8241
Beatos virtuvė

Šokoladiniai keksiukai su šilauogėmis ir maskarponės kremu

(36)
Reikės:
  • 225 g kvietinių miltų
  • 90 g cukraus
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštų "Beatos virtuvės" kepinių kakavos
  • žiupsnio druskos
  • 1 kiaušinio
  • 150 ml pieno
  • 50 ml bekvapio aliejaus (saulėgrąžų)
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 12 šilauogių
  • Kremui:
  • 150 g maskarponės
  • 100 g ar daugiau cukraus pudros
  • žiupsnio druskos
  • šilauogių papuošimui

Pam pa ram pam, nelabai jau lepino šiluma mus liepa, bet va gėrybėmis tai tikrai. Ir mėlynes šaukštais valgėm ir šilauoges. O kai vaikai nori ko nors skanaus, kad juos palepinti, iškepiau šių šokoladinių keksiukų.

Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200C. Pasiruošiame dvylikos keksiukų skardą, įtiesiame popieriukus.

Persijojame miltus, cukrų, kepimo miltelius, Beatos virtuvės kepinių kakavą ir druską kartu viename dubenyje. Kitame dubenyje paplakame kiaušinius, supilame pieną ir aliejų, atsargiai įpilam vanilės ekstrakto ir išplakame. Po šaukštą du sudedame sausų ingredientus į kiaušinių plakinį ir maišome, kol gauname vientisą, glotnią tešlą.

Šaukštu sudedame viską į kepimo formeles – arba – supilame tešlą į konditerinį švirkštą ir juo perdedame tešlą į keksiukus formeles. Taip tolygiai ir švariai padalinsite tešlą. Įspaudžiame po šilauogę į keksiuko centrą.

Kepame apie 20 minučių, kol iškils ir pageltonuos. Išimame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti..

O dabar greit sumaišome maskarponę ir cukraus pudra dubenėlyje, išmaišome gerai ir peiliu paprasčiausiai užtepame kepurėlės ant pravėsusių keksiukų. Papuošiame šilauogėmis, mėlynėmis, ar kitomis uogomis.

Skanaus

 

keksiukai su melynemis

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,93 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. Gabija parašė:

    O tai to šokolado šokoladiniuose keksiukuose nebus :)?

  2. Vaida parašė:

    Man sitas kremas,deja,niekaip neiseina 🙁 iseina skystas,nors tikrai viska darau pagal recepta.

  3. Dovile parašė:

    Labai skanu! Isejo dieviskai! Visi pirstus apsilaize:) dariau su gervuogemis:) kaip tik dabar ruosiu antraja porcija:))

  4. lina parašė:

    kur nusipirkti jiem skardą ?:((

    • Beata Nicholson parašė:

      Oi, na tikrai visuose didžiuosiuose prekybos centruose yra daugybė keksiukams skirtų skardų arba indų ir stalo įrankių parduotuvėse pasižvalgykit….daug kur jų yra.

  5. Virginija parašė:

    Sveiki, kiek negaminu keksiuka su sokoladu viduje, tiek jis sukieteja. Ka reiktu dayti norint viduje keksiuku, kad butu sokoladas, bet konsistencija butu kaip sutirstinto pieno? Aciu

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Virginija, dėkite šokolado gabaliuką į dugną, o ne ant viršaus, kad jis tikrai išsilydytų, tačiau jei valgysite juos tik kitą dieną, tai vistiek sukietės šokolado gabaliukas..nebent juos labai smulkius padarykite, kad tiesiog susimaišytų su tešla..

    • Rūta parašė:

      Arba galite į jau iškeptus keksiukus įšvirkšti šokoladinio kremo ar lydyto šokolado, o ant viršaus dar ir kremo uždėti. Daug kalorijų, bet skanūs bus.

  6. Jūratė parašė:

    Galima kepti be Beatos virtuvės kepiniu kakavos ir be vanilės ekstrakto?

    • Elzė parašė:

      Manau kad vietoj Beatos kakavos galima naudoti paprastą o vanilės ekstraktą galima pakeisti žiupsneliu vanilinio cukraus arba išvis nedėti 🙂

    • Georgetown cupcake parašė:

      Patikėkite manimi, kepant su Beatos kepinių kakava išeina dieviški kepiniai. Ji labai riebi (21%), sodraus skonio ,labai tamsios ir į raudonumą linkusios spalvos…
      Mano nuomone geriausia kakava Lietuvoje kurią galima rasti prekybos centruose.

  7. Milda parašė:

    Išbandyta, skanu!!! Bet man liko labai daug kremo… Galite dėti 50g maskarponės tikrai užteks!;)

  8. Laura parašė:

    Noreciau pasiteirauti del kremo. Ar galima naudoti su konditeriniu svirkstu?? Ar jis neskystas? Ar tinkamas tik uztepti???

  9. Karolina parašė:

    o kur rasti Beatos virtuvės kepinių kakavos?

  10. Augustinas parašė:

    Sveiki, ar vietoj saulėgrąžų aliejaus galima naudoti kokosų aliejų?

  11. justina parašė:

    Labas, o kiek pripildyti formelę tešla? 🙂

  12. Aureja parašė:

    Laba diena labai gražus keksiukai jiems bekepant norėjosi atidaryti ir juos suvalgyti!! Labai Ačiū,Beata!!

  13. Nida parašė:

    Sveika, na man kazkodel kietoka ta tesla gavosi, taip turi buti? Toks vaizdas, kad turejo tesla buti skystesne, bet dejau visko tiek kiek parasyta 🙁 keksiukai skanus, bet minksti jie man nesigavo …..

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj, miela Nida, tešla tikrai neturi būti kieta, gal įdėjote kiek daugiau miltų, pabandykite dar kartą. O jei tešla atrodo per kieta, visada įpilkite daugiau pieno, tik pasistenkite nepermaišyti tešlos, kad nesusidarytų oro tarpai, sėkmės.

  14. Roberta parašė:

    Koks kiekis keksiuku gaunasi is tiek teslos.

  15. Jolanta parašė:

    O kur buna pirkti vaniles ekstrakto?

  16. Kamile parašė:

    Ar butu galima paprasta piena pakeisti migdolu pienu? Ar nesusigadintu tekstura, skonis? Aciu uz atsakyma.

  17. Gitana parašė:

    Merginos kremas gali gautis per skystas jei buvo naudoti ne šalti produktai 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.