Spausdinti

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į parduotuvę tingisi – ingredientus įmanoma rasti beveik kiekvienoje virtuvėje, o sausainiai iškepa labai greitai.

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

0
11
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Sausainiams:

220 g cukraus (tiks ir rudasis)
220 g miltų
2 kiaušinių
80 g sviesto
pusės šaukštelio valgomosios sodos
žiupsnelio druskos
šaukštelio vanilinio cukraus

Kremui:

160 g cukraus pudros
30 g sviesto
2 šaukštų kondensuoto pieno
šaukštelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius.

2

Miltus sumaišome su soda ir druska, supilame į cukraus, sviesto ir kiaušinių masę. Maišome, kol masė taps vientisa.

3

Įdedame į šaldytuvą ir leidžiame pusvalandį pastovėti.

4

Ruošiame kremą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra, kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi.

5

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Iš šaldytuve palaikytos tešlos formuojame norimo skersmens vienodo dydžio rutuliukus, stikline ar peiliu lengvai paspaudžiame rutuliukų viršų ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Svarbu palikti 2-3 cm tarpus tarp suspaustų tešlos rutuliukų, nes kepant jų skersmuo padidės.

6

Kepame apie 10 min kol gražiai apskrus, išimame ir paliekame atvėsti.

7

Ant atvėsusių (būtinai, nes kremas nuo šilumos išsilydys) sausainių per vidurį dedame pusę šaukštelio paruošto kremo ir uždengiame kitu sausainiu.

Ingredientai
Patarimas

Su sluoksniuotais sausainiais labai paprasta eksperimentuoti – įdėkime kakavos, smulkintų riešutų ar maistinių dažų ir kaskart gausime vis naują skonį.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tragiski sausainiai.. siandien kepiau, nors cukraus dejau kiek maziau nei parasyta, bet buvo tokie saldus, kad neimanoma valgyt.. tas pars kas valgytum viena cukru. Toks jausmas,kad receptas bile tik papildyt receptu gausybe. Nerekomenduoju

  2. REKOMENDUOJU PASIGAMINTI NES LABAI SKANUS NORS MAN TIK 11 METU BET JUSU BEATA RECEPTUS ISBANDAU IR LABAI SKANŪS GAUNASI.TIKRAI REKOMENDUOJU ŠI RECEPTA TIEK KAS MEGSTA SALDZIAI MANO MAMAI IR SESEI LABAI PATIKO!

  3. O sodą galiu pakeist kepimo milteliais? 🙂 Nemėgstu to sodos „pirwekonio” kepiniuose 🙂 nusigesinu ir visa kitą, bet vistiek aš jį jaučiu 🙂

Rašyti komentarą