8241
Beatos virtuvė

Slyvų ir aviečių uogienė

(2)
Reikės:
  • 500 g slyvų
  • 500 g aviečių
  • 450 g „Dansukker” cukraus uogienėms
  • 1 citrinos žievelės
  • 1 šaukštelio cinamono ar cinamono lazdelės
  • ½ šaukštelio šviežiai nutarkuoto muskato

Avietes valgom iš rankų ir nuo krūmo, bet kaip smagu jas suporuoti su prisirpusiomis slyvomis. Citrinų gaivumas paryškina aviečių saldumą. Tokia tekstūrinė uogienė, saldi saldi ir smagi.

Nuplaukite avietes ir slyvas, slyvas supjaustykite kubeliais. Jei naudojate šaldytas avietes, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Uogas supilkite į puodą ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Nutarkuokite citrinos žieveles, patarkuokite muskato, įberkite cinamono, supilkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir virkite 10–15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Ir aišku nepervirkite – slyvų gabaliukus tikrai turėtumėt įžvelgti akimi ir pakramtyti dantimi. Tad virkite vos vos ir nebijokite, kad suges, nes „Dansukker“ cukrus uogienėms visą darbą už jus padarys – ir uogienę sutirštins, ir nuo pelėsio apsaugos.

Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Beatos virtuve_slyvu ir avieciu uogiene

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2.75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vilma parašė:

    brangi mano uogiene… ,nes avietes Londone labai brangios,bet nei kiek nesigaliu laaaaabai skani pavyko!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.