Spausdinti

Pam pa ram pam, nelabai jau lepino šiluma mus liepa, bet va gėrybėmis tai tikrai. Ir mėlynes šaukštais valgėm ir šilauoges. O kai vaikai nori ko nors skanaus, kad juos palepinti, iškepiau šių šokoladinių keksiukų.

Šokoladiniai keksiukai su šilauogėmis ir maskarponės kremu

0
36
Porcijos
12 asm.

Keksiukams:

225 g kvietinių miltų
90 g cukraus
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų "Beatos virtuvės" kepinių kakavos
žiupsnio druskos
1 kiaušinio
150 ml pieno
50 ml bekvapio aliejaus (saulėgrąžų)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
12 šilauogių

Kremui:

150 g maskarponės
100 g ar daugiau cukraus pudros
žiupsnio druskos
šilauogių papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Taigi, įkaitiname orkaitę iki 200C. Pasiruošiame dvylikos keksiukų skardą, įtiesiame popieriukus.

Persijojame miltus, cukrų, kepimo miltelius, Beatos virtuvės kepinių kakavą ir druską kartu viename dubenyje. Kitame dubenyje paplakame kiaušinius, supilame pieną ir aliejų, atsargiai įpilam vanilės ekstrakto ir išplakame. Po šaukštą du sudedame sausų ingredientus į kiaušinių plakinį ir maišome, kol gauname vientisą, glotnią tešlą.

2

Šaukštu sudedame viską į kepimo formeles – arba – supilame tešlą į konditerinį švirkštą ir juo perdedame tešlą į keksiukus formeles. Taip tolygiai ir švariai padalinsite tešlą. Įspaudžiame po šilauogę į keksiuko centrą.

3

Kepame apie 20 minučių, kol iškils ir pageltonuos. Išimame iš orkaitės ir leidžiame pravėsti.

4

O dabar greit sumaišome maskarponę ir cukraus pudra dubenėlyje, išmaišome gerai ir peiliu paprasčiausiai užtepame kepurėlės ant pravėsusių keksiukų. Papuošiame šilauogėmis, mėlynėmis, ar kitomis uogomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanu! Isejo dieviskai! Visi pirstus apsilaize:) dariau su gervuogemis:) kaip tik dabar ruosiu antraja porcija:))

  2. Sveiki, kiek negaminu keksiuka su sokoladu viduje, tiek jis sukieteja. Ka reiktu dayti norint viduje keksiuku, kad butu sokoladas, bet konsistencija butu kaip sutirstinto pieno? Aciu

  3. Išbandyta, skanu!!! Bet man liko labai daug kremo… Galite dėti 50g maskarponės tikrai užteks!;)

  4. Noreciau pasiteirauti del kremo. Ar galima naudoti su konditeriniu svirkstu?? Ar jis neskystas? Ar tinkamas tik uztepti???

  5. Laba diena labai gražus keksiukai jiems bekepant norėjosi atidaryti ir juos suvalgyti!! Labai Ačiū,Beata!!

  6. Sveika, na man kazkodel kietoka ta tesla gavosi, taip turi buti? Toks vaizdas, kad turejo tesla buti skystesne, bet dejau visko tiek kiek parasyta 🙁 keksiukai skanus, bet minksti jie man nesigavo …..

  7. Ar butu galima paprasta piena pakeisti migdolu pienu? Ar nesusigadintu tekstura, skonis? Aciu uz atsakyma.

Rašyti komentarą