Spausdinti

Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.

Beatos virtuve_slyvu uogiene

Jei atsitiko taip, kad nei karto dar nebandėte išsivirti patys uogienę, bet norite pabandyti išsivirti šią uogienę – skaitykite mano patarimus uogienės pirmokams.

slyvu uogiene_43

 

Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

0
70
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

1 kg slyvų (pjaustytų puselėmis)
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
150 g juodojo (70 proc. kakavos) šokolado (sulaužyto gabaliukais)
3 šaukštų romo (nebūtinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Nulupti odelių nereikia. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti.

2

Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas.

3

Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 30 minučių.

4

Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, palikite uogienę atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Man gavosi 1 litras ir gal koks 200 ml
    Tikrai skanu labia labia! Nezinau ar atspeciau kas tai, jei nezinociau 🙂
    Sunkiausia dalis yra su „laikyti vesiai”… saldytuvas rudeni pasitinka toks, kad pienas ir sviestas sunkiai betelpa 😀

  2. Dabar jau žinau ką reiškia , kai uogienė kvepia vaikyste, džemu, man netgi saldainiais „obelėlė”. Fantastiškas receptas. Ką tik pasigailėjau, kad tik viena porciją viriau 😀

  3. Nuostabi uogienė, pabuvus jūsų virimo pamokoje „Sostinės dienose” iš karto nulėkiau nusipirkti slyvų, ir štai jau smaguriaujame šia nuostabia uogiene. Stiklainėliai pilni ilgai neužsibus 😀

  4. Eina sau, kaip skanu, mmm… Tai tikras įkvėpimas kam nors gero 🙂 Ačiū Beata už receptą 🙂

  5. O man ji gavosi labai skysta 🙁 Ant duonos neuztepsi. Ar dar sustandes?
    Dabar kaip tik austa puode.

  6. Turėjau tik 82 proc. šokolado, tai gal nelabai jis tinka. Man šiaip sau skonis, bet mama, kuri dievina ‘Obelėlę” tikrai bus smagiai pradžiuginta 😉

  7. Ačiū už puikų receptą. Po išvirtos uogienės visas butas kvepėjo šokoladu! Išbandžiau įmaišyti truputį uogienės į plaktą grietinėlę – skonis nuostabus.

  8. Išbandžiau prieš pora dienų pirmą kartą ir labai patiko ☺ dėjau šokoladą 75%.
    Vakar dariau dvigubą porciją žiemai. Labai skaniai gavosi☺

  9. Sveiki,

    Aš irgi prisiruošiau gaminti 🙂
    O slyvas sutrinti iki visiškos košės ar kad liktų gabaliukų?

  10. Jau išvirta,išpilstyta-iš dviejų kilogramų slyvų gavosi du su pusė litro uogienės. Susigundžiau įberti cinamono-kvapas nepaprastas. Rytoj laukia saldainių gamyba!

  11. Beata, gal gali Jusu tinklapio tvarkytojas ivesti greito spaudinimo mygtuka, t.y., kad butu paruostas recepto formatas atsispausdinimui. Nes norisi nusinesti receptuka iki virtuves be kompiuterio. Aciu! Beje, uogiene be proto skani!

  12. O sakykit, jei desiu uogiene i tokius stiklainius, kurie uzsispaudzia su rankenele, na kurie nei uzsukami, nei vakuojami, uzsispaudzia tiesiog.. ar laikysis tokiame uogiene? kiek laiko? aciu 🙂

  13. O galima naudoti Stevia saldiklį vietoj cukraus ? Kažin kaip gautųsi? Gal jau kas bandėte ?

  14. O aš viriau vyšnias su šokoladu, šokoladą dėjau irgi pačioj pabaigoj, išjungusi viryklę, bet šokoladas, nors ir maišiau ir dar palaikiau puode, neištirpo, sušoko į tokias smulkias kruopytes ir uogienė nevientisa išėjo, skonis gal ir nieko, bet kliūna neištirpęs šokoladas, norėčiau išsivirti ir slyvų uogienės su šokoladu, bet bijau kad vėl pasikartos ta pati nesėkmė, gal šokoladas kaltas (dėjau paprastą lietuvišką susmulkintą juodąjį, 70 proc.) – gal reikia ištirpintą pilti?

  15. Sveiki, ar didele klaida velai baigiau valyti slyvas ir uzpiliau su cukrum per nakti ar iseis tokia ar bjau sugadinau ?

  16. Sveiki.Turiu namuose Pergales juodojo sokolas 50% neapsisprendziu ar man ji deti ar pirktis vis del to 70% sokolada.Ir kaip ji susmulkinti,gal geriau per tarka sutarkuoti lengviau istirps.Ar skiltelem sulauzytu ir siek tiek smulkiau…

  17. Ka tik isviriau. Nei vienam is musu seimos nepatiko… Nei sunui, sokolado megejui, nei vyrui, kuris megsta saldziai, nei man, nors saldainiai Obelele man patys patys megstamiausi. Gaila, aisku, bet…

  18. Primena Nomeda saldainius, tik deja niekam šeimoj nepatiko. Man tik truputį, o nei vaikai, nei vyras antrą kartą neberagaus. Iš likusių slyvų išviriau paprastą uogienę. Labai stiprus šokolado skonis, daugiau nei vieną mažą šaukštelį nelabai suvalgysi.

  19. Ačiū už receptą, puikiai viskas pavyko ir gavosi netikėtao skonio! Neradau specialaus cukraus tai dėjau paprastą bei plius 10 gr. pektino.

Rašyti komentarą