Šįs receptas iš mano Kepinių knygos.
Šitiek produktų skirta 15 bandelių.
Gaminame bandeles:
miela, Viktorija,Stokholmas yra Švedijoj, ne Danijoj, gal todėl ir nesat per tuos visus daugiau kaip 10 metų ragavusi šių pyragėlių.
mmm, bandysiu kept. labai gardaus vaizdo.
saunuole , fainiai jus cia su tuo stocholmu !!!!!
Malonu kad musu Semla garsejo ir Lietuvoje… pats iskepsiu bandeles sia savaitgali ir paruosisiu migdolu mase… 😛
Issiusta i jusu nurodyta el.p. 🙂
Nuostabios semlos. 🙂 net nera zodziu apsakyt.. Purios, ne per saldzios ir tikrai labai socios. 🙂 ir tikrai skanesnis, nei norvegiskos fastelavn. 🙂
Valgyciau net ir be kremu, siltas, su uogiene ar sviestu..:)
Aciu uz recepta 🙂
Siandien norvegijoje pas mus vadinamos uzgavenes 🙂 situ bandeliu kepimo diena. Taigi kepam ir mes 🙂
Ačiū už receptą!!! Gavosi puikios, o į tas, kurioms pritrūko įdaro įdėjau braškių uogienės, nes norvegai labiau su braškių uogiene valgo 😉
Dieviškas skonis.Vakar kepiau.Viskas gavosi,tik įdaro ir man pritrūko.Netikėtai labai skanu.Šiandien liko dvi,kaip tik prie kavos ))
O as gyvenu Suomijoje ir tikrai tokios bandeles yra ir labai valgomos per Uzgavenes. Jos cia vadinasi „Laskiaispullat“ 🙂
bandeles, kaip bandelės, eilinės mielinės bandelės, skanumas priklauso nuo įdaro
Semlos tikrai vienas skaniausiu dalyku švedijoje
Apie jas plačiau:
http://saldifazelt.ipage.com/blog/?p=117
Švedijoj nedaug buvau, bet visais metų laikais 😀 tikri švedai semlor valgo tik šaltuoju sezonu, ypač prieš kalėdų šventes. Bent jau taip darydavo šeima, kurioje gyvenau.
Atsimenu kai paprašiau recepto, kad galėčiau gimtadieniui išsikept (jis pavasarį) tai pažiūrėjo kaip į durną 😀
Sveiki 😀 gyvenu daugiau nei 10 metu Danijoje,juokingai gal nuskambes,bet nei karto nesu ragavusi siu „uzgaveniu“ bandeliu,galbut man per riebiai atrodo 😀 As su mergaitemis tiesiog iskepu mielines bandeles ir joms leidziu papuosti spalvota glazura(namine) 🙂