Gerai, kad Rūta nelaiko receptų po devyniais užraktais, o visuomet labai mielai su mumis dalijasi savo didžiule kulinarine patirtimi ir atradimais: „Tobulą kugelį atradau, kai paragavau jo svečiuose pas gydytoją Daną Ivanauskienę – ji puikiai gamina, tiesiog turi didžiulę dovaną, – pasakojo Rūta. – Kadaise nuvažiavome pasisvečiuoti į jos sodybą, o Dana iš šviežiai iškastų bulvių iškepė mums kugelio. Ir jo skonis man išliko visam gyvenimui.“
Ruošiant klasikinį Rūtos kugelį reikia nepraleisti kelių žingsnių – tai ir yra didžiosios šefės paslaptys. „Pirmiausia svieste pakepu daug smulkiai supjaustytų svogūniukų – jie jame tiesiog išverda. Antra, į tarkius, kad jie nepajuoduotų, dedu vitamino C. Kita paslaptis – daug kiaušinių, kad kugelis būtų purus. Taip pat pilu grietinėlės, – vardijo šefė R. Paulauskienė. – Visuomet pabrėžiu, kad kugelį gaminu iš tikrai labai gerų produktų. Geriau jau gaminti rečiau, bet su tikrai kokybiškomis bulvėmis, kiaušiniais ir pieno produktais. Produkto kokybė visuomet atsispindi ir galutiniame rezultate.“
Kugelį Rūta pamėgo kepti iš neseniai atrastos veislės „Concordia“ – šios bulvės dar vadinamos sviestinėmis ir iš jų, kaip pasakoja šefė, išeina nuostabi bulvių košė. Kugelį Rūta dar kepa ir su veislės „Vineta“ bulvėmis.
Šefė R.Paulauskienė
Skaniausias klasikinis kugelis pagal Rūtą:
Gaminame padažą:
Reikės išbandyti šį receptą.
Tik įdomu, kad nereikia užplikyti tarkių.
Sveiki,
Pabandžiau….., bet mano šeimos receptas daug geresnis ir kepiau papildomą valandą (iš viso 2), nes po 50-60 min. buvo neiškepęs.
Sveiki,
Kokios tos vitamino C tabletės? Iš vaistinės? Ačiū