Pam pa ram pam, nelabai jau lepino šiluma mus liepa, bet va gėrybėmis tai tikrai. Ir mėlynes šaukštais valgėm ir šilauoges. O kai vaikai nori ko nors skanaus, kad juos palepinti, iškepiau šių šokoladinių keksiukų.
Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200C. Pasiruošiame dvylikos keksiukų skardą, įtiesiame popieriukus.
Persijojame miltus, cukrų, kepimo miltelius, Beatos virtuvės kepinių kakavą ir druską kartu viename dubenyje. Kitame dubenyje paplakame kiaušinius, supilame pieną ir aliejų, atsargiai įpilam vanilės ekstrakto ir išplakame. Po šaukštą du sudedame sausų ingredientus į kiaušinių plakinį ir maišome, kol gauname vientisą, glotnią tešlą.
Šaukštu sudedame viską į kepimo formeles – arba – supilame tešlą į konditerinį švirkštą ir juo perdedame tešlą į keksiukus formeles. Taip tolygiai ir švariai padalinsite tešlą. Įspaudžiame po šilauogę į keksiuko centrą.
Kepame apie 20 minučių, kol iškils ir pageltonuos. Išimame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti..
O dabar greit sumaišome maskarponę ir cukraus pudra dubenėlyje, išmaišome gerai ir peiliu paprasčiausiai užtepame kepurėlės ant pravėsusių keksiukų. Papuošiame šilauogėmis, mėlynėmis, ar kitomis uogomis.
Skanaus
Man sitas kremas,deja,niekaip neiseina 🙁 iseina skystas,nors tikrai viska darau pagal recepta.
Dėkite daugiau cukraus pudros,tikrai pavyks
Man tas pats.. ir tos pudros dejau vis daugiau ir daugiau tikedamasi, jog tirstes, bet deja…
oj kaip skanu ir grazu! http://enjoybypaula.wordpress.com
Labai skanu! Isejo dieviskai! Visi pirstus apsilaize:) dariau su gervuogemis:) kaip tik dabar ruosiu antraja porcija:))
O sakykite ar keksiukai nesigavo sausi ? :))
kur nusipirkti jiem skardą ?:((
Sveiki, kiek negaminu keksiuka su sokoladu viduje, tiek jis sukieteja. Ka reiktu dayti norint viduje keksiuku, kad butu sokoladas, bet konsistencija butu kaip sutirstinto pieno? Aciu
Arba galite į jau iškeptus keksiukus įšvirkšti šokoladinio kremo ar lydyto šokolado, o ant viršaus dar ir kremo uždėti. Daug kalorijų, bet skanūs bus.
Galima kepti be Beatos virtuvės kepiniu kakavos ir be vanilės ekstrakto?
Manau kad vietoj Beatos kakavos galima naudoti paprastą o vanilės ekstraktą galima pakeisti žiupsneliu vanilinio cukraus arba išvis nedėti 🙂
Patikėkite manimi, kepant su Beatos kepinių kakava išeina dieviški kepiniai. Ji labai riebi (21%), sodraus skonio ,labai tamsios ir į raudonumą linkusios spalvos…
Mano nuomone geriausia kakava Lietuvoje kurią galima rasti prekybos centruose.
Išbandyta, skanu!!! Bet man liko labai daug kremo… Galite dėti 50g maskarponės tikrai užteks!;)
Noreciau pasiteirauti del kremo. Ar galima naudoti su konditeriniu svirkstu?? Ar jis neskystas? Ar tinkamas tik uztepti???
o kur rasti Beatos virtuvės kepinių kakavos?
Sveiki, ar vietoj saulėgrąžų aliejaus galima naudoti kokosų aliejų?
Labas, o kiek pripildyti formelę tešla? 🙂
Laba diena labai gražus keksiukai jiems bekepant norėjosi atidaryti ir juos suvalgyti!! Labai Ačiū,Beata!!
Sveika, na man kazkodel kietoka ta tesla gavosi, taip turi buti? Toks vaizdas, kad turejo tesla buti skystesne, bet dejau visko tiek kiek parasyta 🙁 keksiukai skanus, bet minksti jie man nesigavo …..
Koks kiekis keksiuku gaunasi is tiek teslos.
O kur buna pirkti vaniles ekstrakto?
Ar butu galima paprasta piena pakeisti migdolu pienu? Ar nesusigadintu tekstura, skonis? Aciu uz atsakyma.
Merginos kremas gali gautis per skystas jei buvo naudoti ne šalti produktai 🙂
O tai to šokolado šokoladiniuose keksiukuose nebus :)?