Spausdinti

Skaniausia valgyti su grietine arba:

  • Rūkyta/sūdyta lašiša, citrina, krapais, druska.
  • Burokėlių, krienų, petražolių pagardu,
  • Agurkas ar cukinija, kefyro/grietinės, druskos, pipirų, petražolių pagardu.

 

Skaniausi bulviniai blynai

0
komentarai
38
Porcijos
4 asm.

Reikės:

6-7 bulvių
1 didelio svogūno
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
1 šaukšto manų kruopų (nebūtinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis.

2

Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu druskos, supilkite į tarkius, išmaišykite. Jei naudojate – supilkite manų kruopas ir dar druskos. Išmaišykite. Kepkite greitai ir smagiai. Į tešlą visada galite įmaišyti kokių tarkuotų daržovių: morkų (itin smulkiai sutarkuoti), cukinijų, moliūgų ir t.t.

3

Kitas daržovių integravimo būdas – kol skrunda apatinė blyno dalis, ant viršutinės galima smulkiai užtarkuoti cukinijų. Kai apatinė pusė jau apkepusi, atsargiai apverčiame blyną, dar pakepiname.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanūs blynai.Įmaišiau į tešlą moliūgo tarkuoto su bulvine tarka, dar grietines porą šauktų įmečiau, gavosi fantastiški blynai.Ačiū už receptus.

  2. turiu klausimą ar būtų galima blynus iškepti ant sviesto arba alyvuogių aliejaus? Baigėsi salėgražų aliejus, o norėčiau šeima užgavienių proga palepint… tai vis tik lėkt į parduotuvę ar kept?

  3. Mano versija: kiaušinis tik vienas, būtinai viena morka, 7 bulvės. Sutarkuoju, įmušu kiaušinį ir kiek pamakaluoju, kepu tik alyvuogių aliejuje. Dėl morkos minkštesni, o dėl alyvuogių aliejaus kitokio specifinio skonio.

  4. Kepiau vaflinėje – visai idomu valgyti širdelės formos 😉 greičiau iškepiau, tik aliejaus reikia tepti šiek tiek gausiau, kad nepriliptų.

  5. aš taip pat dedu stiprų 10 balų, nes tas receptas gelbėja tada, kai visai jau nieko nebesugalvoji…uch..lengva ir skanu !!!

  6. Tikrai skaniausi blynai! Esu gaminusi bulvynus blynus, ir kazkaip vis nesigaudavo. O sie tokie kokiu norejau ir gaunasi viskas ir skanu labai! Aciu uz recepta!

  7. Nuostabūs blynai! Nuo bulviu skutimo iki suvalgymo ir komentaro parašymo 40 minučių prabėgo! Lengva, greita ir skanu! Ačiū!

  8. Saules broliui labai patiko, gal kas galetu atsiusti spirgu neisgaliu nusipirkti.

  9. Uzaugau su tokiais blynais. Tevas,visad taip kepdavo. Ir svoguno negailedavoooo…Tik jokiu budu nededame manu kruopu! Ir nesunkiame bulviu, tikrai nereikia… ( na nebent kam taip geriau ). Savo seimai ir draugam visada tep kepu niam niam. Tik dabar kepu ant ghee sviestooo, nerealiai skanu!!! Pameginkite

  10. kokosu, ghee sviesto, alyvuogiu aliejaus…, as ant banginio uodegos tauku, labai skaniai gaunasi, ir jokiais budais bulviu nesunkti, kodel. nes reikia juk daryti atvirksciai ir butinai parasyti kad taip padarai.

  11. Neteisingas receptas. Reikia 2-3 šaukštų miltų. Tada jie nebus ištižę. Net apversti negalėjau. Ir česnako būtinai. Bent 2 skilteles įtarkuokit bus skonis nerealus

  12. Pasakiški blynai! Beje, kadangi neturiu tarkavimo kombaino, o rankomis tarkuoti užtrunka, pabandžiau susmulkinti su maisto smulkintuvu ir skonis blynų nuo to nepasikeitė, tik vietoj 20min, užtrunka 2min 🙂

Rašyti komentarą