8241
Beatos virtuvė

Sluoksniuotoje tešloje keptas sūris

(0)
Reikės:
  • 500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (du lakštai po 250 g)
  • skysto medaus
  • šviežių čiobrelių ir rozmarinų
  • kiaušinio
  • druskos, pipirų
  • aliejaus

Kai iš orkaitės ištrauksite šį kamamberą, įsuktą į sluoksniuotos tešlos lizdą, valgytojų ilgai kviesti nereikės. Plėšite traškią tešlą, kabinsite dar šiltą sūrį ir jaukiai vakarosite.125 g  kamambero

 

  1. Tešlos lakštus atšildome iki kambario temperatūros ir iškočiojame. Pašlakstome medumi, apibarstome kapotais bazilikais ir čiobreliais, dosniai beriame pipirų ir druskos.
  2. Pradėdami nuo ilgojo krašto, kiekvieną lakštą susukame į ritinį. Jį perpjauname išilgai, kad atsivertų tešlos sluoksniai. Dvi gautas ilgas tešlos dalis susukame į spiralę. Tą patį pakartojame su kitu tešlos ritiniu.
  3. Didelę skardą išklojame kepimo popieriumi. Į jos vidurį dedame kamamberą. Aplink jį labai nespausdami vyniojame tešlos spirales – reikia palikti nedidelius tarpelius, nes tešla orkaitėje plėsis ir juos užpildys.
  4. Lengvai išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame tešlą. Kamambero viršų šiek tiek įpjauname peiliu, pabarstome druska ir pipirais, lengvai patepame aliejumi.
  5. Iki 190 ℃ įkaitintoje orkaitėje kepame apie 30 min., kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.  Valgome dar karštą.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.