Spausdinti

Vaikus visad gali papirkti šokoladu ir šokoladiniai kepiniais. Tad kai vieną šeštadienį reikėjo sugalvoti, kuo pavaišinti Izabelės draugus ir jų mamas, iškepiau šiuos drėgnus šokoladinius keksiukus su riešutų poskoniu ir malonia braškių rūgštele, kad širdis taip neapsaltų.

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviestu ir braškėmis

0
komentarai
24
Porcijos
24 asm.
Kepimo, virimo laikas
22 min.

Reikės:

300 g juodojo šokolado
250 g sviesto
5 kiaušinių
3 šaukštų kakavos
250 g cukraus
žiupsnelio druskos
180 g miltų
100 g žemės riešutų sviesto
24 braškių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sviestą su šokoladu dedame į dubenį, patalpintą virš verdančio vandens, ir maišydami viską ištirpiname.

2

Kitame dubenyje mikseriu išplakame kiaušinius ir cukrų. Kakavą sumaišome su miltais ir žiupsneliu druskos.

3

Truputį pravėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, išmaišome. Ten pat sudedame miltų mišinį.

4

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Į keksiuko formeles pilame po dosnų šaukštą masės ir į kiekvieno būsimo keksiuko vidurį dedame po arbatinį šaukštelį riešutų sviesto.

5

Dedame į orkaitę ir kepame apie 22 min. Keksiukams iškepus, leidžiame jiems atvėsti. Tada į rudą viduriuką su žemės riešutų sviestu dedame po visą arba perpus perpjautą braškę. Rudenį braškių rasti sudėtingiau, tad keksiukus galima puošti riešutais, džiovintais vaisiais ar smulkiais saldainiukais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. labai stipriai isdarkyciau recepta, jei ideciau sauksteli koki kepimo milteliu? 🙂 ar purumas cia ne privalumas? :))

  2. Labas vakaras,

    Tiesiog noriu pasidziaugti, kad isejo pasakiskai skanus! Puikus skanestas nusinesti i svecius 🙂 Aciu uz recepta!

  3. Laba dina, Beata,

    Pažiūrėjus į jūsiškius keksiukus, jie atrodo putnūs, riešutų sviestas neišbėgęs..O štai man visiškai jie nesigavo net iš antrojo karto 🙁 Kokios konsistencijos turi gautis tešla?Aš dedu kreminį riešutų sviestą, jis man bekepant išbėga, visi keksai, visa keksų formelė permirkusi, patys keksai gražiai neiškyla. Žodžiu visiška nesėkmė 🙁 Ką darau ne taip..

  4. Superinis receptas !!! Gavosi labai skanus, kepsiu kol neatsibos seimynai 🙂 .
    Aciu Beata Jums uz recepta 😉 .

  5. O man pirmą kartą nepavyko 🙁 , nes neišsiputė. Visai ištižę gavosi. Bet antrą kartą įdėjau šiek tiek kepimo miltelių ir labai gerai ir skaniai gavosi. Puikus receptas! 😀

  6. Beprotiškai skanūs keksiukai! Kambariokei labai patiko tokie pusryčiai į lovą 😀

  7. Beprotiškai skanūs keksiukai! Kambariokei labai patiko tokie pusryčiai į lovą 😀

  8. Laba diena, kepiau keksiukus, bet zemes riesutu sviestas duoda suruma
    ir gadina visa skoni, kadangi tesla gavosi tikrai skani. Taip turi buti
    ar kazka ne taip dariau? Ka daryti kad netrukinetu keksiuku virsus?

  9. Laba diena, kepiau keksiukus, bet zemes riesutu sviestas duoda suruma
    ir gadina visa skoni, kadangi tesla gavosi tikrai skani. Taip turi buti
    ar kazka ne taip dariau? Ka daryti kad netrukinetu keksiuku virsus?

  10. Greičiausiai Beata riešutų sviestą ant viršaus dėjo tik pačioje keksiukų kepimo pabaigoje, dėl to taip gerai ir atrodo. Man patiko variantas šaukštas tešlos – r. sviesto – tešlos. Šiandien bandysiu!

  11. Greičiausiai Beata riešutų sviestą ant viršaus dėjo tik pačioje keksiukų kepimo pabaigoje, dėl to taip gerai ir atrodo. Man patiko variantas šaukštas tešlos – r. sviesto – tešlos. Šiandien bandysiu!

  12. Labas Beata,

    Nors esu dar vaikas 10m., bet man taip pat labai puikiai pavyko.Nes vieną kartą labaai užsinorėjau saldumynu ir issikepiau situos keksiukus ir pavaisinau seima o jie buvo kaip tas gustavas is gustavo enciklopedijos. MAN PATINKA GAMINTI SALDUMYNUSIR DESERTUS!

  13. Labas Beata,
    As noriu paklausti tokio klausimo kiek visko reikia deti jeigu turi
    Formeliu tik 6 keksiukams?

Rašyti komentarą