Sviestą su šokoladu dedame į dubenį, patalpintą virš verdančio vandens, ir maišydami viską ištirpiname.
Kitame dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų. Kakavą sumaišome su miltais ir žiupsneliu druskos.
Truputį pravėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome. Ten pat sudedame miltų mišinį.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į keksiuko formeles pilame po dosnų šaukštą masės ir į kiekvieno būsimo keksiuko vidurį dedame po arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 22 min.
Keksiukams iškepus, leidžiame jiems atvėsti. Tada į rudą viduriuką su žemės riešutų sviestu dedame po visą arba perpus perpjautą braškę. Rudenį braškių rasti sudėtingiau, tad keksiukus galima puošti riešutais, džiovintais vaisiais ar smulkiais saldainiukais.
Skanaus!
Kurį rnktis – kreminį ar traškaų žemės riešutų sviesto skonį?
Labas vakaras,
ar galima vietoj keksiuk7 išsikepti visą didelį, skanų keksą? :))
Taip galima
Labas vakaras,
Tiesiog noriu pasidziaugti, kad isejo pasakiskai skanus! Puikus skanestas nusinesti i svecius 🙂 Aciu uz recepta!
Laba dina, Beata,
Pažiūrėjus į jūsiškius keksiukus, jie atrodo putnūs, riešutų sviestas neišbėgęs..O štai man visiškai jie nesigavo net iš antrojo karto 🙁 Kokios konsistencijos turi gautis tešla?Aš dedu kreminį riešutų sviestą, jis man bekepant išbėga, visi keksai, visa keksų formelė permirkusi, patys keksai gražiai neiškyla. Žodžiu visiška nesėkmė 🙁 Ką darau ne taip..
Ir as naudojau kremini,ir viskas isbego ir neatrode patraukliai. Bet antra partija dejau saukstuka mases,saukstuka riesutu kremo,ir vel mases. Ir gavosi labai grazus,kaikurie kaip vulkaniukai vos vos prasiziojo kremu. Galiu atsiust foto 🙂 patariu pabandyt dar karta.
Superinis receptas !!! Gavosi labai skanus, kepsiu kol neatsibos seimynai 🙂 .
Aciu Beata Jums uz recepta 😉 .
O man pirmą kartą nepavyko 🙁 , nes neišsiputė. Visai ištižę gavosi. Bet antrą kartą įdėjau šiek tiek kepimo miltelių ir labai gerai ir skaniai gavosi. Puikus receptas! 😀
Beprotiškai skanūs keksiukai! Kambariokei labai patiko tokie pusryčiai į lovą 😀
Laba diena, kepiau keksiukus, bet zemes riesutu sviestas duoda suruma
ir gadina visa skoni, kadangi tesla gavosi tikrai skani. Taip turi buti
ar kazka ne taip dariau? Ka daryti kad netrukinetu keksiuku virsus?
Greičiausiai Beata riešutų sviestą ant viršaus dėjo tik pačioje keksiukų kepimo pabaigoje, dėl to taip gerai ir atrodo. Man patiko variantas šaukštas tešlos – r. sviesto – tešlos. Šiandien bandysiu!
Labas Beata,
Nors esu dar vaikas 10m., bet man taip pat labai puikiai pavyko.Nes vieną kartą labaai užsinorėjau saldumynu ir issikepiau situos keksiukus ir pavaisinau seima o jie buvo kaip tas gustavas is gustavo enciklopedijos. MAN PATINKA GAMINTI SALDUMYNUSIR DESERTUS!
Labas Beata,
As noriu paklausti tokio klausimo kiek visko reikia deti jeigu turi
Formeliu tik 6 keksiukams?
labai stipriai isdarkyciau recepta, jei ideciau sauksteli koki kepimo milteliu? 🙂 ar purumas cia ne privalumas? :))