Vakar buvo Danny gimtadienis. Aš dovanojau tortą. Kadangi tortas jau suvalgytas, tai turiu pasakyti, kad tortas buvo labai skanus. Tikrai nekuklu, negražu ir apgailėtina yra girtis, bet tortas sulaukė krūvos komplimentų, vienas iš jų mano Tomo buvo: „Tai turbūt antras skaniausias tortas, kokį teko valgyti gyvenime“. Aš pati nekukliai suvalgiau du gabalus…. Na, gerai gerai… Tris, iš tikro…. Šaldytuve turėjau didelį indą maskarponės sūrio ir jo galiojimo laikas pradėjo tiksėti garsiai, net uždarius šaldytuvą girdėdavosi: „Liko tik 5 dienos“ ir t. t.…….. Taigi, reikėjo greitai imtis priemonių. Kaip sakė viena italė, kurios paskaitos apie tortus ir saldumynus man teko klausyt, Maskarponė yra sūris, kuris įsivaizduoja esąs grietinėlė (neįsivaizduojamo riebumo grietinėlė, beje)…. Maskarponė ir šokoladas visuomet labai gerai dera poroje, kava taip pat puikiausiai papildo šį duetą… Taip apie tai ir buvo tas Danuko tortas… Jei pakaks ryžto jam gaminti, biskvitą geriausia išsikepti dieną prieš, jei negalite/pamiršot/tingit, nieko tokio ir tą pačią dieną, bet reikės laukti, kol atauš…. Per tą laiką išsiplausite indus/galvą/grindis….
Biskvito gamyba:
Kremas:
Svarbiausi ingredientai čia yra maskarponė ir cukrus. Jei nėra kavos likerio, tai nieko neatsitiks, galima tada vietoj to biskvitą truputį pašlakstyti brendžiu. Arba išvis nedėti jokio alkoholio.
Mascarponę išmaišyti su cukraus pudra, įpilti šlakelį kavos likerio ir ištirpintos kavos…. Kremas bus tokios itin skanios kavos su daug pieno spalvos… Jei kavos šitam torte jau per daug, tai galit jos ir nedėt, o kremą palikt baltą…
Torto gamyba:
Labai jau ilgas aprašymas čia šito viso reikalo….. Bet tortas, be abejonės, proginis ir lengvai užteks 10-čiai žmonių.
O aš dariau viską taip pat, tik maišiau maskarponę su Ru du du ir mažiau brendžio, jo beveik nesijuto, bet tortas tobulas, kas valgė, sakė, kad skaniausias iš mano kada nors gamintų, dėkui Beatai ;)))
jei dedate rududu tada cukraus pudros nereikia?
jis nerealus. Kazkada atradau Alkavos „Pompadur“ torta, kuris man buvo tikra sokoholiko svajone. Sitas labai panasus – ir svarbiausiai – namu salygomis lengvai padaromas. Viskas pavyksta is pirmo karto. O skonis – tobulas. Aciu Beatai 🙂
Ar įmaišius alkoholio vaikai galės tortą valgyti? Kažkodėl visada bijau į maistą alkoholio dėti. Gal be reikalo baiminuosi?
Susigundziau siuo tortu, ir norejau paklausti, kokio dydzio kepimo forma naudojai? Nes turiu tik 28cm, tai turbut reiketu gaminti is dvigubos normos?! Is anksto aciu!!!!
Labas, taigi, taigi, gražuolis paruoštas, laukia gimtadienio svečių :). Tik va kilo klausimas dėl kremo sluoksnių storumo, norėjosi jo dėti kuo daugiau :), dėl to vos vos užteko šonams. Tepat tiek, kad uždengtų biskvitą ir jo nesimatytų? Mniam…
Superinis tortas! Palaikytas saldytuve para laiko, tampa dar skanesnis.
Kadangi jis toks galingas, tai as ji vartojau visa savaite. Isbuves savaite laiko saldytuve – vis dar buvo labai skanus. Kita karta bandysiu daryt perpus mazesni 🙂
Sveiki visi! Nezinau ar per ta skubejima ar kaip kitaip, bet susigalvojau issikepti ir pasidarytu si torta, kad savo gimtadienio proga galeciau nusinesti i darba ir pamineti sia diena. Nesu nei kepeja nei megeja, teko pirkti ne tik ingridientus, bet ir bepimo formas, svarstykles, teptuka! 🙂 Lyg ir dariau viska kaip nurodyta Beatos, bet vienas is torto padu, nezinau kodel, subliusko! 🙁 Gal sakau orkate toj pusej ne taip kepe kaip kitoj? O gal teslos vienur daugiau kitur maziau pripyliau? Nezinau kaip, bet teks dalinti i dvi dalis ir tepti taip, kad nenuslystu sonai, nes dabar atrodo taip, kad kas butu atsisedes! :)) Toks tas mano pirmas blynas 🙂 Beje, skonis ir kremo ir sirupo ir teslos tiesiog neapsakytinas!!! Aciu uz recepta Beatai!!
Tai nesuprantu, kodėl vieni sako, kad mascarponės 500g maža, kaip gi yra iš tiesų? :DD O 50g karamelės, tai vietoj jos ru du du tinka? :))) Lauksiu greito atsakymo, kadangi noriu iškeptį jį gimtadieniui, kuris jau visai čia pat. : )
Dariau šį tortą – skonis labai labai, bet iki tobulo trūko drėgmės jam. Antrą kart dėčiau daugiau maskarponės ir sulaistymo sirupo žyyymiai daugiau gaminčiau, nei recepte nurodyta.
noriu jį gaminti 🙂 laukiu progos 🙂
Sveiki,
iš tiesų galvoju pabandyti iškepti šį gražuolį – labai noriu nustebinti savo simpatiją gimtadienio proga. 🙂
Nekantraudama laukiu kepimo – kepsiu kovo 11d., po to parašysiu kaip pavyko 🙂
Kepiau, išėjo puikiai 🙂 Labai ačiū už nuostabų receptą – skonis tiesiog pasakiškas 🙂
Nuostabus toratas!!! Puikiai gavosi ir visi labai isgyre 🙂 Aciu Beata uz recepta 🙂
Kepiau ne karta si torta.Labai skanus,vertas tikrojo demesio 🙂
Aciu uz recepta !
Darau si tortuka, taciau pertepimas gavosi skystas ir bega nuo biskvitu:(( gal galit patart ka daryt kad isgelbet??dejau maskarpone, cukraus pudra, istirpinta kava ir biskiuka karameles…nedejau likerio…
O aš deja negaliu pasigirti nuostabiu tortu 🙁 man nesigavo biskvitas: ar jis turi taip trupėt? Visas subyrėjo į gabalus, nesugebėjau sveiko perkelt į tortinę ir sutept kremu 🙂 taigi vaizdelis gavosi tikrai ne kažin koks :((( ir dar man pasirodė kremo mažoka…norėjosi tikrai daugiau dėti… gal kažką ne taip padariau gamindama biskvitą, kame bėda gal galėtumėte pasakyti?
Laba 🙂 as norejau paklausti, o brendį arba kavos likeri reikia bendrai sumaišyti su kremu ar juo tik aptepti biskvitus? 🙂
O, sakykite,ar Jus maskarpones krema plakate ar isleto,atsargiai tik ismaisote,kad butu vienalyte mase?
ACIU
Sveiki, o biskvitą galima iškepti per vieną kartą ir supjaustyti ? Ar nepavyktų? apėmęs tinginukas :)…
Nežinau, ar dėl to, kad beprotiškai karšta, ar dėl dar ko, bet man gavosi labai skysta Mascarponės masė. Nesu patyrusi tortų kepėja, tad vis dėlto sumontavau tortą su skystąja mase. Žiūrėsiu, kas iš to išeis.
laba diena, Beata norejau Jusu paklausti kaip reikia didinti produktu kieki tortui? pavyzdziu jei yra 20 cm skersmens o as noriu 24 arba 28 cm skersmens tortuka issikepti? kaip kiekviena padidinta centrimenta reikia padidinti produktu kieki? aciu labai uz atsakyma 🙂
Išbandytas 🙂 labai skanus ir didelis gavosi. Mano patirtis: kepti 24 cm skardoje, kremo kiekis pagal receptą per mažas gavosi, tad teko dasidaryt, dariau be alkoholio ir jo visiškai nepasigedau, dėjau smulkintų lazdyno riešutų ir jie tikrai tik pridėjo skonį 🙂
Laba diena, Siandien pirma karta kepiau torta ir issirinkau si recepta, viskas puikiai pavyko, tik dar neragavom, laukiu porytojaus ypatingos dienos tai staigmena. Tikiuosi bus labai skanus, aciu Beata uz puiku recepta 🙂
Perskaiciau ir as si recepta. Pirmaiusia nusipirkau du Maskarpones indelius ir ieskojau interente kur jis tortui tiktu. Sekmadieni bandysiu 23 kovo .
Labai saunus visi komentarai ,tikiuosi pavyks tortas 🙂
sveika Beata, rytoj kepsiu šį tortuką, norėjau paklausti ar nesugadinčiau viso skonio vieną pertepimą darant kitokį? plakta grietinelė su saldžiomis vyšniomis?
Didžiausi aplodismentai!! Tik maskarponės nurodyto kiekio tikrai neužteko man. 🙂
Tortas nuostabus! dariau naujiems metams, tikrai labai labai skanus, tik kremo pritrukau. tai virsu aptepiau sviestiniu kremu, skonio tikrai nepagadino. tortas isgyrtas. aciuu
Biskvitai man gavosi tokie ploni, kad nera ten ju kur perpjauti..:( 1.5 gal cm ir dar kepurele vidury susidare. Kepiau 20cm skardoje. Teks „kepures“ sulyginti ir tiesiog daryti viena pertepima. Skonis teslos tai pasakiskas. Atrodys gal ne kaip, bet skonis bus geras..:) Aciu uz recepta
Kepu ir aš šiandien šitą tortuką sūnaus gimtadieniui. Tikiuosi pavyks viskas puikiai. Nesu naujoke kepiniuose, bet tortus kepu itin retai 🙂
Beata, jusu receptai niekada nenuvilia, visada galiu jais pasitiketi, is bet kurios jusu knygos! Kepiau si torta, tik nedejau karameles i krema, ir laimejau ofise „bake off’a“ 🙂
aciu,Egle
Laba diena ar galima maisyti vietoje karamelinio kremo nutela su maskarpone? Nesugadinsiu skonio?
Sakykite kuri Beatos virtuvė kakava labiau tinka šiam tortui ar ta iš rožinio pakelio kepinių ir desertų kakava (kakavos sviesto 21% ar ta iš alyvinio pakelio Kakava 99% kakavos miltelių 🙂 ? Turiu abi bet nežinau kuri geriau tiktų,todėl prašau jūsų patarimo 🙂
Iš anksto ačiū jums už atsakymą 🙂
Jurgita
Sveiki. O recepto autorė jūs?
Super tortas ! Dariau Kalėdoms, leidau sau improvizuoti : dėjau ricotos sūrį, dariau tik 3 sluoksnius biskvito, o ant viršaus plakta grietinėlė su želatinu ir lašeliu kreminio likeriu – super 🙂