Gerai, kad Rūta nelaiko receptų po devyniais užraktais, o visuomet labai mielai su mumis dalijasi savo didžiule kulinarine patirtimi ir atradimais: „Tobulą kugelį atradau, kai paragavau jo svečiuose pas gydytoją Daną Ivanauskienę – ji puikiai gamina, tiesiog turi didžiulę dovaną, – pasakojo Rūta. – Kadaise nuvažiavome pasisvečiuoti į jos sodybą, o Dana iš šviežiai iškastų bulvių iškepė mums kugelio. Ir jo skonis man išliko visam gyvenimui.“
Ruošiant klasikinį Rūtos kugelį reikia nepraleisti kelių žingsnių – tai ir yra didžiosios šefės paslaptys. „Pirmiausia svieste pakepu daug smulkiai supjaustytų svogūniukų – jie jame tiesiog išverda. Antra, į tarkius, kad jie nepajuoduotų, dedu vitamino C. Kita paslaptis – daug kiaušinių, kad kugelis būtų purus. Taip pat pilu grietinėlės, – vardijo šefė R. Paulauskienė. – Visuomet pabrėžiu, kad kugelį gaminu iš tikrai labai gerų produktų. Geriau jau gaminti rečiau, bet su tikrai kokybiškomis bulvėmis, kiaušiniais ir pieno produktais. Produkto kokybė visuomet atsispindi ir galutiniame rezultate.“
Kugelį Rūta pamėgo kepti iš neseniai atrastos veislės „Concordia“ – šios bulvės dar vadinamos sviestinėmis ir iš jų, kaip pasakoja šefė, išeina nuostabi bulvių košė. Kugelį Rūta dar kepa ir su veislės „Vineta“ bulvėmis.
Skaniausias klasikinis kugelis pagal Rūtą:
Gaminame padažą:
Reikės išbandyti šį receptą.
Tik įdomu, kad nereikia užplikyti tarkių.
Užplikyti tarkius? Dar tokio dalyko neteko girdėti, kaip tas išvis daroma ir kokiu tikslu? :O
Sveiki,
Pabandžiau….., bet mano šeimos receptas daug geresnis ir kepiau papildomą valandą (iš viso 2), nes po 50-60 min. buvo neiškepęs.
Matyt kiekvienas „skaniausias“ suvokia savaip, nes man skanus kugelus, tai gerokai patyžęs, o ne standus kaip pyragas, tai aš pylčiau bent 4 kart tiek grietinėlės.
Mergaites, SOS…. KUOM PAKEISTI GRIETINE???
Visi skaniausi patiekalai su pieno produktais. O 30% zmoniu nerekomenduojami pieno produktai.
Cia yra tragedija. KA DARYTI?!! PADEKIT!
Aš turiu tą pačią problemą, bet išeitis – laktazės tabletės. Jei norite pasimėgauti kartais pieno produktais, varškės apkepais ir kitais skanėstais, išgeriate prieš maistą ir liuks 🙂
Dėjau avižų grietinėlės, radau Barboroje. Nors man pasirodė iš konsistencijos panašiau į grietinę, tirštokas gaminys. Vis tiek kepiau 2h, mano skoniui kiek per skystas pasirodė po 1 valandos. Šiaip kepiniuose grietinę dažnai keičiu jogurtu be laktozės (pvz BIOS), o vietoj plaktos grietinėlės kepiniams tinka kokosų kremas 🙂
https://barbora.lt/produktai/ekologiskas-avizu-kreminis-gaminys-naturli-500-ml
Dalia, galit pakeist I bertoliju (brazilisku riesutu) grietine.
O mums šis receptas labai patiko. Esu išbadžius daugybę kugelio receptų, bet šį įvertinome kaip geriausią.
Išbandžiau!Rezultatas nustebino visa šeimyna,tirpstantis burnoje…Labai skanuuu!
Ka duoda vitaminas C?
Neturime čia kur gyvename paprastu vit c tablečių. Ar tiktų citrinos sultys ?
Truputis citrinos ar net žaliosios citrinos skoniui bent man nekenkia ir puikiai susitvarko su bulvių spalva 🙂 jei neturite, galima naudoti ir truputi acto, tik nepersistenkite, nes pasijus greičiau nei nuo citrinos 😉 tą patį naudoju ir kepdama bulvinius blynus
O kiaušinius dėti ant jau supiltu karštu spirguciu jie ne iškeps?
Ir grietinėle tiesiai taip irgi pilti, nes kitur tai kaitina pieną plikina tešlą
Kokio riebumo grietinėlė?
Gaminau savaitgalį pagal šį receptą. Kugelis skanus gaunasi, bet labai riebus dėl sviesto. Taip pat kepinti svogūnai svieste suteikia saldumo. Visgi kitą kartą į kugelio tešlą nedėčiau sviesto, geriau supilčiau karšto pieno. Ne toks riebus gaunasi tada.
Labai patiko, bet keistai iškepė. Kitą kartą planuoju naudoti 8 kiaušinius, turėtų sutvarkyti, kad tikrai skaniausias kūgelis būtų……… ♥️☠️
Vis tiek myliu tave Beata…
Iš visų bandytų receptų šis tobuliausias, nei per kietas, nei ištižęs. Grietinėlė suteikia tokio sodrumo skonį. Kepiau pusantros valandos. Mūsų bulvės nejuoduoja tai nereikia vitamino C.
Ačiū
Laba diena. Aš kugelio tarkę skaninu sutarkuotu saliero gumbu,stambesnio malimo džiovinta saldžia paprika, įberiu maltų j. pipirų, įmušu kiaušinių. Tarkę pagal poreikį praskiedžiu kokoso kremu (COCONUT CREAM 24%).Aišku dedu druskos. Rezultatas – unikalus nestandartinis patiekalas, kurį valgome su salotomis, troškintais be druskos raugtais kopūstais arba tirštu pievagrybių padaž. Tai puiki alternatyva vegetarams ir netoliaruojantiems laktozės. Jau tapo tradicija, kad bičiuliai atvykdami pas mus į svečius užsisako šio patiekalo. Ačiū kad perskaitėte.
Tai gal receptu galėtumėte pasidalinti?Labai įdomu!
Sveiki,
Kokios tos vitamino C tabletės? Iš vaistinės? Ačiū