltų
  • Žiupsnis druskos
  • 20 g kakavos
  • 1 kiaušinis
  • 160 g grietinės
  • Plikytas šokoladinis kremas:
  • 350 g pieno
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 100 g cukraus
  • 40 g krakmolo
  • 150 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 1 vanilės ankštis
  • 2 šaukštai romo arba brendžio
  • 1 šaukštelis smulkiai tarkuotos apelsino žievelės
  • Aviečių ir spanguolių uogienės

Tvirtas, sodrus ir labai šokoladinis tortas „Napoleonas“. Kaip jį iškepti mano laidoje parodė konditerė Giedrė Pečenkienė.

Gaminame lakštus:

  1. Šaltą sviestą kartu su druska, miltais bei kakava sumaišome virtuviniu kombainu, kol masė taps biri ir neliks sviesto gumulų.
  2. Kiaušinį su grietine sumaišome, pilame į tešlą ir baigiame minkyti.
  3. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir siunčiame į šaldytuvą bent valandėlei, kol ši sutvirtės.
  4. Padaliname tešlą  į 12 dalių. Iškočiojame plonai ir išspaudžiame  20 centimetrų skersmens lakštus. Juos ir nupjautus kraštelius kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių. Kraštelius išsaugome torto papuošimui.

Gaminame plikytą šokoladinį kremą:

  1. Puode užkaičiame pieną su perpus perpjautos vanilės ankštimi ir išskobtomis jos sėklytėmis.
  2. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, kol masė pabals. Įmaišome krakmolą ir darkart iššukame.
  3. Pienui užvirus pusę jo supilame į dubenėlį su smulkintu šokoladu, o kitą pusę – ant plakamų trynių. Piene ištirpusį šokoladą supilame į kiaušinius, sumaišome ir grąžiname viską į puodą. Įmaišome romą ir smulkiai tarkuotą apelsino žievelę ir vis maišydami kaitiname, kol kremas sutirštės.
  4. Išvirusį ir sutirštėjusį šokoladinį kremą atvėsiname iki kambario temperatūros.
  5. Į kremą po truputį dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą ir išplakame kremą elektriniu plakikliu.
  6. Iškepusius lakštus kremu sutepame iškart. Jei mėgstate, kelis sluoksnius galite sutepti aviečių ar spanguolių uogiene. Kremu suteptą tortą apdengiame maistine plėvele ir palaikome šaldytuve bent per naktį, bet skaniausias Napoleono tortas bus antrą ar net trečią parą. Galiausiai papuošiame tortą susmulkintais lakštų trupiniais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,88 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Auksė parašė:

    Sveiki, kukuruzu ar bulviu krakmolas?
    Dekoju

  2. Toma parašė:

    Super receptas! Nesu kepusi jokio Napeolono, tad šį pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo 🙂

  3. Toma parašė:

    Super receptas! Nesu kepusi jokio Napoleono, tad šį receptą pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo 🙂

  4. Edita parašė:

    Sveiki,norėčiau paklaust,ar galėčiau baltą cukrų keist į rudą?Ačiū

  5. Arabas parašė:

    Super receptas! Nesu kepusi jokio Napoleono, tad šį receptą pasirinkti pirmam kartui buvo puikus pasirinkimas. Pertepiau juodųjų serbentų uogiene, tai skoniai labai gerai suderėjo

  6. Gintarė parašė:

    Sveiki, tos kurios kepet, kokio skersmens is tokio kiekio produktu pagaminot? aciu! Ruosiuosi bandyti Velykoms.

    • Beata Nicholson parašė:

      Tešlos lakštus pjauname 20 cm skresmens pločio, kepdami jie truputį traukiasi. Tai galų gale gausis 18-19 cm skersmens tortukas.

  7. Augustė parašė:

    Sveiki, Beata, butinai bandysiu! Klausimas, ar galima lakstus issikepti anksciau, tarkim pries savaite?

    • Beata Nicholson parašė:

      Auguste, žinoma, drąsiai kepkite iš anksto. Tik laikykite sandariai įpakuotus, pvz., į maistinę plėvelę, kad nesudrėktų.

  8. Kristina parašė:

    Miela Beata, neturiu kombaino tad sviestą su miltais bandžiau trinti blenderiu. Aišku, nesigavo trapi masė, gavosi košė… Tačiau vistiek sudėjau likusius produktus ir šaldau. Klausimas ar gausis man „Napoleono“ lakštai, ar visgi tešlą geriau perdaryti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kristina, na manau suteikite šansą tai jau pasigamintai tešlai, tik gerai atšaldykite ir turėtų pavykti iškočioti. Gal gausis šiek tiek mažiau trapus ir labiau tvirtas, bet tikrai skonio nepagadins. O kitą kartą, jei gaminsite, rekomenduoju sviestą tiesiog sukapoti peiliu kartu su miltais, kol gausis rupi smėlio tekstūra.

  9. Ausra parašė:

    Kodėl neparasėte kad lakštus subadyti šakute? Pirmas lakštas gavosi vienas didelis burbulas.

  10. Sonata parašė:

    Sveiki, turbūt galima nedėti nei kakavos į tešlą, nei šokolado į kremą, nes kakava mane alergizuoja. Ačiū

  11. Justina parašė:

    Ar galima naudoti miltus be glitimo?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Justina, žinokit niekad nebandžiau su miltais be glitimo. Jei bandysite, patarčiau įsigyti specialaus GF miltų mišinio, nes vien su kokiais ryžių ar migdolų miltais turbūt nepavyktų.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.