Spausdinti

Kaip gerai, kai gali pasidaryti pusryčius greit, kai žinai, kad turi visko po ranka, tada tik vienas du – ir valgai, o trys keturi – ir darban žygiuoji. Ši šalta košė šiek tiek kitokia – esmė yra paskrudinti avižinius dribsnius! O paskrudinti jie bus aromatingesni, sodresni ir tikrai skanesni. Tikrai pabandykite paskrudinti savo kruopas kitiems pusryčiams.

Skrudintų avižinių dribsnių „pusrytis”

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.

Reikės:

75 g avižinių dribsnių
15 g sėklų mišinio/kokosų drožlių/migdolų skiedrelių
2 šaukštelių skysto medaus
350 g natūralaus jogurto
150 g braškių/aviečių/mėlynių/sezoninių vaisių ar uogų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šio kiekio užteks keturiems valgytojams, o paruošite per 5 minutes (na, tik kepimas 10 minučių truks, bet galite ir visą pakelį avižinių dribsnių paskrudinti, ir saugoti sau sandariame stiklainyje).

2

Taigi, įkaitinkite orkaitę iki 190C. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, suberkite avižinius dribsnius, sėklų mišinį/kokosų drožles ir sumaišykite. Pašlakstykite medumi ir truputį pamaišykite, ir komandiruokite į orkaitę 10 minučių – vis pamaišykite, kad tolygiai paskrustų dribsniai. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pravėsti.

3

O tada belieka sumaišyti norimą kiekį dribsnių su natūraliu jogurtu ir uogomis (braškėmis, mėlynėmis, avietėmis, na, kas sezone). Pašlakstykite dar šaukšteliu medaus ar kitu mėgstamu sirupu ir pusryčiai paruošti. Aiškiau ir lengviau nebūna.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Noriu paklausti, kokius avižinius dribsnius naudoti? Greito ruošimo, paprastus ar visiškai nesvarbu kuriuos? 🙂

  2. Sveiki,

    Ar tinkamas toks maistas vakarienei? Dribsniai + uogos+ Graikiskas jogurtas? Norit numesti svorio? Ne visada buna laiko vakarienei 🙂

Rašyti komentarą