8241
Beatos virtuvė

Smidrų pyragas

(16)
Reikės:
  • 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 150 g tepamojo fetos sūrio (fitaki)
  • 12 smidrų
  • apie 20 g džiovinto varškės sūrelio (arba kietojo fermentinio sūrio)
  • alyvuogių aliejaus
  • saujos krapų

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini tarkuotu džiovintu sūreliu ir krapais. Viskas. Ugdai kantrybę vos 15 minučių, o paskui tik taikaisi nučiupti gardžiausią kąsnį. Patys matote, koks grožis yra šis kepinys.

O dabar jau puolame gaminti:

Įjungiame orkaitę – temperatūra 200 oC.

Tešlos lakštus atšildome, lengvai pabarstome miltais ir šiek tiek pakočiojame, paploniname. Jei naudojate nedidelius tešlos lakštus, sudedame juos visus vieną ant kito (svarbu, kad tešla būtų atitirpusi), pabarstome miltais ir iškočiojame ploną, iki 5 mm storio lakštą. Jis turi išeiti gana nemažas, apie 35 x 25 cm dydžio.

Apipjauname lakšto kraštus, kad būtų lygūs. Užlenkiame apie 2 cm tešlos kraštų į vidų. Tada šakute užspaudžiame lenkimo liniją ir tešlą pabadome. Smidrus perpjauname išilgai per pusę. Jei jie labai smulkūs ir ploni, to daryti nereikia.

Dideliame puode užverdame vandens, gerai pasūdome. Į verdantį vandenį dedame smidrus ir paverdame ne ilgiau kaip 2 minutes. Nupilame, perliejame šaltu vandeniu, kad sustabdytume virimo procesą. Nusausiname.

Tešlos lakštą klojame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant jo atsargiai, nepažeisdami tešlos, užtepame ar gabalėliais sudėliojame minkštą fetą. Ant jos vieną šalia kito guldome smidrus. Užtarkuojame sūrio, šalia sudedame nepjaustytas krapų šakeles.

Skardą šauname į orkaitę ir kepame apie 15 minučių, kol tešla gražiai paruduos. Iškepusį pyragą palaistome tyru alyvuogių aliejumi. Galima pabarstyti tarkuotu džiovintu sūreliu ir šviežiai grūstais pipirais.

BV_Spring_mag3239

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ruta parašė:

    o lietuvisku smidru kotu mazdaug nuo vidurio nereikia nuskusti ir nupjauti galo, kuris yra labai sumedejes? Nes gi plausai lieka kieti, niekad neteko dar taip nupirktu gaminti neparuosus.

  2. jurga parašė:

    O ar imanoma ji pagardinti kokia nors mesa? Pvz, jei ant fetos dar patarkuoti ar smulkiai papjaustyti kumpio? (mano vyras sunkiai supranta patiekalus be mesos) 🙂

  3. Jovita parašė:

    Jis puikus, Beata! 🙂

  4. Kristina parašė:

    Beata,
    Ar vietoj smidru tiktu brokolis? Manau ,kad gal irgi butu skanu.Kokia Jusu nuomone?

  5. Valdonė parašė:

    Ačiū už receptą! Šiandien gaminau ir puikiai pavyko!

  6. Rita parašė:

    Sveiki, kuo būtų galima pakeisti smidrus? Ar tiktų pomidorai?

  7. Indre parašė:

    Koks jis tas dziovintas varskes surelis,ar tie mazutukai vakume kur buna?

  8. ooo parašė:

    Ar galima fetą pakeisti rikota?

  9. Evelina parašė:

    Miela Beata, gal jau neatsakysit – įrašas nenaujas. Noriu gaminti šį pyragą, turiu ančiuvių ir gvildenu mintį, kad jie čia tiks. Kažin ar juos reiktų dėti prieš kepant ar jau iškepus pyragą?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.