8241
Beatos virtuvė

Sluoksniuoti (pertepti) sausainiai

(11)
Reikės:
  • 220 g cukraus (tiks ir rudasis)
  • 220 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 80 g sviesto
  • pusės šaukštelio valgomosios sodos
  • žiupsnelio druskos
  • šaukštelio vanilinio cukraus
  • Kremui:
  • 160 g cukraus pudros
  • 30 g sviesto
  • 2 šaukštų kondensuoto pieno
  • šaukštelio vanilinio cukraus

Pagardintus saldžiu kremu, trapius ir tirpstančius burnoje – tokius sausainius rekomenduoju situacijose „kai norisi ko nors skanaus“, bet eiti į parduotuvę tingisi – ingredientus įmanoma rasti beveik kiekvienoje virtuvėje, o sausainiai iškepa labai greitai.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su soda ir druska, supilame į cukraus, sviesto ir kiaušinių masę. Maišome, kol masė taps vientisa. Įdedame į šaldytuvą ir leidžiame pusvalandį pastovėti.

Ruošiame kremą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukraus pudra, kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi.

Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Iš šaldytuve palaikytos tešlos formuojame norimo skersmens vienodo dydžio rutuliukus, stikline ar peiliu lengvai paspaudžiame rutuliukų viršų ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Svarbu palikti 2-3cm tarpus tarp suspaustų tešlos rutuliukų, nes kepant jų skersmuo padidės.

Kepame apie 10 min kol gražiai apskrus, išimame ir paliekame atvėsti. Ant atvėsusių (būtinai, nes kremas nuo šilumos išsilydys) sausainių per vidurį dedame pusę šaukštelio paruošto kremo ir uždengiame kitu sausainiu. Su sluoksniuotais sausainiais labai paprasta eksperimentuoti – įdėkime kakavos, smulkintų riešutų ar maistinių dažų ir kaskart gausime vis naują skonį.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,44 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Samanta parašė:

    Labai skaniai atrodo!

  2. Lena parašė:

    Pernelyg saldus

  3. Sigita parašė:

    Tikrai labai skanu, saldu, trašku, super! Ačiū už recepta!!

  4. Lina parašė:

    Tragiski sausainiai.. siandien kepiau, nors cukraus dejau kiek maziau nei parasyta, bet buvo tokie saldus, kad neimanoma valgyt.. tas pars kas valgytum viena cukru. Toks jausmas,kad receptas bile tik papildyt receptu gausybe. Nerekomenduoju

    • Beata Nicholson parašė:

      hmmm na ką aš galiu jums LIna pasakyt, cukrus reikalingas dėl daugelio priežasčių, jei nenorite saldžiai, tai turite ieškoti iš viso kitokio recepto, tikrai nebandyti padaryti tokio nuodėmingo saldumyno ir paskui piktintis…Pilna yra receptų kuriuose iš viso nėra cukraus….Ir tikrai tokie sausainiai tai yra tik išskirtinėms progoms

  5. Povilas parašė:

    Labai gardūs sausainiai 😀

  6. Inga parašė:

    pernelyg saldu. cukrus uzgozia visa skoni. Tikrai neverta gaisti laiko del tokio deserto. Deja…

  7. Gabriele parašė:

    REKOMENDUOJU PASIGAMINTI NES LABAI SKANUS NORS MAN TIK 11 METU BET JUSU BEATA RECEPTUS ISBANDAU IR LABAI SKANŪS GAUNASI.TIKRAI REKOMENDUOJU ŠI RECEPTA TIEK KAS MEGSTA SALDZIAI MANO MAMAI IR SESEI LABAI PATIKO!

  8. Jolita parašė:

    O sodą galiu pakeist kepimo milteliais? 🙂 Nemėgstu to sodos „pirwekonio“ kepiniuose 🙂 nusigesinu ir visa kitą, bet vistiek aš jį jaučiu 🙂

  9. Regina parašė:

    Labai patiko vaikam, tik į kremą dėjau citrinu sulčių. Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.