Spausdinti

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome galvomis iš skanumo ir jaukumo. O ypač, jei vaizdas už lango kiek nykesnis ir pilkesnis. Nes šių salotų lėkštėje – visa aibė spalvų. Taigi, darbo tikrai nėra daug, tik šiek tiek keptuves įdarbinsim.

 

Šiltos salotos su kepta lašiša

0
14
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Reikės:

1 didelės romėninės salotos
1 cukinijos
1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių
2 šaukštų garstyčių
2 šaukštų medaus
geros saujos vyšninių pomidoriukų
200 g lašišos filė
keleto saulėje džiovintų pomidorų
druskos, pipirų
kelių šaukštų lukštentų kanapių sėklų
šaukšto aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia, supjaustome lašišos filė kubeliais, užberiame druskos ir pipirų. Įkaitiname keptuvę, įpilame šaukštą mėgstamo aliejaus ir suberiame lašišos kubelius. Pakepiname apie dvi tris minutes ir išjungiame.

2

Cukiniją supjaustome skiltelėmis ar kubeliais, kaip labiau patinka. Vėl įkaitiname keptuvę, suberiame cukinijas, įdedame garstyčias, medų ir viską kaitiname kartu kelias minutes, kol sušils ir skoniai pasklis bei įsigers į ingredientus.

3

Romėninę salotą suplėšome rankomis ir beriame į dubenį. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau, beriame į dubenį. Ten keliauja ir avinžirniai bei šilta cukinija. Įberiame druskos (jei trūksta) bei šviežiai grūstų pipirų.

4

Saulėje džiovintus pomidorus galima pasmulkinti, galima ir ne. Įberiame ir lukštentų kanapių sėklų, ir viską kartu sumaišome.

5

Dedame lėkštėn ar dubenin, uždedame lašišos kubelių ir valgome, skanaujame, džiaugiamės.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tikrai vertos dėmesio Salotos! Norėjau paklausti kuo keisti medų arba gal kokį kitokį užpilą galima naudoti – esu alergiška medui?

  2. Vau, superinis skonis, Beata!
    Aš dar pridėjau paprikų prie cukinijų, irgi labai tiko. Ir apskritai, suverčiau viską į keptuvę – ir pomidoriukus, kad pasiskrudintų šonai, ir pačioj pabaigoj ir avinžirnius ir džiovintus pmirodus, kad apšiltų.
    O paskui viską ant salotų lapų, pridedi lašišą ir užsikandi šviežiu prancūzišku batonu.
    Fantastika.

  3. Prisiskaičiusi gerų atsiliepimų, nusprendžiau ir aš šias salotas pasigaminti. Ir na… prašau neįsižeisti, bet receptas – tikrai ne iš geriausių. Daug skonių, kurie tarpusavyje nedera – iš principo nelabai supranti, ką valgai. 🙂
    Sėkmės tolimesnėje kūryboje!

Rašyti komentarą