Spausdinti

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas džiovintais obuoliais ir grybais. Paprastai, įprastai, tik dar skaniau ir gražiau.

Beatos virtuve_silke karaliene_kucios

Norite dar šviežesnio vaizdo? Silkę patiekite stiklinėse.

 

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

0
komentarai
15
Porcijos
4 asm.

Silkei:

4 silkės filė juostelių (arba 2 neišdorotų silkių)
4 burokėlių
3–4 bulvių
50 ml alyvuogių aliejaus kepti
1 svogūno, jei mėgstate
saujelės džiovintų baravykų
saujelės džiovintų obuolių
saujelės džiovintų kriaušių
juodųjų pipirų
druskos
šlakelio citrinų sulčių

Žolelių majonezui:

saujelės krapų
saujelės petražolių
2 šaukštų kaparėlių (galite keisti marinuotais agurkėliais)
3 šaukštų majonezo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

2

Bulves su lupenomis išverdame, nusunkiame. Burokėlius taip pat išverdame arba iškepame orkaitėje.

3

Keptuvėje ant nedidelės ugnies aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, jei jo dėsite. Į keptuvę suverčiame smulkiai    supjaustytus grybus, džiovintus obuolius ir kriaušes. (Jei pastarieji labai sausi, juos taip pat galima pamirkyti vandenyje.) Pasūdome ir pagardiname pipirais.

4

Burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais. Sumaišome su atvėsusiu keptuvės turiniu, pašlakstome citrinų sultimis.

5

Sumaišome žolelių majonezą: visas sudedamąsias dalis sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos žalsvos masės arba susmulkiname peiliu.

6

Bulves nulupame, supjaustome riekelėmis.

7

Ant lėkštės išdėliojame bulvių riekeles, uždedame po šaukštelį žolelių majonezo, tada burokėlių, grybų ir vaisių mišrainės, o ant viršaus – silkės gabalėlį.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveika Beata, si silkes variacija labai suzavejo, noreciau gaminti kuciu vakara, bet kuo pakeisti majoneza?? kiek zinau jo negali buti ant kuciu stalo..

  2. Tikriausiai labai skanu. Deja, nei majonezu, nei juolab grietines ar liesos ar riebios, musu senoliai ant kuciu stalo niekada nevartojo. Palikim majonezus su grietinem Kaledoms. Pamirsom tikruju tradiciju prasme…

  3. Tikriausiai labai skanu. Deja, nei majonezu, nei juolab grietines ar liesos ar riebios, musu senoliai ant kuciu stalo niekada nevartojo. Palikim majonezus su grietinem Kaledoms. Pamirsom tikruju tradiciju prasme…

  4. pritariu Ramunei, manau majonezą pakeisiu aliejumi su žolelėmis, nes nebelieka įdomumo su tais visais majonezais ir liesom grietinėm. Kažkaip labai skaniai Beatos virtuvėje, bet, pastebėjom su draugėmis, kad labai daug kur majonezo kraunama. Ar čia adaptacija lietuviškam, neva, skoniui?

  5. Sveika Beata!

    Kadangi gyvenam kitam pusrutulyje ieškau alternatyvos silkei 😀 Radau vienintelį panašų pakaitalą ir tai būtų stiklainis marinuotų sardinių aliejuje. Iš tiesų atrodo panašiai, rodos tik spalva žuvies tamsesnė…Dabar klausimas kuo skiriasi sardinė ir silkė (sardines vs. herring)? Ar pavyktų naudoti sardines?

Rašyti komentarą