8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis kavos tortas/Danny’s birthday cake

(51)

Tortas, be abejonės, proginis ir lengvai užteks 10-čiai žmonių.

Reikės:
  • Biskvitui:
  • 250 g sviesto
  • 440 g cukraus
  • 4 didelių kiaušinių
  • 400 g miltų
  • 80 g kakavos (kuo tamsesnė, tuo geriau, pageidautina - specialios, skirtos kepiniams, o ne kokia nors vaikiškiems kakavos gėrimams)
  • 2,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 350 ml pieno
  • 4 šaukštų tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens) arba 60 ml kavos sirupo, jei tokio turite
  • vanilsė (ekstraktas, cukrus)
  • Kremui:
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 150 g cukraus pudros
  • 50 ml šokoladinės karamelės (galvojat, kas čia per daiktas? Aš turiu tokį karamelės padažą – dulchedeleche šokolado skonio… Bet jei tokio dalyko nėra, tai ir nereikia)
  • 100 ml kavos likerio arba brendžio
  • poros šaukštų kavos tirpios, ištirpintos šaukšte vandens, arba kavos sirupo

Vakar buvo Danny gimtadienis. Aš dovanojau tortą. Kadangi tortas jau suvalgytas, tai turiu pasakyti, kad tortas buvo labai skanus. Tikrai nekuklu, negražu ir apgailėtina yra girtis, bet tortas sulaukė krūvos komplimentų, vienas iš jų mano Tomo buvo: „Tai turbūt antras skaniausias tortas, kokį teko valgyti gyvenime“. Aš pati nekukliai suvalgiau du gabalus…. Na, gerai gerai… Tris, iš tikro…. Šaldytuve turėjau didelį indą maskarponės sūrio ir jo galiojimo laikas pradėjo tiksėti garsiai, net uždarius šaldytuvą girdėdavosi: „Liko tik 5 dienos“ ir t. t.…….. Taigi, reikėjo greitai imtis priemonių. Kaip sakė viena italė, kurios paskaitos apie tortus ir saldumynus man teko klausyt, Maskarponė yra sūris, kuris įsivaizduoja esąs grietinėlė (neįsivaizduojamo riebumo grietinėlė, beje)…. Maskarponė ir šokoladas visuomet labai gerai dera poroje, kava taip pat puikiausiai papildo šį duetą… Taip apie tai ir buvo tas Danuko tortas… Jei pakaks ryžto jam gaminti, biskvitą geriausia išsikepti dieną prieš, jei negalite/pamiršot/tingit, nieko tokio ir tą pačią dieną, bet reikės laukti, kol atauš…. Per tą laiką išsiplausite indus/galvą/grindis….

Biskvito gamyba:

  1. Įjunkite orkaitę. 160-170 C. Pasiruoškite dvi torto formas. Būtinai dvi, jei neturite dviejų, tai reikės apsieiti su viena, tik užtruks ilgiau laiko, nes vienu ypu iškepsit tik pusę tešlos. Taigi, dvi formos – sutaupytas laikas. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Aš dažniausiai pamirštu išimti sviestą iš šaldytuvo, tai tada reikia griebtis mikrobangų krosnelės, bet ir vėlgi – labai pavojinga… Nes gali atsitikti taip, kad sviestas ištirps, o ištirpusio sviesto nereikia…. Aš supjaustau sviestą gabalėliais ir po pusę minutės lengvai šildau mikrobangėj, kol jis suminkštėja.
  2. Sviestą ištrinti su cukrumi iki baltumo. Patogiausia naudoti elektrinį mikserį, nes gali ranka nukristi arba raumuo didelis užaugti nuo sukimo šaukštu…. bet viskas įmanoma… Žodžiu, tikslas yra sviestą išpurenti su cukrumi kuo nuodugniau, vis dedant po vieną kiaušinį ir plakti geras 15 minučių.
  3. Atskiram dubenyje persijokite miltus/kakavą/kepimo miltelius/druską. Kuo daugiau kartų persijosite miltus, tuo daugiau oro pateks….. bet neišeikite iš proto… 3-4 kartai ir pakaks.
  4. Dabar po truputį reikia sujungti sviesto-kiaušinių masę su miltais. Tai darykite iš lėto, ramiai, jau be elektrinio mikserio, po truputį pilkite miltus ir vis pamaišykite. Įmaišykite pusę miltų. tirpią kavą, ištirpintą vandenyje, supilkite į pieną… Jei naudojate kavos sirupą/ekstraktą, tai jį galite pilti tiesiai į kiaušinių-sviesto masę. Pieną pilkite į tešlą, vėlgi – po truputį, vis išmaišant. Pabaikite maišyt tešlą, supildami likusius miltus.
  5. Torto formas ištepkite sviestu ir dugną išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalinkite į abi formas ir šaukite į orkaitę 40-50 minučių. Iškepusius biskvitus palikite ramybėj, kad atauštų. Išimkite iš formos labai atsargiai.

Kremas:

Svarbiausi ingredientai čia yra maskarponė ir cukrus. Jei nėra kavos likerio, tai nieko neatsitiks, galima tada vietoj to biskvitą truputį pašlakstyti brendžiu. Arba išvis nedėti jokio alkoholio.

Mascarponę išmaišyti su cukraus pudra, įpilti šlakelį kavos likerio ir ištirpintos kavos…. Kremas bus tokios itin skanios kavos su daug pieno spalvos… Jei kavos šitam torte jau per daug, tai galit jos ir nedėt, o kremą palikt baltą…

Torto gamyba:

  1. Kiekvieną biskvitą atsargiai perpjaukite per pusę, kad iš viso būtų keturi biskvito apskritimai.
  2. Pertepkite kremu, dėdami vieną ant kito…. Aš dar barsčiau tarp sluoksnių cukruotais skaldytais riešutais (praline arba griliažas), bet čia tik dėl to, kad jų turėjau….
  3. Tortą puošiam, kaip išmanom  Aš ištepiau visą kremo likučiais ir apibarsčiau šokolado trupiniais bei riešutais…

Labai jau ilgas aprašymas čia šito viso reikalo….. Bet tortas, be abejonės, proginis ir lengvai užteks 10-čiai žmonių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,82 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (51)
Komentarai
  1. Vika parašė:

    Super tortas ! Dariau Kalėdoms, leidau sau improvizuoti : dėjau ricotos sūrį, dariau tik 3 sluoksnius biskvito, o ant viršaus plakta grietinėlė su želatinu ir lašeliu kreminio likeriu – super 🙂

    • Lina parašė:

      O aš dariau viską taip pat, tik maišiau maskarponę su Ru du du ir mažiau brendžio, jo beveik nesijuto, bet tortas tobulas, kas valgė, sakė, kad skaniausias iš mano kada nors gamintų, dėkui Beatai ;)))

  2. Inga parašė:

    jis nerealus. Kazkada atradau Alkavos „Pompadur“ torta, kuris man buvo tikra sokoholiko svajone. Sitas labai panasus – ir svarbiausiai – namu salygomis lengvai padaromas. Viskas pavyksta is pirmo karto. O skonis – tobulas. Aciu Beatai 🙂

  3. del kavos likerio parašė:

    Ar įmaišius alkoholio vaikai galės tortą valgyti? Kažkodėl visada bijau į maistą alkoholio dėti. Gal be reikalo baiminuosi?

  4. Yurga parašė:

    Susigundziau siuo tortu, ir norejau paklausti, kokio dydzio kepimo forma naudojai? Nes turiu tik 28cm, tai turbut reiketu gaminti is dvigubos normos?! Is anksto aciu!!!!

  5. Pasidariau ir as, tik dar negavau, rytoj, per gimtadieni...:) parašė:

    Labas, taigi, taigi, gražuolis paruoštas, laukia gimtadienio svečių :). Tik va kilo klausimas dėl kremo sluoksnių storumo, norėjosi jo dėti kuo daugiau :), dėl to vos vos užteko šonams. Tepat tiek, kad uždengtų biskvitą ir jo nesimatytų? Mniam…

  6. Ingrida parašė:

    Superinis tortas! Palaikytas saldytuve para laiko, tampa dar skanesnis.
    Kadangi jis toks galingas, tai as ji vartojau visa savaite. Isbuves savaite laiko saldytuve – vis dar buvo labai skanus. Kita karta bandysiu daryt perpus mazesni 🙂

  7. gintare parašė:

    Sveiki visi! Nezinau ar per ta skubejima ar kaip kitaip, bet susigalvojau issikepti ir pasidarytu si torta, kad savo gimtadienio proga galeciau nusinesti i darba ir pamineti sia diena. Nesu nei kepeja nei megeja, teko pirkti ne tik ingridientus, bet ir bepimo formas, svarstykles, teptuka! 🙂 Lyg ir dariau viska kaip nurodyta Beatos, bet vienas is torto padu, nezinau kodel, subliusko! 🙁 Gal sakau orkate toj pusej ne taip kepe kaip kitoj? O gal teslos vienur daugiau kitur maziau pripyliau? Nezinau kaip, bet teks dalinti i dvi dalis ir tepti taip, kad nenuslystu sonai, nes dabar atrodo taip, kad kas butu atsisedes! :)) Toks tas mano pirmas blynas 🙂 Beje, skonis ir kremo ir sirupo ir teslos tiesiog neapsakytinas!!! Aciu uz recepta Beatai!!

    • Beata Nicholson parašė:

      :))) atrodo kad butu atsisedes…:)) na bandykite ta viena gera prikelt gyvenimui, subliushkimas gali atsitikt del ivairiu priezasciu dazniausiai temperaturos…vaje vaje
      na nieko tokio kaip nors
      gal kitas kartas bus geresnis? ir galbut pavyks torta padaryt nors ir nelabai dideli is vienos biskvito dalies?

  8. wildlifesin parašė:

    Tai nesuprantu, kodėl vieni sako, kad mascarponės 500g maža, kaip gi yra iš tiesų? :DD O 50g karamelės, tai vietoj jos ru du du tinka? :))) Lauksiu greito atsakymo, kadangi noriu iškeptį jį gimtadieniui, kuris jau visai čia pat. : )

  9. Vaida parašė:

    Dariau šį tortą – skonis labai labai, bet iki tobulo trūko drėgmės jam. Antrą kart dėčiau daugiau maskarponės ir sulaistymo sirupo žyyymiai daugiau gaminčiau, nei recepte nurodyta.

  10. Lina parašė:

    noriu jį gaminti 🙂 laukiu progos 🙂

  11. Evelina parašė:

    Sveiki,

    iš tiesų galvoju pabandyti iškepti šį gražuolį – labai noriu nustebinti savo simpatiją gimtadienio proga. 🙂
    Nekantraudama laukiu kepimo – kepsiu kovo 11d., po to parašysiu kaip pavyko 🙂

  12. Inga parašė:

    Nuostabus toratas!!! Puikiai gavosi ir visi labai isgyre 🙂 Aciu Beata uz recepta 🙂

  13. orinta parašė:

    Kepiau ne karta si torta.Labai skanus,vertas tikrojo demesio 🙂
    Aciu uz recepta !

  14. Agne parašė:

    Darau si tortuka, taciau pertepimas gavosi skystas ir bega nuo biskvitu:(( gal galit patart ka daryt kad isgelbet??dejau maskarpone, cukraus pudra, istirpinta kava ir biskiuka karameles…nedejau likerio…

    • Beata Nicholson parašė:

      Oi oi nežinau kas čia atsitiko, man niekada maskarponė neišsileidžia, gal plakėt? tiesiog taip būna, kad dėl skirtingo proceso gamybos, jie kitaip reaguoja….arba perplakti gal galėjote, nors tai neturėtų turėt didelės įtakos..gal kavos per daug pripylėt? vaje vaje

      • Agne parašė:

        Taip, truputi paplakiau kad viskas issimaisytu…tikriausiai tame ir beda…nu bet nieko suttepiau su tokiu koks gavosi ir likuti sumaisius su rududu(radau komentaruose kad kazkas dejo rududu) aptepiau visa kad nebepabegtu pertepimas, gavos visai idomiai , ir skaniai 🙂 Uztai biskvitai man dazniausiai nelabai gaunasi, bet jusiskis Beata labai geras gavosi, Dekoju 😉

  15. Justina parašė:

    O aš deja negaliu pasigirti nuostabiu tortu 🙁 man nesigavo biskvitas: ar jis turi taip trupėt? Visas subyrėjo į gabalus, nesugebėjau sveiko perkelt į tortinę ir sutept kremu 🙂 taigi vaizdelis gavosi tikrai ne kažin koks :((( ir dar man pasirodė kremo mažoka…norėjosi tikrai daugiau dėti… gal kažką ne taip padariau gamindama biskvitą, kame bėda gal galėtumėte pasakyti?

  16. gin parašė:

    Laba 🙂 as norejau paklausti, o brendį arba kavos likeri reikia bendrai sumaišyti su kremu ar juo tik aptepti biskvitus? 🙂

  17. orinta parašė:

    O, sakykite,ar Jus maskarpones krema plakate ar isleto,atsargiai tik ismaisote,kad butu vienalyte mase?
    ACIU

  18. Eglaitė parašė:

    Sveiki, o biskvitą galima iškepti per vieną kartą ir supjaustyti ? Ar nepavyktų? apėmęs tinginukas :)…

  19. Ernesta parašė:

    Nežinau, ar dėl to, kad beprotiškai karšta, ar dėl dar ko, bet man gavosi labai skysta Mascarponės masė. Nesu patyrusi tortų kepėja, tad vis dėlto sumontavau tortą su skystąja mase. Žiūrėsiu, kas iš to išeis.

  20. ieva parašė:

    laba diena, Beata norejau Jusu paklausti kaip reikia didinti produktu kieki tortui? pavyzdziu jei yra 20 cm skersmens o as noriu 24 arba 28 cm skersmens tortuka issikepti? kaip kiekviena padidinta centrimenta reikia padidinti produktu kieki? aciu labai uz atsakyma 🙂

  21. Neringa parašė:

    Išbandytas 🙂 labai skanus ir didelis gavosi. Mano patirtis: kepti 24 cm skardoje, kremo kiekis pagal receptą per mažas gavosi, tad teko dasidaryt, dariau be alkoholio ir jo visiškai nepasigedau, dėjau smulkintų lazdyno riešutų ir jie tikrai tik pridėjo skonį 🙂

  22. Dainora parašė:

    Laba diena, Siandien pirma karta kepiau torta ir issirinkau si recepta, viskas puikiai pavyko, tik dar neragavom, laukiu porytojaus ypatingos dienos tai staigmena. Tikiuosi bus labai skanus, aciu Beata uz puiku recepta 🙂

  23. Inge parašė:

    Perskaiciau ir as si recepta. Pirmaiusia nusipirkau du Maskarpones indelius ir ieskojau interente kur jis tortui tiktu. Sekmadieni bandysiu 23 kovo .
    Labai saunus visi komentarai ,tikiuosi pavyks tortas 🙂

  24. Agne parašė:

    sveika Beata, rytoj kepsiu šį tortuką, norėjau paklausti ar nesugadinčiau viso skonio vieną pertepimą darant kitokį? plakta grietinelė su saldžiomis vyšniomis?

  25. Viktorija parašė:

    Didžiausi aplodismentai!! Tik maskarponės nurodyto kiekio tikrai neužteko man. 🙂

  26. kristina parašė:

    Tortas nuostabus! dariau naujiems metams, tikrai labai labai skanus, tik kremo pritrukau. tai virsu aptepiau sviestiniu kremu, skonio tikrai nepagadino. tortas isgyrtas. aciuu

  27. Vilma parašė:

    Biskvitai man gavosi tokie ploni, kad nera ten ju kur perpjauti..:( 1.5 gal cm ir dar kepurele vidury susidare. Kepiau 20cm skardoje. Teks „kepures“ sulyginti ir tiesiog daryti viena pertepima. Skonis teslos tai pasakiskas. Atrodys gal ne kaip, bet skonis bus geras..:) Aciu uz recepta

  28. Agnė parašė:

    Kepu ir aš šiandien šitą tortuką sūnaus gimtadieniui. Tikiuosi pavyks viskas puikiai. Nesu naujoke kepiniuose, bet tortus kepu itin retai 🙂

  29. Egle parašė:

    Beata, jusu receptai niekada nenuvilia, visada galiu jais pasitiketi, is bet kurios jusu knygos! Kepiau si torta, tik nedejau karameles i krema, ir laimejau ofise „bake off’a“ 🙂
    aciu,Egle

  30. Aiste parašė:

    Laba diena ar galima maisyti vietoje karamelinio kremo nutela su maskarpone? Nesugadinsiu skonio?

  31. JURGITA parašė:

    Sakykite kuri Beatos virtuvė kakava labiau tinka šiam tortui ar ta iš rožinio pakelio kepinių ir desertų kakava (kakavos sviesto 21% ar ta iš alyvinio pakelio Kakava 99% kakavos miltelių 🙂 ? Turiu abi bet nežinau kuri geriau tiktų,todėl prašau jūsų patarimo 🙂
    Iš anksto ačiū jums už atsakymą 🙂
    Jurgita

  32. Jovita parašė:

    Sveiki. O recepto autorė jūs?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.