Spausdinti

Dabar apie šią silkę. Visi žinome, kad marinuota silkė gali būt gera ir gali būt labai labai bloga, kur tik saldus actas jaučiasi, o žuvis kaip popierius. Skandinavai mėgsta šitaip žuvytę marinuoti, tai aš pavarčiau vėl savo knygutę, paskaitinėjau, kaip jie daro, ir padariau pagal save. Pirmą kartą užpyliau labai karštu marinatu ir naudojau silkutę iš pakelio. Ji tikrai skaniai pavyko, bet tas karštas marinatas ją kaip ir išvirė beveik. Taigi šį kartą marinatą truputėlį atvėsinau, nors svogūnus ir morkas dėjau į verdantį marinatą ir ten palikau minutėlę kitą…

Viena skaitytoja, labai dideliausias ačiū jai, pasidalino savo močiutės senu geru silkės receptu, kai silkė marinate verdama. Aš tikrai kada nors išbandysiu, bet dabar net dovanų visų nesupirkau, tai ką jau kalbėt apie silkės virimą…

Man LABAI skanu.
Tai tiek apie šios savaitės aktualijų aktualiją – ponią silkę…

Silkė silkė silkė – marinuota, su morkom ir svogūnais, prašmatni saldžiarūgštė

0
komentarai
33
Porcijos
4 asm.

Silkei:

8 silkių filė
6 šalotinių arba paprastų svogūnų
4 vidutinio dydžio morkų
Kelių krapų šakelių

Marinatui:

300 ml balto vyno acto
200 ml vandens
6-7 šaukštų cukraus
poros lauro lapų
5-6 gvazdikėlių
kelių visokių pipirų (baltų, kvapiųjų, juodų)
kelių grūdelių kalendros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūnus nulupame ir supjaustome.

2

Nulupame ir supjaustome morkas.

3

Supjaustome silkę.

4

Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.

5

Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs.

6

Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.

7

Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų iš rasalo išgriebtų, tada vėl silkės ir t. t.

8

Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Silkė fantastiška, bandžiau kai tik nusipirkau knygą, neįmanoma praeiti pro šalį, vis norisi nors po gabaliuką suvalgyti.

  2. Ačiū už šį receptą, mano vyras, buvęs Norvegijoje ir ragavęs jų skanumynų, negalėjo patikėti, kad ši silkė gaunasi būtent tokia, kaip toji ragautoji. Super!

  3. Ačiū už šį receptą, mano vyras, buvęs Norvegijoje ir ragavęs jų skanumynų, negalėjo patikėti, kad ši silkė gaunasi būtent tokia, kaip toji ragautoji. Super!

  4. Aciu. Nuostabus receptas. Ir dar vienas aciu, kad radau ji cia. Knyga palikau namuciuose, o marinato sudeti pamirsau…

  5. Negaliu gyventi be sios silkes, kaip tik pameginau pasigaminti, tai ir negaliu sustoti. Aciu labai uz tikrai nuostabu receptuka.

  6. Kaži ką ne taip darau – kietoka mano silkė ir gana… Bandžiau pagal kitokį receptą marinatą virt, dabar pagal šį – na vis kažkaip nei šiaip, nei taip… Nesusitariu su tom silkėm, o taip norėčiau šeimyną palepint 🙂

  7. Evelinai – kietoka ji todėl, kad reikia pilti ALIEJAUS, tiesiog būtina. Pabandžiau užpilti ir aš šiuo marinatu, deja nusivyliau, nes rūgštis iš silkės ištraukia riebalą, ji tampa sausa, o silkės buvo tokios riebios, kad net varvėjo per rankas. Nors čia skonio reikalas – man patinka, kai silkė riebi, o dukrai ji kaip tik patiko būtent tokia ir prašė toliau tik tokią daryti. Reziume, kai netingėsiu žaisti su šituo marinatu (terliotis, virti, morkas skusti…) darysiu 2 būdais – 1 – be aliejaus pagal Beatą ir 2 -su aliejum – pagal save.

  8. Patarkite ka butu galima naudoti vietoj cukraus? O gal ir be jo butu gerai? Musu seima nevartoja cukraus.. 🙂

  9. Labas Beata. Jūs sakote, kad mėgstate silkę tai labai gerai. Kadangi Jūs bendraujate su daugeliu žmonių tai pasidalinsiu savo praktika. Kai nustojau valgyti mėsą ir pieno produktus išsigydžiau sąnarius. Kam iš jūsų pažįstamų juos skauda rekomenduokite žuvį ir silkę valgyti.

  10. Gal morkas pavirint ilgiau reikia??? O ką reiškia-keleta dienų laisviausiai ir net keleta dienų???? :))) sviestas sviestuotas gavosi ;)DARIAU KĄ TIK.Gavosi silkė su žaliom morkom 🙂

Rašyti komentarą