Spausdinti

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti ar išvirti. Galima ir taip, ir anaip. Jei pakepsite keptuvėje su šaukštu aliejaus ir trupučiu sviesto, tai paskui jau jokio padažo nereikės, lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų užteks, ir trupučio citrinos sulčių. Super vakarienė ar supakuoti pietūs.

Šiltos smidrų ir lašišos salotos

0
komentarai
6
Porcijos
2 asm.

Reikės:

Apie 300 g smidrų
šaukšto alyvuogių aliejaus
10 g sviesto
120 g šalto rūkymo lašišos (arba sūdytos)
3 saulėje džiovintų pomidorų
žiupsnelio citrinpipirių
juodųjų grūstų pipirų
pusės citrinos sulčių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smidrus nuplauname. Jų kotelius nupjauname, pačius smidrus (jei stori) perpjauname išilgai. Į keptuvę pilame aliejų ir sviestą, ir dedame ten smidrus. Vis pamaišydami leidžiame jiems gražiai apkepti ir suminkštėti. Pabaigoje įbersime truputį druskos bei pipirų.

2

Lašišą supjaustome smulkiais gabaliukais, saulėje džiovintus pomidorus taip pat pjaustome smulkiai, viską sumaišome. Pabarstome citrinpipiriais.

3

Iškeptus šparagus dedame į lėkštę, ant viršaus dedame supjaustytą lašišą, palaistome citrinų sultimis ir sumaišome. Vualia. Kitaip tariant, neužtruksite ilgiau nei 10 minučių ir nuostabiausia vakarienė ant stalo. Šparagų sezonas yra DABAR. Griebkite jį už daigų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Beata, gelbėkit, na, su smidrais niekaip nesusidraugauju.. perku iš prekybos centro, bandžiau virti, bandžiau kepti.. „velnioniškai” kieti, tiksliau net nevalgomi… nesuprantu, ką darau ne taip, ar netinkamus perku?

Rašyti komentarą