Spausdinti

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini tarkuotu džiovintu sūreliu ir krapais. Viskas. Ugdai kantrybę vos 15 minučių, o paskui tik taikaisi nučiupti gardžiausią kąsnį. Patys matote, koks grožis yra šis kepinys.

 

Smidrų pyragas

0
16
Porcijos
8 asm.

Reikės:

250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
150 g tepamojo fetos sūrio (fitaki)
12 smidrų
apie 20 g džiovinto varškės sūrelio (arba kietojo fermentinio sūrio)
alyvuogių aliejaus
saujos krapų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įjungiame orkaitę – temperatūra 200 oC. Tešlos lakštus atšildome, lengvai pabarstome miltais ir šiek tiek pakočiojame, paploniname. Jei naudojate nedidelius tešlos lakštus, sudedame juos visus vieną ant kito (svarbu, kad tešla būtų atitirpusi), pabarstome miltais ir iškočiojame ploną, iki 5 mm storio lakštą. Jis turi išeiti gana nemažas, apie 35 x 25 cm dydžio.

2

Apipjauname lakšto kraštus, kad būtų lygūs. Užlenkiame apie 2 cm tešlos kraštų į vidų. Tada šakute užspaudžiame lenkimo liniją ir tešlą pabadome. Smidrus perpjauname išilgai per pusę. Jei jie labai smulkūs ir ploni, to daryti nereikia.

3

Dideliame puode užverdame vandens, gerai pasūdome. Į verdantį vandenį dedame smidrus ir paverdame ne ilgiau kaip 2 minutes. Nupilame, perliejame šaltu vandeniu, kad sustabdytume virimo procesą. Nusausiname.

4

Tešlos lakštą klojame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant jo atsargiai, nepažeisdami tešlos, užtepame ar gabalėliais sudėliojame minkštą fetą. Ant jos vieną šalia kito guldome smidrus. Užtarkuojame sūrio, šalia sudedame nepjaustytas krapų šakeles.

5

Skardą šauname į orkaitę ir kepame apie 15 minučių, kol tešla gražiai paruduos. Iškepusį pyragą palaistome tyru alyvuogių aliejumi. Galima pabarstyti tarkuotu džiovintu sūreliu ir šviežiai grūstais pipirais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. o lietuvisku smidru kotu mazdaug nuo vidurio nereikia nuskusti ir nupjauti galo, kuris yra labai sumedejes? Nes gi plausai lieka kieti, niekad neteko dar taip nupirktu gaminti neparuosus.

  2. O ar imanoma ji pagardinti kokia nors mesa? Pvz, jei ant fetos dar patarkuoti ar smulkiai papjaustyti kumpio? (mano vyras sunkiai supranta patiekalus be mesos) 🙂

  3. Beata,
    Ar vietoj smidru tiktu brokolis? Manau ,kad gal irgi butu skanu.Kokia Jusu nuomone?

  4. Miela Beata, gal jau neatsakysit – įrašas nenaujas. Noriu gaminti šį pyragą, turiu ančiuvių ir gvildenu mintį, kad jie čia tiks. Kažin ar juos reiktų dėti prieš kepant ar jau iškepus pyragą?

Rašyti komentarą