8241
Beatos virtuvė

Sluoksniuotas sausainių desertas su jogurto ir maskarponės kremu

(0)
Reikės:
  • 400 g imbierinių sausainių
  • 4 mandarinų
  • 4 apelsinų
  • 50 g ekologiško „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 cinamono lazdelės
  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų skiedrelių arba Chalapos paprikų (nebūtina)
  • 30–50 ml vandens
  • 1 granato
  • 250 g maskarponės
  • 400 g graikiško jogurto
  • 50 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Darbo visai nedaug, o rezultatas prilygsta puikiausiam tortui – drėgnas, sodrus, skoniu primena mūsų visų taip mėgstamą „Medutį“.

  1. Desertui naudosime citrusinius vaisius su visomis žievelėmis, todėl pirmiausia juos reikia gerai nuplauti sodos tirpalu.
  2. Į nedidelį puodą suberiame ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, aitriąsias paprikas, cinamono lazdelę, smulkiai įtarkuojame vieno apelsino ir vieno mandarino žieveles bei išspaudžiame jų sultis. Kitus apelsinus ir mandarinus supjaustome griežinėliais ar skiltelėmis ir taip pat sudedame į puodą. Į puodą pilame truputį vandens, kad beveik apsemtų vaisius, pamaišome ir statome ant ugnies. Kol cukrus tirpsta, nepamirštame pamaišyti. Skysčiui užvirus sumažiname ugnį iki minimalios ir paliekame lėtai burbuliuoti apie 40 minučių. Nukėlę nuo kaitros įpilame šaukštą brendžio (jei naudojame) ir paliekame atvėsti.
  3. Gaminame kremą: elektriniu plakikliu kambario temperatūros maskarponę išplakame su „Dansukker“ cukraus milteliais ir graikišku jogurtu. Kremą, kol jo prireiks, laikome šaltai.
  4. Formuojame desertus: pirštais trupiname imbierinius sausainius, ant jų dėliojame virtus apelsinus ir mandarinus, įpilame šaukštelį sirupo ir viską užklojame kremu, pabarstome granatų sėklomis. Šitaip sluoksniuojame, kol indeliuose nebelieka vietos. Prieš ragaudami, leidžiame desertui pastovėti šaldytuve apie 1 valandą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.